Może być problem, bo stare pokolenia patrzą nieprzychylnie na obecną muzykę. A hip - hop nie przyciągnął wielbicieli tak jak rock lat 70. i 80., kiedy słuchacze dostrzegali w nim dodatkowo antidotum na przykrą rzeczywistość komunizmu.
Mysle, ze bedzie widze troche tu trolli zaklada bezsensowne tematy, ale pewnie zdopinguje to osoby ktore dzieki nim wybiora sie do kina.
Rozumiem jakbyś zmienił ocenę o jedno, maks 2 oczka, ale jak dla mnie to nie jest to zbyt uzasadnione, że nagle film po 4 godzinach oceniasz na arcydzieło, kiedy wcześniej był "tylko" dobry. Z oceną najwyższą trzeba się przynajmniej przespać, czasem obejrzeć drugi raz. Ja tylko mówię, jednak dla mnie to to jest mentalność tłumu, wszyscy mówią, jak wielkim arcydziełem i przełomem jest ten film, więc ja też tak powiem, a co tam, prawda?
2 seanse skłoniły mnie do takiej oceny, przy czym te dwa ostatnie oczka są całkowicie subiektywne, bo ten film ma coś w sobie. pozostałe są bardziej za techniczne sprawy typu aktorstwo, klimat, fabuła, zdjęcia, muzyka etc.
a co do tych podpisów typu "arcydzieło", "dobry" - dla mnie skala ocen na fw jest żałosna i nie przywiązuję do tego wielkiej wagi.
P.S to nie było po 4 godzinach, a po tygodniu ;)
nie bedzie jak ludzie hejtuja daja 1 -2 -3 oceny rozumiem nie podobal sie i 5 za montaz muzyke aktorow gre i scenariusz a gdy daja 1 po to by tylko zanizyc bo nie sluchaja np. albo nie rozumieja etc.
film zawsze najwyższą ocene ma póki jest w kinach- ponieważ idą na niego osoby zainteresowane oraz fani itp. i wiadomo że wtedy zaczynaja wysoko oceniać. Dopero jak film bd dostępny w sieci w jakości conajmniej dvd zacznie ocena spadać bo bd ogladać go pozostała reszta, którzy np. nie są fanami tylko ogladaja z zainteresowania wysoką oceną i wtedy ocena sie stabilizuje. Ale mam nadzieje że sie nie dostanie ten film do top 100, bo ten ranking tak już jest zwalony, w ogóle nie daje szans na wysokie miejsca filmów starych np. z 50 roku bo za mało głosów jest mimo iż ma np średnia 8,4. A teraz film o narkomanie i samobójcy co nic dla świata nie zrobił. Może nagrał jakieś fajne piosenki no ale bez przesady, wolałbym obejrzeć bibliografie Boba Marleya która wyszła w tym roku.
Ja nie jestem fanem, a jakoś nie szkoda mi było wydać 40zł na bilet. Film jest genialny i zasługuje na miejsce w top100 bardziej, niż Zielona Mila, Nietykalni, czy Skazani na Shawshank. A filmy z lat 50 w większości nie przetrwały czasu i nudzą współczesnego widza.
ja mam za 15 zl 1 seans czyli 3x = 45 zl ;) i mieszkam w bardzo duzym miescie :)
tanio dość ;) u mnie 20 zł, w weekendy 22. ale co tam, w poniedziałek idę trzeci raz ;p
Mam nadzieję, że będzie top 100 chociaż trolle zakładają konta specjalnie po to żeby ocenić Jesteś Bogiem na 1. Żaloza...
No niestety administracja nie przyklada sie tak dokonca powinni banowac konta trolli i hejterow !
potnę się jak ten syf będzie w top 100 [NAJLEPSZYCH FILMÓW JAKIE WYSZŁY] spoko na pewno ten film tam się nadaje, tlyko dlatego że był o Paktofonice
ja nie jestem ignorantem, przeciwnie jesli chcesz zeby taki film znalazł się tam gdzie znalazły się perełki światowego kina to życzę powodzenia :) film był naciągany a w jednej scenie na peronie TAMTE CZASY nagle...przerodziły się w nasze...może się przenieśli...albo po rpstu zapomnieli ludzi przebrać :((
Dobijamy do 1 000 000 widzow. Po zaledwie 10 dniach od premiery obejrzało go 871 452 tysięcy widzów :)