PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=269746}

Jackass: Świry w akcji 2

Jackass: Number Two
2006
7,0 28 tys. ocen
7,0 10 1 27815
5,1 16 krytyków
Jackass: Świry w akcji 2
powrót do forum filmu Jackass: Świry w akcji 2

Filmem bym tego nie nazwał, raczej zbiorem krótkich scenek dla gimnazjalistów, ludzi nie do końca dojrzałych lub niedorozwiniętych. Owszem można sie pośmiać z zaaranżowanych scenek czy to głupawych upadków czy cyrkowych sztuczek ale są pewne granice tzw. dibrego smaku. Ludzie zawsze chcą więcej, chcą być szokowani i zaskakiwani a każdy kolejny numer powinien przebijać ostatni. Ok, ale lewatywa z piwa (pomysł zwędzony od ds, chłopaków którzy wolą ciepłe piwo), jedzenie zeschłego gówna czy pierdzenie i sranie komuś w rurke podłaczoną do nosa brzmi już jak dzieło mieszkańców zakładu zamkniętego, i tak zastanawia mnie poziom widzów którzy odbierają te numery za dobrą zabawe. Zastanawia mnie do jakich popisów dojdą, i co bedzie można podziwiać w 3 części. Proponowałbym amputacje jądra przy pomocy widelca i lewatywe z kwasu siarkowego to napewno wzbudzi aplauz u fanów. I niech mi tu wyznawcy jackassa nie piszą że jestem jakimś sztywnym klocem który ogląda klan i plebanie a lepiej popatrzą na siebie, co ich tak podnieca w prostackiej, prymitywnej błazenadzie grupki idiotów którzy robią jeszcze większych idiotów ze swoich widzów. Nie uważam że ktoś kto ogląda Jackassa jest idiotą czy niedorozwojem, aczkolwiek widząc osobę która skończyła 20 lat która podnieca sie trikami chłopców i uważa jackassa za naprawdę dobrą rozrywkę, przed oczami pojawia mi się stewe o z rurką w dupie i radością w oczach że zaraz wpłynie przez nią zimne piwko.

ocenił(a) film na 9
mewf

ale przeciez ten film idealnie spełnia założenia autorów. miał być prostą lekka rozrywką. granice dobrego smaku są pojeciem wzgledny, jednych te scenki szokują innych tylko bawią. jeśli ogladać ten film z kumplami przy piwku to zabawa jest przednia, stąd moje 9/10

ocenił(a) film na 10
mewf

Jest śmieszne i tyle!!...z innej beczki - a co jest smiesznego w tym, że dziadek z "Misia" kichnął i rozwalił malucha?albo że kobieta w barze mlecznym przeciera szmatą "koryto" dla następnego klienta?W zasadzie to cholera jedna wie, dlaczego większość Polaków to bawi (mnie również - "MIŚ" RULEZ:])poczucie humoru zawsze bazowało na nieszcęściu bliźniego (nic tak nie bawi, jak ludzkie nieszcęście). Przeanalizuj dowolny dowcip, - wniosek nasuwa sie sam.... a czym jest JACKASS, jak nie podniesioną do granic dobrego smaku historyjką (historyjkami) traktującą o nieszcęściach spotykających Johnnego, Bama i eqipę?Z czego więc się śmieją miliony (sic!) młodych ludzi na całym świecie??... z tego co zawsze :]

ocenił(a) film na 1
uriel22

W Misiu mamy, rzecz jasna, wyolbrzymione, ale mimo wszystko realia życia w PRL-u. Jeżeli jackass jest odzwierciedleniem realiów życia jankesów (wcale bym się nie zdziwił) to ja sie dziwię że to coś (proszę mi wybaczyć ale nazywanie USA krajem przychodzi mi z trudem) jeszcze istnieje. A że śmieją się z tego miliony? A jak zargumentujesz to że całe masy zasłuchują się w Rubiku, Wiśniewskim czy innej Dodzie. Niestety, ale większość ludzi zadowala byle co.

ocenił(a) film na 8
Sanderus

no to jak ludzi zadowala "byle co" to dziwię się że nie zadowalasz milionów

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem