6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Ten film jest męczący. Mamy ciekawą i fajną historie hip-hopu w w Polsce. Wiem , że film opowiada o małej części i do tego jeszcze zagłębia się w temat Magika. Ale.... nie mogę go strawić.

Zaznaczam , że to moje zdanie i nie atakuje nikogo :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
schiz

znów nie zrozumiałeś filmu

ocenił(a) film na 6
max_38

A co tu jest do zrozumienia, co?

Poison_Ivyy

Podzielam, wg mnie spaprali ten projekt

Poison_Ivyy

Podzielam Twoje zdanie. Żaden wątek nie został rozwinięty do końca, wszystkiego po trochu i ogólnie wyszła męcząca historia o kolesiu, który w ciągu dwóch dni złapał doła i skoczył z okna.

ocenił(a) film na 7
Poison_Ivyy

zenua to inaczej teraz żal w języku neokidów? I nie objeżdżam tu Ciebie ale każdego dzieciaka od Ciebie do biskanu... bo tutaj piszeci jedno a potem wchodzicie na YT i licytujecie się kto jest większym wieśniakiem na forum piosenki "jestem bogiem" żenua to całe wasze pokolenie.

skt84

Nie jestem taka młoda ;)

ocenił(a) film na 7
Poison_Ivyy

Ehhh dla was 30-latek to już dziadek. ;) Jak słyszę rozmowy gimbusów w pociągu, nie dziwię się dlaczego rzuca się granaty albo strzela w szkołach he he.

ocenił(a) film na 5
skt84

lekarz cię widział ostatnio? to chyba powinien

ocenił(a) film na 7
pbinczyk

A Ty co, z WP tu przyleciałeś? Jak już masz obrazek Carlina to mógłbyś się pokusić o tekst na jego poziomie. Na kolana gimbusie i przepraszaj George'a za swoją głupotę ;) Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 5
skt84

Serdecznie zapraszam na kozetkę. Twoja głowa jest pełna subkultur o których nie mam pojęcia. O co chodzi z tym WP, bo już się pogubiłem. Pamiętasz jeszcze że chodziło o krytykę w sumie kiepskiego filmu, historii nakręconej po łebkach i rozreklamowanej jako arcydzieło??? Dzięki za nazwanie Gimbusem, to mnie odmładza, za moich czasów nie było gimnazjum

ocenił(a) film na 7
pbinczyk

No bo na WP tylko lecą teksty o lekarzach w dyskusjach między fanatykami politycznymi. A to, że film jest arcydziełem to chyba by miał dyszkę, co poradzę, że gimbusy dają albo 1 albo 10,

ocenił(a) film na 5
pbinczyk

Ale w sumie uczył mnie krystalografii i chemii krzemianów właśnie wynalazca polskich gimbusów, były minister edukacji Mirek Handke, także kochanieńki coś z gimbusami mam wspólnego. ! dla tego filmu to faktycznie może ostracyzm, ale jak się tak reklamuje i promuje coś co w sumie jest cieniutkie, to aż człowieka gniew ogarnia żeby pałę postawić. A przecież do tego każdy kinoman ma prawo, taki mały pokaz demokracji, każdy głosuje jak chce, a z tego bierze się średnia. A przecież jak przystało na internetowego trolla, pewnie jesteś gorącym obrońcą demokracji, czyż nie? i to takim propisowskim sądząc po twoim zacietrzewieniu w wyzywaniu wszystkich wokoło...

Serdecznie pozdrawiam i nie życzę powodzenia

ocenił(a) film na 7
pbinczyk

Mylisz się no ale cóż. Nie trafia się zawsze, chyba musisz poczytać więcej tych wypowiedzi bo wnioski wyciągasz za szybko. A ty jak widzę jesteś całkowicie za "gimbami" skoro im przyklaskujesz i myślisz, że jest to domena leminga? Ponieważ ja jestem tym człowiekiem "propisowskim"? Z tym WP to nie pomyliłem się nawet trochę, strzał w dziesiątkę. Pewnie dla sprostowania napiszesz mi, że jesteś apolityczny ale niestety ja napiszę to pierwszy bo ja nie głosuję na jedyne partię, o które kłóci się motłoch na Twoim portalu. W dodatku nie jesteś lepszy, hipokryzji nie ukryjesz, Twoja krótka wypowiedź z lekarzem, jest właśnie prowokacyjna do tego by "wyzywać wszystkich wokoło" - jak sam napisałeś. A skoro sprowokowałeś mieścisz się ewidentnie w definicji trolla bo przecież powinienem to olać a dałem się jak dziecko komuś kto się ma za starego konia i coś mi tu kręci, że do gimnazjum nie chodził, a konto ma od 2011 roku o_O
A to, że film się reklamuje w superlatywach to naprawdę jest odkrycie ameryki, jakbym widział kiedykolwiek, jakiś film który się tak nie ogłasza. Zobacz sobie trailer "kac wawy" i już twoje bździny lecą do śmietnika.

