6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205957
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Dziekuje

ocenił(a) film na 10

Dziękuje za ten film, za dreszcze gdy leciały kawałki pfk, za "nowiny" dla hejterów, za
nieprzeniknioną cisze na sali gdy Magik umierał.

Dziękuje.

Dundig

Film to dawka historii i mega dawka fikcji filmowej. Dobrze że ten film powstał ale liczyłem jednak na 100% realizmu i prawdy.

użytkownik usunięty
Kroogy

To mimo wszystko fabularny, nie dokumentalny.

ocenił(a) film na 6

Ale to fabuła o człowieku, który żył naprawdę, więc granica między biografią/dokumentem a filmem fabularnym nie powinna być tak cienka. Nie można zrobić wiarygodnego filmu o, nie wiem, Clintonie, nie pokazując wpływu na jego życie romansu z Lewinsky.
W przypadku Magika przemilczano kilka istotnych faktów, które są niezbędne do zrozumienia tematu. Przez cały film bierze może z trzy machy trawy? Co z "plusem/minusem", wojskiem, schizofrenią? W zasadzie na seansie byłem zdziwiony, że wyskoczył z okna, bo, mówiąc wprost, nic na to nie wskazywało. Rozumem, że w filmie trzeba się streszczać i nie mnożyć wątków, ale pewne rzeczy MUSIAŁY się znaleźć, a się nie znalazły.

użytkownik usunięty
Koziszcze

Masz wiele racji, ale za mało czasu, żeby to wszystko zmieścić w 2h. Ale na to że skoczył dużo w filmie wskazywało, jak dla mnie mogli trochę więcej o k44 wspomnieć, bo to jednak też miało duży wpływ na rozwój pfk.

ocenił(a) film na 9

Film jest o twórczości pfk a nie o samym magiku

użytkownik usunięty
haber0

W sumie o jednym i drugim po trochu. Trochę źle to przedstawili.

ocenił(a) film na 10

Film to film trzeba podejść z dystansem. Mało było na temat narkotyków, ale myślę że w domyśle gdy Magik brał pieniądze od Gustawa chodziło o dragsy. Co do samobójstwa wiele rzeczy w filmie wskazywało na to, że skoczy. Problemy w związku, dziecko, niezrozumienie, lęki, paranoje.

użytkownik usunięty
Dundig

Też tak myślę.

ocenił(a) film na 6
Dundig

Dziecko to powód do samobója? ;)

ocenił(a) film na 10
Koziszcze

Jeden ze składowych czynników. Brak pieniędzy na utrzymanie, niezaradność, bezsilność.

ocenił(a) film na 5

W tych 2 godzinach nie zawarto nic istotnego, kompletnie ku*wa nic.

ocenił(a) film na 9
Koziszcze

Co racja to racja. W sumie to mój główny i chyba jedyny zarzut dla tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Koziszcze

Zgadzam się w pełni.Jednak wydaje mi się,że do tego typu filmów należy podchodzic bez takich oczekiwań.Jest niedosyt,ale film dobry mimo wszystko.

Dundig

Powrot do wspomnien. Miła choć smutna podróz.

ocenił(a) film na 10
Atesia88

Miła, choć smutna - zgadzam się w 100%. Przez większość filmu miałem dreszcze i świeczki w oczach na przemian.

ocenił(a) film na 8
Dundig

Nie ma się martwić ,co do troli , razem z pewnym adminem rozwiązaliśmy sprawę , jest w toku

Dymiano

Świetnie, to forum zaczynało już przypominać szambo.

ocenił(a) film na 10
Dundig

dokladnie ale hejterzy znikaja przewaznie gdy prad odcina sie, gdy odcina sie internet gimnbusom, a w realu taki hejterek czy troll to ciota :).Z liscia i po ptokach jak brzmi klasyk.

ocenił(a) film na 7
Dundig

u mnie to samo..cisza taka była a szczegolnie jak pokazali List...taka zaduma w glowach

"Muszę wyjść..."

Dundig

Film jest świetny. Ryczałam na początku i na końcu. Nie wiem jak tam było naprawdę i ile jest prawdy w filmie, ale jak widziałam aktora grającego Magika to miałam ciarki. Film może nie jest jakimś wybitnym dziełem pod względem technicznym czy fabularnym, ale mam do tego zespołu emocjonalny stosunek więc film ma u mnie dychę.
Aa i jeszcze coś- rola Gustawa- mistrzostwo:)

ocenił(a) film na 10
alien_2

Tak, tak, tak, jeszcze raz tak! Dobrze wiedzieć, że ktoś odbiera to dokładnie tak samo! ;)

ocenił(a) film na 10
Dundig

Od czasów obejrzenia prze zemnie Róży brakowało mi dobrego polskiego kina;) i się doczekałam