PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328817
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

Może i się wyłamię swoją wypowiedzią ale muszę to powiedzieć. Film ma wysoką ocenę i widać, że się podoba (nie wiem czy dlatego, że jest faktycznie taki wspaniały, czy bardziej dlatego, że ma nominację do oscara) Nie mam nic do aktorów itp no ale ludzie dla mnie nie było jakiejś wielkiej rewelacji w scenariuszu i żadnego wow oglądałam ze znudzeniem, przewidywalny bardzo nie było nic zaskakującego ani ciekawego. No i nauczył się mówić wygłosił przemowę łaaał <ziewa> czasem byl zabawny, czasem mądry ale ogólnie jakoś mnie niczym nie ujął szczerze mówiąc i nie powinien mieć aż takiej wysokiej oceny. Poza tym jakie brednie, że staneli do wojny, przez Polskę, że to sojusznicy z którymi się walczy dobre sobie bali się, że Niemcy staną się mocarstwem i skopią im dupe i mieli w tym interes swój własny i do ostatniej chwili czekali z wojną póki ich tyłkowi nic nie groziło.

sandrusiek_vanillka

Masz rację, gdzie tam temu filmowi do "Pingwinów z Madagaskaru"

ocenił(a) film na 10
sandrusiek_vanillka

Albo do nowego "Jackass"

piczonman

Czepiasz się ocen moich filmów jednak każdy ocenia według upodobania ja oceniam bardzo subiektywnie po swoich odczuciach, być może ty oceniasz film jako rzemiosło ale ja wychodząc z założenia, że nie jestem żadnym znawcą żeby oceniać tak profesjonalnie oceniam jedynie w kategori rozrywki i moich subiektywnych odczuć, bo tak też oglądam filmy dla przyjemności i dlatego tak ocena :) Na madagaskarze świetnie się bawiłam po prostu się uśmiałam i pod wpływem chwili dałam taką ocenę. Wiele filmów również oglądałam dawno i gdy byłam młodsza i wówczas pozostawiły miłe wrażenie. Ciężko ocenić sprawiedliwie tyle filmów i napewno masz rację, że ten film w pewnych kategoriach może być lepszy a napewno jest :) ale ja oceniam pod względem tego czy się dobrze oglądało czy był ciekawy jakie miał wątki itp Może kiedyś będę oceniać inaczej ;) ale na ten moment na filmie o królu nudziłam się raczej ;p

ocenił(a) film na 10
sandrusiek_vanillka

a mi się baaardzo spodobał, a dopiero jak wróciłam z kina zobaczyłam, że film jest nominowany w 12 kategoriach do Oscarów ( z czym się całkowicie zgadzam, chociaż o tym nie wiedziałam). tak więc rozumiem Cię, że oceniasz "w kategori rozrywki i Twoich subiektywnych odczuć". Ja też tak oceniam filmy, a ten akurat mi się spodobał :)
wszystko zależy od gustu i uważam, że nikt nie powinien się czepiać Twojego. pozdrawiam