6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

3/10

ocenił(a) film na 3

Ktoś kto pisze że ma szacunek do ćpuna i człowieka chorego na schizofrenie musi mieć nie po
kolei w głowie.Oczywiście mam na myśli magika.Film strasznie nudny i płytki.Szczerze to liczyłem
na obraz psychologiczny magika itd a tu jakaś pierdoła miłosna + słabo wykonana historia
związana z zespołem Paktofonika.Historia z kaliber 44 to już w ogóle lipa straszna z dup..
ukazana...

ocenił(a) film na 3
Kareivis

Film lipa ale reszta naprawdę bezsensu bo to że ja mam do niego szacunek to nie znaczy że chwalę jego czyny ćpał jego zły wybór, człowiek chory na schizofrenie przecież to choroba to dlaczego to ma być wada (tylko nie pisz że sam sobie ją wywołał bo prawdę wiedzą tylko Rah i Fo). Nie chwalę jego czynów w życiu prywatnym ale w muzyce był magiczny.

ocenił(a) film na 3
rafkar93

Z tym szacunkiem to głównie miałem na myśli jaki daje przykład młodzieży.Oczywiście nie wolno szkalować człowieka który jest chory.Z ćpunami i alkoholikami jest zupełnie inaczej oni mają wybór.Wiadomo muzyka na tamte czasy była naprawdę dobra ale było też w niej sporo zepsucia a to było według mnie bardzo złe.Jednak darzę większym szacunkiem osobę która potrafi odmówić ćpania i całego gówna na tym świecie.

ocenił(a) film na 7
Kareivis

Przecież to była jego wola i jego zmarnowane życie a szacunek należy mu się za to co zrobił dla polskiego hh.

ocenił(a) film na 3
Kuba1812_1996

Za muzykę szacunek za styl życia nie;)

ocenił(a) film na 7
Kareivis

Ale nie wiemy co go wpędziło w używki,czy należy go dyskredytować czy raczej wręcz przeciwnie-żałować.
Do Pana niżej: Co Twój post ma wspólnego z moim?

ocenił(a) film na 3
Kuba1812_1996

Radzę nie wierzyć temu filmowi bo on jest po prostu wielką lipą i nie chodzi o grę aktorską ale o scenariusz który został pocięty tak że oglądający jest wprowadzany w błąd np: rah rapuje "ja to ja" przed założeniem zespołu, Gustaw został przedstawiony na postać pozytywną a sam fokus i rah potem w którymś utworze wspominali żę to oszust, (sprawa kozaka dość nie jasna bo peja go broni że on spoko typ a rah i fokus są przeciwni), nawet nie zostało wspomniane że całe pfk było w witten gdzie nagrali 2kilo i freestyle. A na dodatek próbują nam wmówić że to film o pfk a ja myślę że to film o związku maga i z maga zrobili totalnego nieudacznika. A na koniec rah mówi że nie wzoruje się na stylu magika tylko że w wywaiadze na żywo sam wspominał że ze stylu magika wyciągał to co najlepsze i dodawał trochę od siebie (chodzi o lata 96-98) bo potem zmienił styl na całkowicie swój.

ocenił(a) film na 3
rafkar93

Masz rację z Magika jak i całej reszty zrobili kpinę.Jak by nie patrzeć Magik z pewnością był utalentowanym człowiekiem wręcz geniuszem we własnych fachu czyli muzyce.Jesteś Bogiem jest zwykłą pierdołą o miłości itd.Naprawdę bardzo bardzo liczyłem na psychologiczny obraz Magika.