Hymm Cudze chwalicie a swojego nie znacie chciało by się powiedzieć. Prawda jest taka że film jest naprawdę bardzo dobry, jeden z lepszych ostatnio zrobionych przez Polaków. Ale zaraz się znajdą tacy co mnie zaszlachtują bo tu przecież sami znawcy.... ale:
-świetna gra aktorska, szczególnie "Magika"
-świetna muzyka, fajnie wkomponowana
-elementy humorystyczne
Powiecie że przeklinanie jest be i w ogóle dno etc..... A jak oglądacie amerykańskie "faki" zamienione na "pierniczę" lub przytłumione przez lektora "cholery" to film jest fajny bo na poziomie....., a prawda jest taka że "łacina" dodaje tylko realizmu (przynajmniej w tym filmie) i dobrze wiecie że na pewno tak klęli w realu jak szewc bo sami to zresztą robicie.
Ale jednak doznałem pewnego niedosytu, oglądając chciałem żeby reżyser pokazał mi więcej z tej historii ale mimo wszystko film bardzo mi się podobał, taka trochę Polska 8 Mila, chodź tu historia jest ciekawsza.
... nie rozumiem czemu wciąż porównujecie Jesteś Bogiem do 8 mili??? 8 mila to film o karierze kopciuszka, który stanął naprzeciw dogmatom i wygrał. 8 mila opowiada o zwycięstwie nad trudnościami!
Jesteś Bogiem opowiada o dążeniu do wygranej, która choć blisko to jest dal głównego bohatera poza zasięgiem. 8 mila to film o pasji. Jesteś Bogiem to film o artyście.