6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

sorry, może się mylę ale przecież rahim był w 3xklan, i k44 i 3xklan mieli feat w psychodeli i nawet
mieli razem koncert... Na filmie pokazane jest jakby rahim nigdy nic z rapem nie miał wspólnego,
nawet moment jak dab się z niego śmieje i, że mag go nie znał...

ocenił(a) film na 7
b2mC95

odsylam do wywiadu z rahimem i fokusem .... mniej wiecej przeslanie bylo takie :
"Fakty , ktore przedstawiono w filmie sa prawdziwe ale nie zawsze wydarzyly sie w takiej kolejnosci ... "

alone_in_the_dark

Dobra rozumiem, nie widziałem wywiadów.

alone_in_the_dark

Akurat Fokus i Rahim nie sa obiektywnym źródłem informacji w tej kwestii ze względu na ich zaangażowanie w produkcję oraz korzyści z niej płynące. No bo przecież producent by im jaja uciął jak by zaczęli w wywiadach mówić "a nie, to nie było tak jak w filmie, to było zupełnie inaczej" itd. Ale kto ma łyknąć ich słowa ten łyknie, uznając ich za autorytety w tej dziedzinie. Szkoda, tylko że pomijane jest w tym wszystkim coś co stoi za plecami - wielki baner z napisem MARKETING. Bo dlaczego jeden z nich teraz nagrał piosenkę z Dodą? No chyba mówi samo przez się. Dlatego Rahim i Fokus takie wywiady udzielają, żeby sprzedać film.

ocenił(a) film na 7
kopytko1234

kopytko1234 ... Wyobraz sobie , ze zyjemy w swiecie gdzie kazdy chce przedstawic fakty na swoja korzysc.
"Prawda jest jak d*pa każdy ma swoja." nie pamietam autora tego cytatu a szkoda.
A kawalek z Doda powstal dluuuuuugo przed filmem ( rok bodajze )
Srednio jestem z tego zadowolony , ze Fokus z nia nagrywa aczkolwiek ma to nieiwle wspolnego z filmem.

użytkownik usunięty
kopytko1234

Poza tym co to ma do jego komentarza? Jak nie rozumiesz to się nie wypowiadaj. Autor się zapytał, dlaczego pokazali Raha jako dopiero zaczynającego rapować, podczas gdy miał już kawałek z kalibrem, a jest tak dlatego, że te wydarzenia (np. ta scena gdzie skład kalibra 'wyśmiewa' Rahima) są na długo przed zrobieniem wspólnego utworu, a data na początku filmu jest symboliczna. Więc tak jak alone napisał, Rahim i Fokus wyjaśnili w wywiadzie, że klika wydarzeń są pokazane w filmie jako jedna scena.