6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205957
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jestem właśnie po seansie ... bałem sie tego filmu....bałem się że ktoś zniszczy te historie że zostanie ona zrobiona TYLKO I WYŁĄCZNIE dla szmalu przez nieodpowiednich ludzi którzy nagle dowiedzieli się co to PFK. ale też coś mi dawało nad
zieje... że skoro FOK i RAH czuwa nad wszystkim to będzie ok!... I SIĘ NIE ZAWIODŁEM ...film genialny bez fajerwerków, niepotrzebnych scen, napompowanych dialogów, czasami bawi czasami wzrusza jest idealny.....
Byłem w Rugby w UK w kinie... byłem także 4tyg temu na"Yumie".. na niej zasiadło 8 osób zemną teraz na "Jestes Bogiem " był komplet !! to mówi samo za siebie ..oby więcej takich filmów.. bo ten na pewno wpisze się w Annały Historii POLSKIEJ KULTURY HIP HOP.... Polecam!

Ps.. A Zdania są podzielone nie każdemu sie podobał bo nie każdy rozumie do końca ideologie filmu nie dorastał w tych czasach nie pamięta..jest bierny... normalne...ale ważne by swoją krytyke przelać w jakiś odpowiedni składny sposób a nie pisac jak idiota "Hu**we bo tak".....

Ja sam wiem jak by mi pościli historie (Biografie) nie wiem ...pfff.... Zbyszka Wodeckiego... na pewno podszedł bym na innych emocjach z innym nastawieniem... Ja jako rocznik 91 nie pamiętam kalibra aż tak ale za to PFK dooobrze i rozkleiłem sie jak dziecko pod koniec filmu i nie wstydzę się tego...

Ps.. pozdrawiam wszystkich tych małolatów co złapali "MODE NA PFK" ....zanim cos napiszesz poczytaj oglądnij posłuchaj .... POZDRO!

ocenił(a) film na 7
BNA

ja nie jestem z pokolenia PFK i to nigdy nie były moje klimaty, ale ten film jakoś tak mnie złapał że od wczoraj właściwie wałkuję "Kinematografię" i nie uważam żeby to był powód do wstydu- to jest chyba wartość dodana tego filmu, że przypomina o naprawde dobrych czasach rapu w Polsce.
a porównywanie "Yumy" do "Jesteś Bogiem" jest haniebne, to jest różnica kilkunastu poziomów :))

ocenił(a) film na 9
wichajster5

Juma po za tym że to film o czym innym tez nie była taka zła hehe zobacz na Sztos 2 to jest dopiero kaleka hehe......ps. Fajnie że zajawiłeś/as się na PFK.. może to pociągnie za sobą inne dobre płyty w twojej prywatnej kolekcji polecam pierwszą skłdanke 600v , Warszawski Deszcze , Peja na legalu .... Ech to były czasy OLDSHOOL na zawsze :)

ocenił(a) film na 8
BNA

zgadzam się. lata 90' i 00' były najlepsze dla polskiego hiphopu. teraz coś się zjeba*o. nawet nie chce mi się sprawdzać nowości. jak słyszę tekst o szmalu, HWDP, JP, alkoholu, koksie i panienkach to jakoś odechciewa mi się słuchać. według mnie od kasy odbija, a że rap jest o tym co się robi i widzi na co dzień to taki będą nagrywać i tu Peja ma święta racje z tekstem "jakie życie taki rap"