PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544545}
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204702
6,7 57 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Nie rozumiem, jednego. Ci wszyscy "hiphopłowcy, rapeży" i inne dresy i gimbusy słuchające tego
szajsu tak głośno krzyczą "je*ać murzynów" i inne rasistowskie teksty i tak nienawidzą tych
murzynów że najchętniej by ich wszystkich powybijali, ale moje pytanie brzmi: skoro tak
nienawidzicie murzynów to dlaczego słuchacie i "śpiewacie" (w zasadzie to nie śpiewanie, tego
się nie da opisać nawet) muzykę którą stworzyli murzyni? Hipokryzja w czystej postaci, wielkie
brawa. Dla gimbusów i innych nieuków którzy tego szajsu słuchają dołączam link do słownika co
to jest hipokryzja http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja .

darkanzali

Bardzo, bardzo serdecznie proszę o przykład rasistowskiego tekstu. Cytat, tytuł piosenki, cokolwiek.

ocenił(a) film na 1
LeiaSkywalker

Tytuł piosenki? Hip hop to "gadanie", a w piosence sie śpiewa :)

Ted_Junior_Gillas

Cytat, tytuł kawałka, cokolwiek.

ocenił(a) film na 8
darkanzali

Tak to nie jest śpiewanie tylko rap, poza tym zgadzam się sam się dziwię że są tacy "fani" Hip-Hopu, mam kolegę co zajmuje się tą muzyką a sam nie lubi czarnuchów bo sam uważa ich za rasistów co jest raczej wynikiem niewiedzy nie tylko o Afroamerykanach ale też o tej całej kulturze. . .

ocenił(a) film na 7
Harry9010

Autor tematu jest trollem. To widać. Twój post wygląda na poważny ale również popisujesz się skrajną niewiedzą.

Kuba1812_1996

Zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 8
Kuba1812_1996

Skrajną niewiedzą ? Sam jestem fanem muzyki rap i z włansego doświadczenia wiem że są ludzie którzy tej muzyki słuchaja i są po prostu rasistami, nie tyle chodzi o samą muzykę, o jej treści ale o samych odbiorców. .

Harry9010

Ale czemu uwazasz, ze czarny nie może być rasistą?

ocenił(a) film na 8
LeiaSkywalker

Jasne każdy może być rasistą ale Afroamerykanie poprzez hip-hop nikogo nie dyskrymiowali. .

Harry9010

Polacy tez nie dyskryminują. Nie potrafię sobie przypomnieć tekstu z rasizmem w tle. Może mi przytoczysz?

ocenił(a) film na 8
LeiaSkywalker

Hip-hop nikogo nie dyskryminuje mnie przedewszystkim chodzi o ludzi którzy utożsamiają się z tą kulturą a reprezentują takie poglądy, raczej nie usłyszysz kawałka w których obrażają ludzi innego pochodzenia choć z tego co kiedyś czytałem był niemiecki raper Mc Fler co skrażył się ponoć w swoich tekstach na cudzoziemców, w polskim HH raczej z tym się nie spotkałem nie licząc oskrażeń na Borixona za teksty w stylu "jestem dumny że moja skóra jest biała" albo "ty nie jesteś czarnuchem ja jestem biały i mam super" co wedłóg mnie to są już pomówienia, ale są też polscy raperzy którzy reprezentują skrajnie prawicowe poglądy.

Harry9010

No cóż. Jedyny słuszny podział to podział na ludzi mądrych i głupich.

ocenił(a) film na 8
LeiaSkywalker

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 7
Harry9010

ale można równie dobrze słuchać rocka i być rasistą. Nie mów,że kultura hip hopu propaguje rasizm albo się z nim utożsamia bo to wkurza jak fan rapu osłabia te kulturę takimi słowami.

ocenił(a) film na 8
Kuba1812_1996

A czy ja coś takiego napisałem ?? W żadnym wyadku nie uwazam że Hip-hop propaguje rasizm jest wręcz odwrotnie, ale uwierz mi że spotkałem się z takimi opiniami wśród polskich pseudofanów choćby na hip-hopowych forach, znam przypadki osób którzy nawet sluchali regge a nie tolerowali murzynów. . to po prostu jest chore ale tak jest Polska to dziwny kraj.

Harry9010

Polska? A myślisz ze ludzie na świecie są inni? Nie ma Chorwata rasisty który słucha hip hopu? Mogę się zgodzić ze jest to pewien paradoks i ludzie tak robiący wykazują sie skrajna ignorancja. Ale to jakiej słuchają muzyki nie ma tu nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 7
Harry9010

Pseudofani... oni tak ale oni nie są wyznacznikiem.

ocenił(a) film na 8
Kuba1812_1996

Wcale tak nie twierdzę nawet nie wiem czy darkanzali wszystkich wrzucił do jednego wora ale trzeba na takie rzeczy zwracać uwagę.

ocenił(a) film na 7
Harry9010

Ten typek jest trollem. Widać to w jego poście. Ale moim zdaniem o takich idiotach jak rasiści{nie ważne czego słuchają} to nawet nie ma co mówić. Dobra,offtopic nam się robi.

ocenił(a) film na 10
darkanzali

Ty głupia piz,do

darkanzali

Bo tobie chodzi o Hip-hop robiony dla kasy, a nie ten prawdziwy który stawia na jedność i nie jest robiony dla hajsu tylko dla radości/zabawy