Po tym jak zobaczyłem zwiastun moje oczekiwania były bardzo wysokie. Dzisiaj wybrałem się do kina i muszę przyznać
że już dawno nie widziałem tak słabego filmu... Film rozkręca się przez jakieś 50 minut, a gdy nasi bohaterowie w końcu
zeszli w głąb ziemi nie uświadczyłem ani jednej strasznej sceny.. Cały film jest nudny i przewidywalny... Jeśli ktoś ma
inne zdanie to z chęcią przeczytam jakie są pozytywne aspekty filmu..
Film oceniłem 2/10 a 14$ za bilet było najgorzej wydanymi pieniędzmi w mojej kinowej karierze..
Zgadzam się. Zwiastun naprawdę robi wrażenie i jest coś w nim strasznego. A film.. oczywiście jest parę momentów, kiedy zakryjesz oczy, ale dlaczego jestem na nie ? Z mojej perspektywy, ponieważ:
- film kręcony jest z ręki, a ruszający się obraz w lewo i w prawo nie jest najlepszym widokiem.
-pod ziemią jest ciemno ( tak to głupie), ale jako w filmie oświetlenie mogło być lepsze. Oczy zaczynają boleć od wpatrywania się w ciemność.
-głośna muzyka sprawia, że film jest nie komfortowy w oglądaniu.
A zalety ? Tak jak wspomniałem, kilka strasznych momentów, ogólna fabuła i dość nietypowe zakończenie.
Daję 5/10 i nie polecam ;)
Nie oceniałabym go aż tak strasznie. Dałam dość wysoką ocenę ze względu na fajne zakończenie bo do końca nie wiadomo czy jest dobre c zy złe. Podpisuję się jedak pod tym że film mógłby być znacznie lepszy, mógłby rozkręcić się dużo szybciej i poświęcać więcej czasu na rozwinięcie wątków które dręczą bohaterów. Po zwiastunie spodziewałam się właśnie tego że na tym głównie będzie opierał się film. Film momentami wygląda tak jak by brakowało na niego pomysłu co dalej i czymś starali się wypełnić tą 'nic nie znaczącą' lukę w środku. W każdym razie obejrzeć można, pieniędzy nie żałuję bo wyszłam z kina zadowolona.