6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

średni film

ocenił(a) film na 5

z Rahima zrobili konkretną pipę, ani słowem nie wspomnieli o problemach psychicznych Magika i przekręcili kilka faktów. w wielu scenach widać w kadrze mikrofon zwisający z góry. chwała dla aktorów, że przynajmniej oni nie zawiedli i świetnie nauczyli się swoich zwrotek, szczególnie "powierzchnie tnące" robią wrażenie

użytkownik usunięty
efka93

Tutaj mamy przykład typowego przygłupa.

ocenił(a) film na 6

Szkoda słów. Ale co poradzić, są dzieci i taborety :]

użytkownik usunięty
Beny97

Dokładnie, ale kolejny taboret na tym forum już mnie nie dziwi.

przygłupa, czyli ciebie? bo chłopak powyżej napisał zgodnie z prawdą, że film jest średni i jeszcze poparł to argumentami, czego ty, jak widać, nie potrafisz.

użytkownik usunięty
Daria_G

Niezgodnie z prawdą, bo obejrzał postprodukcję i właśnie dlatego jest przygłupem. Ja tu nie widzę żadnego argumentu.

Daria_G

oglądałam wersję kinową kilkukrotnie i nie raz dało się "wyłapać" zwisający mikrofon. Poza tym, ma rację. Problemy psychiczne są w tym filmie, tylko lekko dotknięte, a całość ewidentnie była targetowana na obecnych gimnazjalistów (Sceny w hipermakecie etc).

użytkownik usunięty
Daria_G

W wersji kinowej (oficjalnej) nie ma żadnych mikrofonów, nikt nie wypuściłby takiego filmu do kin, więc nie ściemniaj. I nie, nie ma racji z niczym. Problemy z psychiką są tam delikatnie poruszone, ale zastosowane jest otwarte zakończenie, gdzie widz sam musi trochę pomyśleć, bo nikt nie wie, "co siedziało" w głowie Magika, więc twórcy nie mogli podać widzom bezpośrednich odpowiedzi. I myślę, że właśnie obecni gimnazjaliści (czy może raczej mentalne gimbusy) nie są targetem tego filmu, bo oni oczekują, że reżyser poda im wszystko na tacy. Ty jesteś przykładem gimbusa i autor tematu też. Nie umiecie zinterpretować prostych scen i symboli.

ocenił(a) film na 5

obrażasz każdego kto ma inne zdanie niż ty? ile masz lat, 13?
film mi się nie podobał, bo parę istotnych faktów zostało przekręconych i nie możesz zaprzeczyć. pewnie nawet nie masz takiej wiedzy na temat zespołu żeby to zauważyć

użytkownik usunięty
efka93

Nie, obrażam tylko przygłupów :P Oczywiście, że fabuła nie pokrywa się w 100% z rzeczywistością, to film fabularny. Co cię dziwi?

ocenił(a) film na 6
efka93

Zgadzam się ;)

ocenił(a) film na 8
efka93

@efka93
lol idź do kina, bo wersja na necie z festiwalu to nie to samo...

ocenił(a) film na 6
zwirasek

to one się czymś różnią? bo ja oglądałam tą festivalową. Nie mam na mysli błędów typu widoczne mikrofony... Czy jest więcej wątków? wersja festivalowa jest obcięta?

ocenił(a) film na 6
pozdroelojol

a to z tymi chipsami to nie były problemy z psychiką ? jak się zlękł reklamy