6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Sam film jest dobry, ale jak jeden z autorow recenzji filmu napisal- O Magiku bez magii.
Pomimo, ze film nie jest arcydzielem , historia glownych bohaterow mnie wzruszyla. Pokazuje
jak wiele jest ludzi, ktorzy zeruja na innych- ludziach utalentowanych, ktorzy nie maja
doswiadczenia, sa mlodzi i naiwni, z biedniejszych srodowisk. Brak pieniedzy oraz klopoty z
zona sa kluczowymi problememami- doprowadzaja do kryzysu i w konsekwencji tragedii.
Wiele osob w wieku 20 do 30 lat przechodzi kryzys cwierc wiecza, glownie przez niespelnione
oczekiwania i nadzieje. Bardzo dobrze, ze powstal taki film. Ktos powiedzial, ze film nie
przekazuje zadnych glebszych wartosci. Po to mamy glowy, zeby sami te wartosci w nim
znalezc. I na koniec mam chociaz nadzieje, ze przy robieniu tego filmu Fokus i Rahim zostali
godnie wynagrodzeni. Poza filmem, gorzka mina pozostala mi po przeczytaniu, ze Fokus
niedawno dal sie wykorzystac Dodzie i tez zrobila z nim to co chciala dla swojego zysku...

ocenił(a) film na 6
josu2359

Jak dla mnie to historia jest niezbyt ciekawa opowiedziana w sposób znośny do obejrzenia. Dużym plusem są aktorzy.

ocenił(a) film na 7
josu2359

podzielam Twoje zdanie.... ciesze się , że ktoś także widzi w tej historii potencjał ...
Historia , nie naciagana , nie idealizowana .... o kimś takim jak Ty czy ja ... o zwykłych ludziach i problemach codziennego dnia.
Dla mnie to taki powrót do przeszłości.... Na swój sposób ta pozycja jest dla mnie strasznie wyjątkowa.

A co do Fokusa i Dody ... coż , Fokus wiedział na co się pisze ... mam nadzieje , że wyciągnie z tego lekcje.

użytkownik usunięty
josu2359

bardzo fajna ta nowa piosenka Dody i Fokusa.