6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Cienkusz.

ocenił(a) film na 3

Miał być film o niezwykle interesującym człowieku. Powstał film o niczym. Wielka szkoda.

frojd1978

szczerze to szału nie ma, amatorka w c.h.u.j i ten mikrofon w kadrze co za buc to kręcił, mało muzyki, jeszcze mniej kalibra, tak jak przedmówca film w zasadzie o niczym...jedyny dobry moment to rymujący plusa i minusa koluniu grający magika na klatce i za to cztery...

ocenił(a) film na 7
800dpi

ileż można pisać na temat mikrofonów i dwóch różnych wersji .... no comment grrr

alone_in_the_dark

no słuchaj jeżeli takie coś się pojawia w takim filmie to tylko świadczy o podejściu do całego przedsięwzięcia całej ekipy kręcącej ten film, przecież to jest ceregiel...

użytkownik usunięty
800dpi

szczerze to po prostu jesteś debilem

ocenił(a) film na 7
frojd1978

Jestes kolejną osobą , która spodziewała się , że ten film to vademecum nt. Magika / PFK , a prawda jest taka , że ten film dużo wątków pomija , inne traktuje po łebkach ... mimo wszystko nie nazwałbym tego filmu o niczym.

alone_in_the_dark

nie oszukujmy się film nie jest górnych lotów i nie chodzi tu o paktofonike czy magika, oceniam film jako całokształt i jest po prostu słaby a jeżeli chodzi o muzykę to na kalibrze między innymi się wychowywałem, ale patrze na ten film obiektywnie, a z tego co widzę na film goniło dużo szczyli i gimbusów którzy nie mają pojęcia o muzyce a tym bardziej o dobrym filmie i nieważne jaki by film był słaby oceniają go na maxa, bo przecież magik... co widać w wypowiedzi Flashback_ (k.u.r.w.a naprawdę konstruktywna polemika, takich pajaców jak ty to trzeba n.a.p.i.e.r.d.a.l.a.c po pysku, bo rozmawiać na poziomie raczej się nie da...

użytkownik usunięty
800dpi

solówa frajerze?
http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+Bogiem-2012-544545/discussion/nagrywanie+ i+monta%C5%BC,2098669

niech będzie j.e.b.a.c ten mikrofon, film i tak jest słaby...

użytkownik usunięty
800dpi

nie widziałeś właściwej wersji filmu więc twoje wypociny tracą sens

alone_in_the_dark

alone_in_the_dark przede wszystkim liczyłem na dużo więcej muzyki a soundtrack w tym filmie jest po prostu skrojony do minimum

ocenił(a) film na 7
800dpi

i znow bym musial pisac o 2 roznych wersjach, poczytaj o roznicach tutaj ---> http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+Bogiem-2012-544545/discussion/r%C3%B3%C5% BCnice+mi%C4%99dzy+wersj%C4%85+finaln%C4%85+a+dvd+w+necie,2036881

alone_in_the_dark

a wyjdzie to w ogóle na dvd bo ripa bym zarzucił (nie zwykłem chodzić do kina ani kupować czy wypożyczać filmów) a słyszałem, że jakieś problemy robi ten ich były wydawca, że go w złym świetle przedstawili...??

alone_in_the_dark

pewnie przez to wrzucili wersję roboczą zamiast normalnej ok zwracam honor..ale i tak takie drobne niuanse w moim mniemaniu nie stawiają tego filmu wyżej, jest słaby ale tak to zazwyczaj bywa, gdy spodziewamy się czegoś z.a.j.e.b.i.s.t.e.g.o:)

użytkownik usunięty
800dpi

nie jest słaby bo jak słusznie zauważyli krytycy film ma genialne zdjęcia, aktorstwo etc. słaby to on może być jedynie w twoim małym dyletanckim światku.

ocenił(a) film na 3

Nie ma to jak dojrzały komentarz. Bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą.

użytkownik usunięty
frojd1978

800dpi obejrzał wersję festiwalową toteż raczej niedojrzałe jest ocenianie filmu po jej obejrzeniu.

ja j.e.b.i.e chodzi mi o to, że ten film nie traktuje o hiphopie, albo w strasznie małym stopniu, bardziej jest skupiony na życiu prywatnym i perypetiach Łuszcza, dlatego między innymi oceniam go jako słaby inna rzecz tak jak mówiłem może spodziewałem się czegoś innego, pokazania jak to wszystko raczkowało, więcej muzyki, tematów związanych bezpośrednio z ówczesną rozkręcającą się sceną hh w katowicach i kielcach a film ku mojemu niezadowoleniu w większej części skupił się na biografii jednej osoby a reszta była dodatkiem a miało być na odwrót (bynajmniej takie były moje oczekiwania)

użytkownik usunięty
800dpi

'w większej części skupił się na biografii jednej osoby' - w żadnym wypadku.
może przeczytaj o czym jest ten film: 'Film opowiada o członkach legendarnej hip-hopowej grupy Paktofonika i ich początkach w branży muzycznej.' - ani o życiu Magika ani o hip hopie. jest przede wszystkim o problemach finansowych młodych ludzi. stąd tyle gadania o kasie. kolejny "zawiedziony fan" co nie zrozumiał celu twórców.
'okazania jak to wszystko raczkowało, więcej muzyki, tematów związanych bezpośrednio z ówczesną rozkręcającą się sceną hh w katowicach i kielcach' - lol, oczekiwałeś coś czego nigdy nie było w założeniach

jaki k.u.r.w.a fan paktofonika bez Łuszcza nie dała rady co oni tam wydali po jego śmierci? śmiechu warte to już więcej z kalibrem dobrej muzyki zrobiłł a c.h.u.j o tym było na począku jakiś motyw tylko tak samo z powiązaniami z kielecką sceną c.h.u.j.a było...w całym filmie tylko pokazali tych dwóch gogusiów z paktofoniki a reszta filmu skupiła się na magiku dlatego film jak pisze założyciel wątku o niczym sie podniecacie tym jak mucha gównem

800dpi

i jeszcze d.o.j.e.b.i.e odpowiedz najlepsze kawałki magika są z kalibrem i to k.u.r.w.a każdy powie szczególnie na księdze ...na moje najlepsza produkcja z tamtych czasów...