Jak w temacie. Jak oceniacie postać Gustawa. Czy był cwaniakiem który dorobił się na chłopakach czy jednak był pozytywną postacią która pomogła odnieść sukces. Moim zdaniem chociaż oczywiście był cwaniakiem który dużo na nich zarobił co widać pod koniec filmu jak zamienia poloneza na wypasione auto. To jednak gdyby nie on to może nigdy nie udało by się chłopakom wydać tej płyty. Scena gdy kupował z Magikiem rzeczy dla dziecka wskazywała na jego rzeczywistą chęć pomocy. Wiec moim zdaniem jest to kontrowersyjna postać ze wskazaniem jednak na +. A wy jak uważacie?
Z początku wydawał mi się osobą pozytywną, pomagał i wgl. ... Ale jak zobaczyłam jego auto, które sobie kupił po śmierci Magika to szczęka mi ze zdziwienia opadła.
Z mojej perspektywy wygląda to tak, że zachowywał się w porządku, tylko po to żeby jak najszybciej nagrali piosenki i wydali płyte.
tudno żeby po olbrzymim sukcesie jaki odnieśli nadal jeździł polonezem.
a tak z innej beczki- Beskid- naprawdę uważasz Jesteś bogiem za film wybitny, arcydzieło zasługujące na najwyższą ocenę?
strasznie mnie drażni włanie takie niechlujstwo w ocenianiu. jak coś mi się podoba to 10, jak nie to 1...i jak końcowa średnia ocena ma być rzetelna?
Gdy byłem nastolatkiem to uwielbiałem Paktofonikę, scenariusz do tego filmu przeczytałem 2 lata temu i z niecierpliwością czekałem na ten film. Chyba jeszcze nigdy nie czekałem tak na jakiś film. Zdaje sobie że nie każdy może uważać ten film z taki wspaniały i być może nie jestem obiektywny ale ja z czystym sumieniem dałem 10. A nie jestem osobą która przy ocenie używa tylko 1 i 10, zawsze staram się rzetelnie ocenić. Co do postaci Gustawa to myślę że miał cechy dobre i złe. Ale nie oceniałbym nazbyt krytycznie.
nie no luz, ale ocena powinna raczej odzwierciedlać faktyczny poziom filmu, a nie to z jaką pasją ktoś na niego czekał. ja też bardzo czekałem, a mimo to film okazał się co najwyżej niezły
I odzwierciedla to jak mi się on podobał. Ale zbaczamy od tematu. Bardzo proszę o wypowiadanie sie na temat Gustawa i tego jak oceniacie jego postać.
Oceniamy to jak podobał nam się ten film. Nie jesteśmy krytykami, nie znamy się doskonale na sztuce filmowej, więc ocena jest subiektywna. Możesz się z nią nie zgadzać, ale nie możesz jej krytykować.
Dokładnie. To jest tylko i wyłącznie moja ocena. Ocena tego jak film mi się podobał.
gdybyś jeden z drugim miał głosować na to czy film się podobał czy nie to do wyboru byłyby dwie odpowiedzi- tak lub nie. a jak jest ich aż 10 to wypadałoby ocenić rzetelnie albo nie oceniać w ogóle bo ktoś może się tą oceną sugerować.
Czytałam w jakimś wywiadzie, że postać Gustawa była całkiem mocno podkoloryzowana na plus. Intencji nie pamiętam.