Magik rzeczywiście zdradził swoją żonę? W ogóle to zastanawiam się, czy rzeczywiście w tym
filmie postać Magika jest prawidłowo jakby zredagowana, tzn. czy Magik rzeczywiście był taki jaki
jest ukazany w filmie. W filmie wydaje mi się człowiekiem odważnym i bez przerwy zgrywającym
ważniaka. Widziałam jeden wywiad na youtubie Magika [z Abradabem] - nie wydaję się być taki,
jednak wywiad to tylko wywiad. Po zdjęciach też jakoś mi to nie pasuje żeby był taki poważny i cięty
na wszystko, ale pozory mylą. Jak myślicie? Może coś wiecie na ten temat ci co słuchali PFK i
Kalibru 44 w czasach gdy powstawały...?
Tak to jest prawda, chciała rozwodu. Po jego samobójstwie jednak sprawa została wytłumiona, ale nie do końca, ponieważ w paru kawałkach nawija o tym np. "Telewizor", ten utwór jest the best, ponieważ można doszukać się trzech znaczeń. Po pierwsze, nawijka o kupnie telewizora, następnie odejście z kalibra 44 i stworzenie pfk, i trzecie jako przez zdradę, której się dopuścił zniszczenie miłej atmosfery w domu. Co do filmu, fakty w większości miały miejsce, ale przedstawione zostały bez wyrazu. Przy ocenie należy odróżnić muzykę a obraz. Magik dla mnie był słabym MC, on nie był raperem tylko poetą. Pisał bardzo dobre kawałki, które można odczytywać w rozmaity sposób, co dało im ponadczasowość.