6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Właśnie obejrzałam ten film. Wystawiłam ocenę 8, tylko dlatego, że ten film był bardzo życiowy, bardzo emocjonalny, a historia Paktofoniki jest mi bardzo bliska (nie tylko z historyjek zasłyszanych od obcych ludzi i z internetu) i bardzo lubię ten skład. Jakby nie patrzeć Paktofonika to legenda muzyki hip-hopowej w Polsce, ale pozostawili też ślady na całym świecie...
Niestety gra aktorska i zauważalne błędy techniczne (np. mikrofon na górze ekranu, który jest niemal w całym filmie), tak mnie rozpraszały, że chwilami nie wiedziałam czy ogldam teatrzyk dla dzieci czy cyrk... Sorry, ale taka jest prawda. Jeśli chce się nakręcić film nie wystarczy mieć miernych aktorów, którzy wyrażając niezadowolenie postaci, bądź irytację obracają oczami...
Myślę, że Rahu, Sot i Fokus by się nie pogniewali gdyby te role przypadły im, a nawet uważam, że zagraliby lepiej.
Ocenę tak wysoką dałam tylko i WYŁĄCZNIE dlatego, że jak wspomniałam film był niesamowicie bliski prawdzie i realnemu życiu muzyków.

ocenił(a) film na 3
RosaliaLux

zaraz Ci się dostanie za ten miktofon od flashbaka ( główny obrońca tego filmu , tą strone ma chyba ustawioną jako startową ) i jeszcze od dwóch użytkowników zakochanych bezgranicznie i bez krytycznie w tym słabym filmie :D

użytkownik usunięty
RosaliaLux

"Sorry, ale taka jest prawda"
BUHAHAHAHAHA tak jak pisze ten wyżej, masz wpyerdol za ten mikrofon.

użytkownik usunięty
RosaliaLux

"Myślę, że Rahu, Sot i Fokus by się nie pogniewali gdyby te role przypadły im"
niestety nikt im nie zaproponował.

ocenił(a) film na 7
RosaliaLux

"Myślę, że Rahu, Sot i Fokus by się nie pogniewali gdyby te role przypadły im"
Wręcz przeciwnie , sami nie chcieli grać ... jak mówił fokus , są teraz ludźmi o innej mentalności

alone_in_the_dark

Fakt... przeoczyłam. Rzeczywiście mieli propozycję zagrania :P choć z pewnych źródeł wiem, że twórcy filmu też im podawali nieciekawe warunki, tak coś mi teraz świta. Wiem że Fokus czy Rahu żyją sobie spokojnie i miło, ale gdy koncertują w zamian za sztukę mają (prawie) zawsze proponowane dobre warunki, lub chcoiaż przyzwoite. Sądzę, że tego im nie zaproponowali, choć tu już nie mam pewności 100% :)
A co do tego mikrofonu to śmiało, proszę bardzo. Ale niesłusznie mi się obrywa za coś za co powinni oberwać tak naprawdę twórcy filmu. Sama bym ich zjechała jakbym mogła.
Cała ta historia zasługuje moim zdaniem na lepszą jakość filmu. Ja osobiście jestem nim bardzo rozczarowana, choć strasznie się napaliłam.
Jednak tak jak mówię, te 8 wystawiłam za życiówkę. Choć tyle im się udało zachować w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
RosaliaLux

Za mikrofony ma Ci się dostać ponieważ mamy 2 wersje filmu ( z festiwalu w Gdyni oraz kinową ).
Ta z festiwalu jest niedopracowana i taka jest dostępna na torrentach.

resztę różnic opisano m.in. tutaj --> http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+Bogiem-2012-544545/discussion/r%C3%B3%C5% BCnice+mi%C4%99dzy+wersj%C4%85+finaln%C4%85+a+dvd+w+necie,2036881

alone_in_the_dark

Wszystko jasne :)
Dzięki za info. jest gdzieś dostępna ta druga wersja?

ocenił(a) film na 7
RosaliaLux

Nie ma ... proces z Kozakiem wstrzymał wydanie kinowej wersji DVD .

alone_in_the_dark

W takim razie nadzieja w DVD albo jakimś przecieku filmu do neta.
No nie byłam na tyle zorientowana z tym filmem muszę przyznać.
Wycofuję moje "zarzuty" odnośnie mikrofonu ;)

RosaliaLux

Lepiej poczekać na wersję kinową..

RosaliaLux

Kiepski film , nie wiem jak wyglądało ich zycie , jacy byli itd ale jak byli tacy jak w tym filmie zdołowani to nie dziwie sie ze M dał sobie spokój . Oglądasz i masz ochotę sobie palnac w głowe. Fajnie muzyka pfk spoko uwielbiam ale film był ch...wy na maxa . Jesli chodzi o pkt to dam 3 zeby nie było . Powinni zagrac fokus i rahim dla zasady by pokazac jak to było jak zrobił, 50 cent i powstał fajny film czy eminem mimo ze byl cienki . Ale po co , przeciez mozna obsadzic film jakimis gamoniami co na twarzach maja wypisane PIJE MLEKO Z CYCa mamusi . Cienki film cienka obsada Mikrofon wogóle wiocha ale pfk zawsze spoko .

howletLL

haha. Mocne słowa. Ale szczere i w dużej mierze popieram.
Ale jeśli nawet ich nie poznałeś osobiście, to poczytaj o nich. Choć tyle mogę Ci polecić żeby lepiej zrozumieć film. Nprawdę inaczej na to wszystko spojrzysz ;)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
RosaliaLux

Zagranie Fokusa i Rahima przez ich samych byłoby idiotycznie. No bo zobacz sobie jak Fokus wyglądał w czasach Paktofoniki a jak teraz.

Saichan

Ale nie chodzi o to jak wyglądali. Wiadomo, że nikt nie będzie wyglądał jak Fokus czy jak Rahu wtedy, nawet oni sami teraz :D
Oni wiedzą jak się w tym wszystkim wtedy czuli, co przez ten czas przeżywali. Sądzę, że lepiej po prostu by to oddali :)

ocenił(a) film na 6
RosaliaLux

Kwestia gustu, dla mnie po prostu mega absurdalnie by wyglądało, że koleś mający 32 lata grałby osiemnastolatka :)

RosaliaLux

Brawo ! Uwazam podobnie Nikt inny nie odda tego jak tylko oni A smialo mogli by zagrac te role kamera odpowiedfnie swiatlo makijaz itp moglo by oddac troche czasu z ich twarzy wystarczy chciec tak mi sie wydaje

howletLL

O właśnie.