skt84

Już cichutko i rozejm! Zgłosiłam o usunięcie tej dyskusji, abyście się już wszyscy nie denerwowali :) :) :) pozdrawiam ciepło :) :) :)

ocenił(a) film na 7
Poison_Ivyy

Ja również. Może usuną, jednak nie ma tutaj nic niezgodnego z regulaminem.

ocenił(a) film na 5
skt84

mój drogi, pięknie się wzburzyłeś i o to chodziło, ktoś cie potraktował z góry tak jak ty traktujesz innych, wysunął tezę na temat tego kim jesteś i już plujesz jadem. Nic o tobie nie wiem, o twoim życiu i o twoich poglądach i już nie chcę wiedzieć, popultaj się ile chcesz, może nawet przeczytam w przypływie nudy. Chodziło tylko o to, że ktoś napisał co myśli o tym filmie, a ty się do tej osoby nieładnie odniosłeś, a potem do każdej która ci zwróciła uwagę.

ocenił(a) film na 7
pbinczyk

No tak to świetny plan by rzekomy "stary koń" bronił słów typu, żenua i żale. Widać różnica pokoleń. Ty możesz być ich bohaterem i ich bronić przed moimi atakami. Czuwaj.

ocenił(a) film na 5
skt84

popatrzyłem na historie twoich wypowiedzi, chowaj się trollku

ocenił(a) film na 8
Poison_Ivyy

Ocenilas moneyball 10/10 czyli arcydzielo. Moze rzeczywiscie powinnas wrocic do bezbarwnych i bez polotu filmow.

ocenił(a) film na 7
Ibrah

gdyby Bratt Pitt gral Magika dalaby pewnie 10 :)

ocenił(a) film na 7
schiz

poprawilem sie , w innym poscie napisanym wczoraj .... przykro mi ... ale probuj dalej :)

Ibrah

Jak ja to lubię, ktoś oceni słabo jakiś film, to zaraz patrzy się jakie innie się oceniło na 10 i wypominanie tego :D To że tobie się "Moneyball" nie podobał to nie znaczy że komuś nie mógł, akurat jest to dobrze zrobiony film, być może za dużo specjalistycznego gadania oraz matematycznego, dla ścisłego umysłu, i dlatego uznałeś to za nudne. Mi się wydało ciekawe, dość nowatorskie podejście do sportu, opierając się tylko na liczbach i statystyce. Na dodatek to historia prawdziwa. Ale nie o "Moneyball" tu mowa. Dlatego wolałem ukryć co ja oceniam i jak, żeby zaraz nie było, bo nie lubię jak ktoś ma się tłumaczyć z własnego gustu filmowego, bo to nie jest clou dyskusji. Na dodatek każdy film ocenia się indywidualnie. Różne uszczypliwe komentarze jak ten powyżej, że gdyby Brad Pitt grał Magika to by się pewnie film podobał, też jest "argumentem" ad personam, który tak wytykałeś niedawno w innym temacie. To akurat do alone... Z Flashbackiem nawet nie mam co podejmować dyskusji, skoro nie wie, że nie ma czegoś takiego jak obiektywizm w sztuce, to serio nie świadczy dobrze. Ktoś w innym temacie pisał, że dziwne, że negatywy dopiero od wersji w necie się pojawiły. Wcale to dziwne nie jest i nie wynika z tego że widać mikrofon, nie słychać dzwonienia itd. A pojawiły się dlatego, że niektórzy nie zamierzali iść na ten film do kina, tylko poczekać. I jeśli komuś się spodobała ta wersja ściągnięta to pewnie kolekcjonersko kupi wydanie dvd, nikt na tym stratny nie będzie.

ocenił(a) film na 7
kopytko1234

dlatego stchorzyles i nie pokazujesz co lubisz ? tylko hejtukesz :D

alone_in_the_dark

Kolejny, który wie o mnie "wszystko" na podstawie kilku zdań. No ale skoro coś mówisz to proszę bardzo - daj argumenty na swoją tezę, że jak to ująłeś - tylko hejtuję. I taka własnie dyskusja z wami :/ Forum tego filmu, jest najgorszym właśnie przez takie osoby jak ty i flashback. Na innych forach dyskusja na poziomie może się toczyć, ale oczywiście nie tu :/
Nie stchórzyłem, tylko po prostu nie widzę sensu, bo wiele wygląda tematów tak, ktoś choćby napisał dobrą recenzję, argumenty ładne, dlaczego się film nie podobał, to zawsze pojawi się jakiś fanboj w stylu Ibraha, którego jedyną odpowiedzią będzie "a film X oceniłeś na 10/10, nie znasz się" itd różne wypowiedzi w tym stylu. Oczywiście przedstawiłem tylko najłagodniejszą wersję. Jeśli widzisz sens w tego typu jałowych dyskusjach to je prowadź. Ja jednak nie widzę, i dlatego nie zamierzam być do nich przyczynkiem, mam własną erudycję filmową, z której nikomu się tłumaczyć nie musze, a jak o jakimś konkretnym filmie rozmawiam, to lubię tylko na ten film mówić, a nie dlaczego ten film oceniłem tak, a inny film inaczej.

