6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

nie posiadajacych wyzszych wartosci typu Bog...wspolczuje takim ludziom ale kazdy w zyciu bladzi.

ocenił(a) film na 7
arek2010

Jestem sobię, uświadom to bogię bogię, zioom.

ocenił(a) film na 7
arek2010

A Ty jesteś trollem,tak? Uspokój mnie i powiedz,ze tak,że polskie społeczeństwo nie zniżyło się do takiego poziomu.

ocenił(a) film na 1
Kuba1812_1996

Tak to zpewnością film i muzyka dla takich bezmozgow jak ty...uspokoilem, prawda?...

ocenił(a) film na 5
arek2010

Zgadzam się Arku :D

ocenił(a) film na 7
arek2010

Czyli troll...Trolla poznajemy po tym, że nie podaje żadnych argumentów ale bardzo chętnie każdemu ubliża.

ocenił(a) film na 7
arek2010

Kolejny który mówi o wartościach takich jak Bóg i w następnym zdaniu obraża.

ocenił(a) film na 8
arek2010

rzeczywiście typowy zakompleksiony chrześcijanin... odrazu bez argumentów postanowił trochę poobrażać drugiego człowieka, nic dziwnego, że muzułmanie chcą wszystkim chrześcijanom ściąć głowy.

lsd909

Comon, czuć tu trolla na kilometr.

ocenił(a) film na 7
arek2010

A twój repertuar, czyli filmy takie jak Droga bez powrotu 5: Krwawe granice, Beethoven - Świąteczna przygoda, Straszny film 4 i wiele innych hitów, to jakim wartościom hołduje? Bo wiesz, ja bezmózgiem jestem i nie wiem takich prostych rzeczy. Uświadom mnie, proszę, miszczu, bo jestem niezmiernie ciekawy.

ocenił(a) film na 7
bansuj_

I cisza ....

arek2010

"Jesteś Bogiem" nie ma powiązań z wiarą w Boga. Bóg jest tu metaforą wiary w samego w siebie. Chodzi o to, że chłopaki uważali siebie i ciebie (czyli słuchacza) za bogów, a mianowicie kogoś kto, może osiągnąć w życiu tego, czego dla siebie zapragnie. I to nie tylko ten utwór zawiera przesłanie. Np takie "Chwile ulotne" opowiadają o ulotności życia, i odwołują się wprost do epikurejskiej dewizy - carpe diem lub "Priorytety", które opowiada o tym co w życiu jest najważniejsze. A jeżeli wiara jest dla ciebie "błądzeniem" to ci współczuje, gdyż to z niej wywodzą się wszystkie wartości takie jak miłość, przyjaźń czy honor.

ocenił(a) film na 1
Goja_2

to ja ci wspolczuje

ocenił(a) film na 8
arek2010

Żałosny wpis autora. Jak dla ciebie najwyższą wartością jest twój bożek, to współczuje ci. Niech zgadnę, żyjesz w oczekiwaniu na drugie życie, żeby wtedy żyć pełnią? A czemu nie żyjesz obecnym życiem...? Ale chyba tego nie zrozumiesz...

arek2010

marny trollu, jesteś zbyt głupi żeby pojąć to że muzyka i wiara nie mają ze sobą nic wspólnego (no chyba że muzyka kościelna ty debilu)...