6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205957
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Poszedłem na niego za namową żony, która bardzo lubiła piosenki Paktofoniki ja osobiście wolałem zaczekać na premierę DVD, ale 15 zł z Kartą ‘kinomaniaka’ można było odżałować no i zrobić przy okazji przyjemność kobiecie. Paktofoniki nie słuchałem owszem znałem ich chyba ze dwa kawałki i miałem nawet ich płytę, ale to nie moje klimaty. Oto moje odczucia po filmie;
Aktorzy - znakomicie! Wreszcie widzę nowe twarze a nie ciągle Szyca, Adamczyka, Karolaka i innych zapchajdziur, którzy przyjmują rolę po prostu im niepasujące! A tutaj dobrano aktorów perfekcyjnie i mało tego udźwignęli te role i zagrali moim zdaniem profesjonalnie.
Muzka: Fajna, mimo, że to nie moje klimaty to podobała mi się.
Fabuła – Ciekawa wciągająca historia trzech młodych normalnych i ambitnych chłopaków, którzy w ciężkich czasach nie stoczyli się tylko wspólnie połączyli swoje umiejętności i coś stworzyli. A to się chwali! Jak na tamte możliwości techniczne i bez kasy to powiem, że się naprawdę wykazali – po prostu talent i zaparte dążenie do celu szkoda tylko, że to Polska właśnie i mnóstwo takich utalentowanych ludzi się marnuję. W USA byli by gwiazdami i mieli zaplecze finansowe a w filmie trafnie pokazano, że na każdym kroku spotykali się z różnymi przeciwnościami a szczególnie brakiem pieniędzy i cwaniakami, którzy tylko patrzą jakby tu kogoś oszukać takie „Polskie piekiełko”. Trochę śmiesznych scenek, ale zdecydowanie film bardzo przejmujący i wręcz dołujący, jednej rzeczy nie bardzo zrozumiałem czy pokazane w filmie problemy Magika były na tyle poważne, żeby się zabijać i osierocać bliskich a szczególnie młodą żonę z maleńkim dzieckiem? Od razu mówię nie znam ich prawdziwej historii, ale moim zdaniem wykończyły go dragi, które w powiązaniu ze słabą jak się okazuję psychiką doprowadziły do targnięcia się na własne życie i to jeszcze w sposób, który jest dosyć bolesną i do tego niepewną śmiercią. Reasumując.. film polecam bo jest to wreszcie coś troszkę innego a w dodatku jest po prostu ciekawy i dobrze zagrany. Na koniec chcę dodać, że oceniam FILM nie Paktofonikę, której fanem nie byłem z resztą jak i każdego innego hip-hopowego zespołu jak mówiłem wcześniej to nie moje klimaty nie mniej jednak uważam, że chłopaki z PFK odwalili w swoim życiu kawał dobrej roboty i należy im się szacunek.

ocenił(a) film na 8
kiljancruz

I takie podejście do komentowania danego filmu powinien mieć każdy czysto obiektywne dobre podejście, szkoda ,ze nie mogę dać lajka