Nie rozumiem, jednego. Ci wszyscy "hiphopłowcy, rapeży" i inne dresy i gimbusy słuchające tego
szajsu tak głośno krzyczą "je*ać murzynów" i inne rasistowskie teksty i tak nienawidzą tych
murzynów że najchętniej by ich wszystkich powybijali, ale moje pytanie brzmi: skoro tak
nienawidzicie murzynów to dlaczego słuchacie i "śpiewacie" (w zasadzie to nie śpiewanie, tego
się nie da opisać nawet) muzykę którą stworzyli murzyni? Hipokryzja w czystej postaci, wielkie
brawa. Dla gimbusów i innych nieuków którzy tego szajsu słuchają dołączam link do słownika co
to jest hipokryzja http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja .
Bardzo, bardzo serdecznie proszę o przykład rasistowskiego tekstu. Cytat, tytuł piosenki, cokolwiek.
Tak to nie jest śpiewanie tylko rap, poza tym zgadzam się sam się dziwię że są tacy "fani" Hip-Hopu, mam kolegę co zajmuje się tą muzyką a sam nie lubi czarnuchów bo sam uważa ich za rasistów co jest raczej wynikiem niewiedzy nie tylko o Afroamerykanach ale też o tej całej kulturze. . .
Autor tematu jest trollem. To widać. Twój post wygląda na poważny ale również popisujesz się skrajną niewiedzą.
Skrajną niewiedzą ? Sam jestem fanem muzyki rap i z włansego doświadczenia wiem że są ludzie którzy tej muzyki słuchaja i są po prostu rasistami, nie tyle chodzi o samą muzykę, o jej treści ale o samych odbiorców. .
Jasne każdy może być rasistą ale Afroamerykanie poprzez hip-hop nikogo nie dyskrymiowali. .
Polacy tez nie dyskryminują. Nie potrafię sobie przypomnieć tekstu z rasizmem w tle. Może mi przytoczysz?
Hip-hop nikogo nie dyskryminuje mnie przedewszystkim chodzi o ludzi którzy utożsamiają się z tą kulturą a reprezentują takie poglądy, raczej nie usłyszysz kawałka w których obrażają ludzi innego pochodzenia choć z tego co kiedyś czytałem był niemiecki raper Mc Fler co skrażył się ponoć w swoich tekstach na cudzoziemców, w polskim HH raczej z tym się nie spotkałem nie licząc oskrażeń na Borixona za teksty w stylu "jestem dumny że moja skóra jest biała" albo "ty nie jesteś czarnuchem ja jestem biały i mam super" co wedłóg mnie to są już pomówienia, ale są też polscy raperzy którzy reprezentują skrajnie prawicowe poglądy.
ale można równie dobrze słuchać rocka i być rasistą. Nie mów,że kultura hip hopu propaguje rasizm albo się z nim utożsamia bo to wkurza jak fan rapu osłabia te kulturę takimi słowami.
A czy ja coś takiego napisałem ?? W żadnym wyadku nie uwazam że Hip-hop propaguje rasizm jest wręcz odwrotnie, ale uwierz mi że spotkałem się z takimi opiniami wśród polskich pseudofanów choćby na hip-hopowych forach, znam przypadki osób którzy nawet sluchali regge a nie tolerowali murzynów. . to po prostu jest chore ale tak jest Polska to dziwny kraj.
Polska? A myślisz ze ludzie na świecie są inni? Nie ma Chorwata rasisty który słucha hip hopu? Mogę się zgodzić ze jest to pewien paradoks i ludzie tak robiący wykazują sie skrajna ignorancja. Ale to jakiej słuchają muzyki nie ma tu nic do rzeczy.
Wcale tak nie twierdzę nawet nie wiem czy darkanzali wszystkich wrzucił do jednego wora ale trzeba na takie rzeczy zwracać uwagę.
Ten typek jest trollem. Widać to w jego poście. Ale moim zdaniem o takich idiotach jak rasiści{nie ważne czego słuchają} to nawet nie ma co mówić. Dobra,offtopic nam się robi.