6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Dyskusja

ocenił(a) film na 5

Witam,
Na początku chciałbym napisać, że od kilku lat jestem użytkownikiem biernym filmwebu,
a dopiero to co zauważyłem pod tym opisem nakłoniło mnie do zabrania głosu.
Mam 26 lat, jestem początkującym programistą w jednej z krakowskich korporacji, więc
zanim ktoś zacznie mnie nazywać 'gimbusem', 'gówniarzem', 'dzieckiem' etc proszę o
dokładne zapoznanie się z powyższą informacją.

Ale do rzeczy ;)

Słuchajcie, krytykujecie film za ćpunów, dresiarzy itp. Jednym słowem wypowiadacie
bardzo ogólnikowe opinie zasłyszane z ulicy i tak jak was 'dobrzy rodzice wychowywali'.
Przykro mi widząc ludzi interesujących się kinem (czyli pseudo-inteligentów), którzy nie
potrafią wykroczyć swoim myśleniem na wyższy poziom tylko łapią się na stereotypy.

Więc po kolei:
- ' Grupa nie jest legendarna, to jakieś zjarane dzieciaki' hmm. Najwięcej sprzedanych
płyt rap w polsce, teksty, które do teraz są poddawane uczniom, coś co zaczęło erę tak
zwanego mądrego rapu w polsce, jednocześnie przekazane przez chłopaków z osiedla,
których każda osoba wygłaszające te opinie bałaby się, nie wiedząc, że tak naprawdę
mają do czynienia z osobą inteligentniejszą od siebie.
-'tłumy gimnazjalistów pod kinami' i? niech oglądają! wolę, żeby zobaczyli film, który tak
naprawdę może im otworzyć umysły na inteligentne teksty, na to, że tak naprawdę ich
życie to nie tylko imprezy i dziewczyny. Dajmy okazję i im oglądnąć coś co się sprowadza
się do jednej wielkiej imprezy (Projekt X), lub kolejnej bajki. Niech zobaczą, że przede
wszystkim "wszystko ma swoje priorytety". ja będąc dzieckiem nie zawsze słuchałem
rodziców, ale dzięki właśnie tekstom pfk czy innych składów, potrafiłem ustalić sobie
hierarchię i dążyć do doskonałości.
-coś tam o dresach ambitnych filmach itp itd. DAJ SZANSĘ DRUGIEMU CZŁOWIEKOWI,
wyjdz spoza swoich raybanów i pozwól dresowi pomyśleć, a ja mogę założyć się o każdą
kwotę, że znam więcej inteligentnych 'dresiarzy', niz Ty w ogóle jakichkolwiek ludzi z tejże
subkultury.

tak czy inaczej, podsumowując:

Ludzie, ogarnijcie swoje chore stereotypy, zwróćcie uwagę na drugiego człowieka i
oceniajcie film, a nie grupy społeczne.

Dziękuję i Pozdrawiam, czekam na konstruktywne komentarze. :)

ocenił(a) film na 8
Nympho

Drogi Nympho... Miały być konstruktywne komentarze... Odebrało mi mowę po tym co napisałeś bo wyjąłeś mi to dosłownie z głowy, więc nic długiego nie napiszę.
Ludzie! Patrzcie czasami na coś z innej perspektywy. Ten film powstał bo ten zespół stał się legendą. I nie dlatego bo nie żyje jeden z członków tylko dlatego, że potrafił poruszyć tłumy. Jest wiele przykładów, że teksty PFK uratowały kogoś od samobójstwa.
Nadal wg Was to film o ćpunach dla dresiarzy? Zapoznajcie się trochę z historią zespołu jak i samą muzyką.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Kudlacz_5

Takie posty i tak nic nie wniosą, bo Polacy to i tak naród który żyje wg. schematów i wszystko szufladkuje. Hiphop/rap - dresy, łyse pały, ćpuny. Śmiać mi się chce jak widzę wątek na temat tego filmu, gdzie brudny metal krytykuje ćpuna rapera.

użytkownik usunięty
Nympho

hehe dokladnie, moze nie nazwe cie gowniarzem ale rowiesnikiem, mądrze prawisz :) Witamy na filmwebie, portalu obleganym przez hordy rozkapryszonych dzieciaków bez szans na sukces w doroslym zyciu :)

ocenił(a) film na 8

Ale wiecie to jest zabawne. Bo sam słucham metalu, mam długie włosy ale muzyka hip hop nie jest mi obca i bardzo ją szanuje.

ocenił(a) film na 8
Kudlacz_5

Bo właśnie o wzajemny szacunek tu chodzi :)
Muzyka potrafi wydobyć z człowieka coś bardzo pozytywnego, osobom, które chcą udowodnić, że jest po to żeby dzielić serdecznie współczuję.

Ogólnie współczuję osobom, które szufladkują. De facto mnie "dresa", "ćpunka" i "bezmózga" jakoś specjalnie to nie dotyka, za to stan psychiczny osoby, której chce się poświęcać cenny czas na tego typu zajęcia musi być bardzo nieciekawy.

Kudlacz_5

Bardzo cenny komentarz. Znam wiele osób namiętnie słuchających metalu i muszę przyznać, że nie można o nich powiedzieć, że są hejterami, raczej szanują odmienne gusta, albo są wobec nich obojętni. Największymi hejterami są ludzie, którzy nie mają żadnego stylu, idą "z trendem", trollują i zasyfiają fora niekonstruktywnymi, dennymi komentarzami, opierając się na schematach, brukowcach i tandetnych portalach plotkarskich.

ocenił(a) film na 8
Nympho

Thumbs Up! ;)

Od PFK zaczynalem moja kariere sluchacza tej muzyki, przewinelo sie wiele innych fajnych artystów/albumów, jak i trochę gówna, równolegle do tego był The Offspring (punk/pop), potem Limp Bizkit, Linkin Park, od roku Korn (co by nie było - te trzy to nie metal, tylko nu-metal, różnice słychać), zawsze wracając do PFK i podobnych jakością i tez nie rozumiem i nie toleruje burakowatości...
Podpisano zwykły szarak, 27 lat :)