ocenił(a) film na 7
kopytko1234

troche luzu kopytko1234 , to forum i tak juz dawno zeszlo na psy - nie ma sie tym co przejmowac bo sa w zyciu rzeczy wazniejsze.
Ja osobiscie juz dawno stracilem nadzieje , ze z kims tu idzie na powaznie pogadac.
Wezmy np ten temat.

Dziewczyna go zalozyla sam Bog wie po co ? W pierwszym poscie nie ma zadnej zachety do dykusji?
wiec i nastepne posty sa na podobnym poziomie

alone_in_the_dark

W tym twoje. Więc zamiast podnieść poziom dyskusji postanowiłeś go dodatkowo obniżać, a potem narzekać, że słaby poziom. Gratulacje.
I z kim tu dyskutować. Jedynym wyjściem jest emigracja. Bo to co się dzieje po tym filmie z gimbusami to szkoda gadać, wystarczy zobaczyć zdjęcia na necie z 1.11. Oczywiście w tym roku na grobie magika 400% więcej zniczy, a nawet jakiś ok. 15-latek wrzucił na fejsa lanserskie zdjęcie jak stawia znicz na grobie magika. Naprawdę, z takimi ludźmi nie ma po co dyskutować, i to wcale nie są hejterzy, tylko właśnie fanboje. Chociaż deprecjonuję tak mówiąc słowo "fan", jednak nie wiem jak inaczej nazwać takie osoby. Przejrzyj inne fora o filmach bardziej ambitnych niż ten. Tam jest dyskusja na poziomie, a tu mimo wielu takich prób jednak poległem, Głupota mnie pokonała doświadczeniem :/

ocenił(a) film na 7
kopytko1234

dobrze , podkulam ogon ... chamsko sie zachowalem z tym komentem o Brad Pitt ... ale co Ci przeszkadza to , ze ludzie pala znicze ? Daj spokoj , jego rodzina przeszla przez pieklo.
Fakt , niektorzy to robia jak mowisz tylko po to zebys sobie wrzucic zdejcia na fejsa z tego aktu , ale sa tez ludzie , ktorzy w ten sposob chca okazac wspolczucie. Daj juz spokoj z tymi zniczami

użytkownik usunięty
kopytko1234

kopyciu, ale ty założyłeś tu konto tylko po to, żeby pisać na tym forum, więc jak ci się nie podoba tutaj to droga wolna.

Tak, założyłem tu konto tylko po to żeby się wypowiadać na tym forum. Brawo Sherlocku. Wkur...ją mnie takie wypowiedzi, każdy tu wie lepiej ode mnie po co jestem na filmwebie, jakie mam wykształcenie itd. Zaniżacie poziom i to ogromnie.

ocenił(a) film na 7
kopytko1234

Ooooo skonz juz sie zachowywac jak dziecko ,któremu wzięto lizaka , " kazy wie le

użytkownik usunięty
kopytko1234

Dokładnie tak jak mówi Alone. Poza tym nieważne, w jakim celu założyłeś konto na fw (oczywiście to przypadek, że udzielasz się głównie tutaj) to jeśli przeszkadza ci to forum, użytkownicy etc. to nikt ci nie każe marnować tutaj czasu.

ocenił(a) film na 7
Poison_Ivyy

Co drugi temat jest tutaj o tym co napisałaś wiec to swientie , że czytasz inne tematy zanim zalozysz wlasny.
Rowniez jestes nudna bo nic nowego do tego forum nie wprowadzilas .ZENADA

użytkownik usunięty
Poison_Ivyy

i dlatego dajesz 1? no ja piedrole.

ocenił(a) film na 3
Poison_Ivyy

jak dla mnie tez flaki z olejem

ocenił(a) film na 7
Poison_Ivyy

żenua jak ty to mawiasz to dla mnie taka "konstruktywna" krytyka ludzi co mają kłopoty z trawieniem. Nie możesz strawic filmu i dajesz mu 1? Pogratulować.
A poza tym czego tu można nie trawić? Banalna historia opowiedziana w równie banalny sposób.