No nic gorszego być nie może.Ten film na prawdę był robiony dla biznesu.Tak samo jak Pasja.Aktor grający papieża jest ateistą,a producent Pasji jest Żydem,a Żydzi na pewno nie są wyznawcami Chrystusa!
Powiedz Użytkowniku Szymonie_Rytko, może też jesteś żydem, co? Z pewnością masz jakiegoś żydowskiego przodka ergo nie kwalifikujesz się (wnioskując poprzednie wypowiedzi) na wyznawcę Chrystusa, przykro mi!
Po tylu wojnach i migracjach każdy z nas ma kroplę żydowskiej krwi w żyłach, jak i każdej innej :] Ktoś, kto dziś wierzy w "czystą krew", jest cholernie naiwny :]
A ten producent pewnie jest tylko Żydem z pochodzenia a nie z wyznania. Papież kochał wszystkich niezależnie od tego czy ktoś był ateistą, buddystą czy katolikiem, Niemcem , Polakiem czy Żydem. I my też powinniśmy.
A Jezus to nie był Żydem??? Hę? Skąd Twoim zdaniem wywodzi się chrześcijaństwo, jak nie z judaizmu??? Ręce opadają...
"Aktor grający papieża jest ateistą" - cwaniaczku, mylisz sobie kino z jakimiś obrządkami religijnymi. Aktorstwo to sztuka, dobry aktor to taki, który przekonująco GRA postać filmu, a nie JEST nią!!! Zastanów się, człowieku, nad sobą i zmień trochę klimat na ekranie, bo od nadmiaru krzyżyków przed oczami mózg się lasuje...
A od kiedy kino jest związane z jakąś ewangelią? Co z tego, że aktor grający papieża jest ateistą? A jak gra hitlerowca, to musi być nazistą? A aktorka grająca panią z kiosku, musiała koniecznie kiedyś stać za sklepową ladą? Żałosne.
a producent Pasji jest Żydem
XXXXXXXXXX
hmm... to wyjaśnia, dlaczego Rzymianie w "Pasji" noszą spodnie... ;-) ;-)
filmu "Jan Paweł II: Nie lękajcie się" nie oglądałem, ale moje 3 grosze:
scenarzysta Michel Hirst wyraźnie nie lubi katolików, a możliwe że jest ateistą
"Elżbieta Złoty Wiek" - jest na forum oceniany jako "feministyczny i antykatolicki"
serial "Wikingowie": księża i zakonnicy katoliccy są jacyś tacy wyjątkowo niesympatyczni,
w sezonie 2 pojawia się scena UKRZYŻOWANIA przez chrześcijan jednego z bohaterów
za porzucenie wiary chrześcijańskiej