6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jako detektyw rozwiązywałem już wiele zagadek, ale ta sprawa nie daje mi spokoju, jest dla mnie nie do wyjaśnienia. Dlaczego Magik skoro chciał miec fanów z młodszego pokolenia którzy by zaczeli namiętnie słuchać płyt Paktofoniki udając że im się podoba, poprostu ich nie poprosił, tylko skoczył z 9 piętra. Miało byc dramatyczniej ? Trzeba było jeszcze fanfary zamówić i polską kawalerie. Odnotowuje tą sprawe jako nierozwiązaną i czekam na bystrzejsze umysły które dotrą do sedna tej tajemniczej sprawy. Co siedziało w głowie "legendy rapu" ? Nie mam pojęcia, ale poskutkowało: nakręcono film,pół Polski nagle stało się wiernymi fanami Paktofoniki,dresy mogły się dowartościowac pójściem na "ambitny" film a Magik z miejsca stał się "Bogiem rapu". Cel osiągnięty, tylko mógł tego dokonać przy okazji wciąż żyjąc.

ocenił(a) film na 2
FoxMolder

Nie ma co u się zastanawiać.Magik był chory psychicznie jedni twierdzą że miał cyklofrenię czyli zaburzenia afektywne dwubiegunowe. Z jednej skrajności (mania prześladowcza) w drugą (głęboka depresja) .Do tego palił marihuanę co przyśpieszyło wszystko i koniec zagadki rodem z powieści sir Arthura Conan Doyle'a.:)

tutimix

Cóż, liczyłem na bardziej zagmatwaną intrygę, ale dziękuje za wyjaśnienie, mogę te sprawe odnotować jako wyjaśnioną.

ocenił(a) film na 2
FoxMolder

No niestety zagadka dość marna, ale czego się spodziewać po takim