6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Obraz Leszka Dawida został najlepszym polskim filmem sezonu 2011/2012 w plebiscycie "Złote Kaczki 2012". Zwycięzców wskazali czytelnicy magazynu "Film".

ocenił(a) film na 7
adrian_adi0

Ja zgadzam się jedynie z nagrodą dla najlepszego aktora.

Kuba1812_1996

jesli taki film pokonuje Roze i oscarowe W ciemnosci to nie mozna traktowac tych calych Kaczek na powaznie

ocenił(a) film na 7
bibunio89

Racja ... widocznie palce w tym maczał HAMAS

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Prędzej Baskijscy Separatyści bądź Islamscy Fundamentaliści. Tak na serio to zdziwiła mnie ta nagroda. Według mnie nie zasłużył ten film na takie ogromne wyróżnienie.

ocenił(a) film na 7
Namiestnik_SS

Cieszy fakt , że film nie leci w kinach ... i jakiś czas nie będzie wydany na DVD .... bo by znowu było ... że marketing , akcja reklamowa bla bla bla

użytkownik usunięty
bibunio89

"W ciemności" to film robiony pod Oscary, natomiast "Róża" jest dość płytka. JB miażdży te filmy (kolejne z oklepaną tematyką wojny).

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się ziomuś z Tobą

ocenił(a) film na 6

"Róża" płytka? Haha to mnie koleś rozbawiłeś i jeszcze dając "Pokłosiu" 1/10 pisząc że to antypolski film. Tak było czy Cię to boli czy nie, radze się douczyć Wielki Polaku Patrioto i to nie wcale z materiału co w szkole wciskają... Z takim tokiem rozumowania to Niemcy powinni filmy typu "Pianista" oceniać też 1/10 bo jest antyniemiecki, kit z tym że to prawda historyczna tak samo jak w "Pokłosiu".
Co do "W ciemności" się zgodzę bo choć lubię filmy historyczne to ten akurat był taki sobie na jakieś mocne 6/10 ale na pewno nie na Twoje 2/10...

użytkownik usunięty
HanysBoy89

Każdy ma swoje zdanie, wg mnie Róża jest kiepska - przewidywalna, na siłę stara się być ponura, co w efekcie jest śmieszne. Ma u mnie 6/10, bo jednak trudno nie docenić zdjęć i aktorstwa (Dorociński to mój ulubiony polski aktor), ale sam temat jest dość płytko potraktowany. To kolejny film jakich wiele. Szczerze, wolę, żeby zamiast tych stu słabych filmów o wojnie, zrobili jeden, ale bardzo dobry.

A co do "Pokłosia" to jaka tam jest prawda? Skąd wiesz, jak było naprawdę? Polacy nie powinni tworzyć antypolskich filmów, "Pianista" nie jest Niemców. Ale analogicznie, nie wyobrażam sobie, żeby np. Rosjanie zrobili antyrosyjski film, czy Amerykanie - antyamerykański.