7,3 86 tys. ocen
7,3 10 1 86337
7,2 29 krytyków
Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej
powrót do forum filmu Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej

Historia młodego chłopaka wsępującego do piechoty morskiej. Jeden z nielicznych filmów które pokazują ameryańską rzeczywistość, bo przecież Swofford nie idzie do wojska dlatego że chce, wcale nie czuje patriotycznego obowiazku. Wojsko jest dla niego jak sam mówi drogą na studia. Bardzo podobało mi się ukazanie amerykańskich działań wojennych w Iraku podczas opewracji pustynna burza gdy amerykańscy żołnierze pętali się po pustyni a w tym samym czasie Husein rozprawial sie ze swoimi wrogami. Film ogólnie nudnawy, akci bardzo mało, ale ma w sobie coś co pozwala wierzyć ze opowiada prawdziwą historie.

ocenił(a) film na 8
lamber1

Takie pytanko mam.. jeśli mam że tak powiem "fioła" na punkcie wojska itp.. a Helikopter w Ogniu jest jednym z moich ulubionych filmów... To czym film mogę obejrzeć ( oczywiście to moge odnośnie tego czy mi się może spodobać) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
LuKa_JustJunior

hm... ja mlitariami też się trochę interesuję... a Helikopter w ogniu to jeden z lepszych filmów jakie widziałem... Ale ten mi się szczególnie nie podobał... w zasadzie przedstawia zupełnie coś innego niż HwO. Tą całkeim drugą stronę - kiedy akcji nie ma. W tym filmie nie ma żadnej konfrontacji z wrogiem, co nie znaczy, że zaraz musi być nieciekawy, oczywiście... jednak do mnie nie trafił, choć ma kilka fajnych scen (szyby naftowe). Dla mnie na 6, a czy Tobie bym polecał... zobaczyć zawsze warto, ale jeśli chcesz coś podobnego do HwO, to lepiej nie idź.

ocenił(a) film na 6
LuKa_JustJunior

hm... ja mlitariami też się trochę interesuję... a Helikopter w ogniu to jeden z lepszych filmów jakie widziałem... Ale ten mi się szczególnie nie podobał... w zasadzie przedstawia zupełnie coś innego niż HwO. Tą całkeim drugą stronę - kiedy akcji nie ma. W tym filmie nie ma żadnej konfrontacji z wrogiem, co nie znaczy, że zaraz musi być nieciekawy, oczywiście... jednak do mnie nie trafił, choć ma kilka fajnych scen (szyby naftowe). Dla mnie na 6, a czy Tobie bym polecał... zobaczyć zawsze warto, ale jeśli chcesz coś podobnego do HwO, to lepiej nie idź.