6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

5/10 

ocenił(a) film na 5

film męczący i przereklamowany

ocenił(a) film na 4
magda_bra

popieram

ocenił(a) film na 5
magda_bra

dałem tą samą ocenę i się zastanawiam, czy nie za wysoko - historia bardzo ciekawa, opowiedziana w raczej mierny sposób...

ocenił(a) film na 3
przemkam

typowy przykład produkcji typu: jak się nie narobić, ale zarobić!

ocenił(a) film na 5
Formelana

yeah, dokładnie - szum medialny zapewne pomógł w "sukcesie kasowym" (na szczęście nie poszedłem na to do kina) tej marnej produkcji...

użytkownik usunięty
przemkam

no tylko pomyśl skąd te pozytywne opinie zarówno ludzi jak i krytyków już po "szumie medialnym".

ocenił(a) film na 5

wnioskuję po ocenie, że są jednak osoby, którym się film podobał, jednak nie pojmuję, dlaczego...

użytkownik usunięty
przemkam

głównie dlatego że znają się na kinie.

ocenił(a) film na 5

nie pozostaje zatem nic innego jak pogratulować

ocenił(a) film na 3
przemkam

Już do usuniętego nie mogę napisać ;)
Ale przyznasz przemkam, że argument usuniętego "no tylko pomyśl skąd te pozytywne opinie zarówno ludzi jak i krytyków" jest typowy dla współczesnego leminga :D

ocenił(a) film na 5
Formelana

Wiesz, nie zastanawiałem się nad nim... Ogólnie, każdy ma prawo do własnych opinii i może je bronić do upadłego, ale nic nie jest w stanie mnie do tych akurat przekonać, zwłaszcza, że ten film obejrzałem i swoje zdanie mam. Jaka pogoda w Szwajcarii, sypie śniegiem? ;)

ocenił(a) film na 3
przemkam

Do pierwszej części: i ja tak myślę.
Do drugiej: sypie od wczoraj, ale zapewne nie tak bardzo jak w Norwegii :D

ocenił(a) film na 5
Formelana

Nic bardziej mylnego. Pewnie są takie części kraju, gdzie już leży, lecz u mnie, nad morzem, nie. Choć były już jakieś pierwsze płatki śniegu, ale następnego dnia wszystko to stopniało. Długoterminowe prognozy, póki co, przewidują opady, ale deszczu. Tak zapytałem, bo obiły mi się dziś o uszy doniesienia o śniegu w Niemczech a nawet w Hiszpanii...

Skąd ta informacja, że na kinie się znają? Bo ty tak piszesz? Bo film ci się podoba? Pfk również rapowała o sprzedaniu się i medialnym szumie, więc powinieneś wiedzieć, że czasem by zarobić trzeba nagłośnić temat o filmie, nawet jeśli nie należy do wybitnych.

ocenił(a) film na 3
przemkam

Myślę sobie, że film w głównej mierze oceniali bezkrytyczni wielbiciele Magika. Ja go właśnie zobaczyłam i oceniam jedynie na 3- nudził mi się, przewijałam sceny o niczym. Nie wiem, po zakończeniu filmu, dlaczego Magik "wyszedł" bo żaden z aktorów nie wyrażał emocji i opowiedział historii swojej postaci przekonująco. Jednak te nagrody, o których pisze filmweb muszą być za coś, pytam za co :-)
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
magda_bra

Prawda