Mysle , ze jesli jakis film zasłuzył na miano kultowego, to w tym przypadku nie powinno to podlegac dyskusji. Nie rozumiem dleczego ten film jest jeszcze tak mało znany, nawet w kręgach fanów niezapomnianej pary Maklakiewicz-Himmilsbach. Moze dlatego , ze jeszcze nie został dołozony do żadnej z gazet :)) . A ja juz sie nie moge doczekac prawdziwego wydania na "prawdziwym" DVD !!!
Genialny film.Maklakiewicz-Himmilsbach rewelacyjni.Dzisiaj w Polsce nikt już nie kręci takich super filmów.Szkoda.
"Film ma swoje prawidła: ab,ba,białe czarne,czarne białe,klamka klamka, akcja wzrasta wzrasta wzrasta.....I MYK.....i koniec jest.:]
Masz rację w 100%, to film głęboko kultowy. Ten film nie jest mało znany, to my wielbiciele kunsztu aktorskiego Maklakiewicza i Himilsbacha o tym wiemy! Widziałem ten film wiele razy i jeszcze wiele razy go obejrzę choć znam go na pamięć. Może dlatego, że jest tak dobry nie znalazł się w gazecie. Mnie to nie przeszkadza, w Kino Polska ostatnio był i mam go na DVD.
Jeśli znacie film na pamięć, napiszcie proszę czy gra w nim Wiesław Drzewicz (krótka scenka na Kasprowym), czy może się mylę.
Cieszę się ,że Wam wszystkim podoba się ten film,sam jestem jego fanem od wielu lat..Muszę przyznać ,że w 1995 roku pojechałem do Warszawy i wybrałem się do sklepu(nie pamiętam teraz gdzie to było)ale był to firmowy sklep dystrybutora który wydawał te polskie filmy z serii Akademia Polskiego Filmu,widziałem w ich katalogu ten tytuł więc chciałem go nabyć i wiecie ,że gdy o niego zapytałem facet powiedział mi ,że jestem pierwszą osobą która go kupuje(!),rzeczywiście był okres ,że ten film był zupełnie zapomniany,pamiętam też ,że jakoś w tym czasie pojechałem do Zakopca szukać tej chałupy gdzie to kręcono i wypytywałem masę ludzi,nikt nie wiedział(!),ba! nikt nie kojarzył tego filmu!,w końcu trafiłem na tą chatę i nawet właścieciel jej nie miał pojęcia ,że kręcono u niego jakiś film(w tym czasie w 1973 właścicielem był kto inny no ale to nie zwalnia od niewiedzy;)....dzisiaj pewno ma tam obłożenie ..no bo kto by nie popłynął dziś statkiem (gdyby takowy istniał i nie poszedł dawno na złom) gdzie kręcono "Rejs"?To raczej niewykonalne ale można za to będąc w Zakopcu iść na obiad do stołówki gdzie kręcono "Jak to się robi"!Polecam!
Wspaniały film! Uwielbiam tych aktorów. Osobiście uważam ich za najlepszy stworzony duet filmowy. Klimat ich filmów, ich ról, ich wypowiedzi i zachowań, to jednym słowem - OWOC AWANGARDY I PSYCHODELII!!