Jako w piekle, tak i na Ziemi

As Above, So Below
2014
6,2 44 tys. ocen
6,2 10 1 44199
5,1 12 krytyków
Jako w piekle, tak i na Ziemi
powrót do forum filmu Jako w piekle, tak i na Ziemi

Ale szajs

ocenił(a) film na 2

Aktorstwo, efekty, wszystko leży. Scenariusza się nie czepiam bo go po prostu nie ma :D

ocenił(a) film na 4
Unibet_78

film faktycznie był kiepski ale katakumby robiły wrażenie :-)

ocenił(a) film na 5
klaudeczek_2

Fakt, nie ma się czym podniecać, ot, taki film na raz i nic poza tym, ale nie zgodzę się, że scenariusz nie istnieje, a aktorstwo leży. No, ale to moje zdanie. Twoje jednak szanuję. Rzeczy o których piszesz, praktycznie nie istnieją w ''Diabelskiej planszy Ouija'' i ''Diabelskim nasieniu''. Zresztą przewertowałbym tegoroczne horrory (mizerne jak szlag), to by znalazł jeszcze z parę równie koszmarnych.

ocenił(a) film na 7
Unibet_78

własnie z perspektywy kamery dobrze zagrali

Unibet_78

Stary jak ty w tego typu produkcjach szukasz twórczego scenariusza i wspaniałej gry to gratuluję wyobraźni.....Ten film miał być na raz sprawić, że kilka razy się człowiek przestraszy i zaciekawić widza pewnymi aspektami. Dla mnie spełnił te oczekiwanie i jest to dla mnie najlepszy film kręcony niby kamerami amatorskimi a już na bank lepszy od przereklamowanego Paranormal Activity.

ocenił(a) film na 2
hantos

żeby kręcić coś co trwa 90 minut i ma straszyć i przerażać to musi być element zaskoczenia, który wynika ze scenariusza. A wyobraźnię mam na tyle dużą, że oczekuję tego samego - używania wyobraźni od ludzi, którzy kręcą filmy.

Unibet_78

W takim razie podaj przykład strasznego twoim zdaniem filmu...Tylko proszę nie wyskakuj z np filmami typu LŚNIENIE bo są to fajne dzieła, ale z horrorem mają tyle wspólnego co Najman z walką:)

ocenił(a) film na 2
hantos

Obecnośc

Unibet_78

Dobra tu bez komenta bo to akurat świetny film:)

ocenił(a) film na 6
Unibet_78

Obecnosc przechwalona, jest dobra ale nie jest arcydzielem na jakiego go wiekszosc kreuje, moim skromnym zdaniem Sinister jes o wiele lepszy, ponadto Obecnosc plagiatuje wiele innych horrorow min. Sinister [motyw z wisielcami przed domem]

ocenił(a) film na 8
Unibet_78

Obecność to takie kino familijne. Troszkę "postraszy" i tyle. Nie ma tego klimatu, tego czegoś!

ocenił(a) film na 2
blue_red_tea

Wszystkim nie dogodzisz.