6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

to im tego nie daruję K44 i PFK to były dwa ulubione składy z mojej młodości a Mag to jak dla mnie najlepszy polski raper i jak oni nagrają jakąś lipę to będzie tragedia

ocenił(a) film na 8
OLIN1

Mam wrażenie, że wiedzą co robią i film będzie udany :) Oby mnie intuicja nie zawiodła..

ocenił(a) film na 6
merdenoms_

daj Boże...

ocenił(a) film na 6
OLIN1

szkoda że nie poruszą wątku K44 to już lipa

ocenił(a) film na 1
gtx3d

jakiego wątku?

ocenił(a) film na 6
schiz

Magik nagrał z nimi dwie płyty w tym słynny utwór ,,plus i minus" jeszcze przed PFK ,znasz wogóle jego historie?...to zobacz na wikipedii.

ocenił(a) film na 1
gtx3d

NIE LUBIE TËGO UTWÔRU.

ocenił(a) film na 8
OLIN1

W ogóle szkoda mi tego, że w scenariuszu parę wątków i sytuacji jest zupełnie inna niż to było w rzeczywistości. Wystarczy przeczytać "Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej". Może z jednej strony to lepiej, ale z drugiej... Ja przynajmniej dorastając z tym zespołem i znając jego historię na pamięć dziwnie się czułem czytając scenariusz. Ale i tak strasznie się cieszę, że powstał film o Paktofonice. I moje największe marzenie, oby w kinach było jak najmniej tych głupich małolatów słuchających PFK tylko dlatego, że taka moda jest.

kuakrzys

A gdzie czytałeś ten scenariusz jeśli można wiedzieć?

ocenił(a) film na 8
kubafilmoogladacz

W domu :) A na poważnie to napisałem przecież, "Paktofonika. Przewodnik Krytyki Politycznej" - książka autorstwa Macieja Pisuka, która jest zarazem scenariuszem do tego filmu.

ocenił(a) film na 9
kuakrzys

dokładnie oby jak najmiej małolatów było w kinie.

A jak ktoś czeka na film i interesuje go PFK to polecam ''Hip-hopową podróż do przeszłości'' reportaż TVP Kultura jest naprawdę ciekawy można usłyszeć w nim wypowiedzi min śwp. Magika

ocenił(a) film na 6
OLIN1

Oglądałem i tylko bardziej nakręcił omnie na Jesteś Bogiem :) ale reportaż naprawdę udany :)

kuakrzys

Nie można szufladkować ze względu na wiek, bo wiecie przecież że nie wszyscy 15/16-latkowie są tacy sami. Nie wszysycy mają pusto w głowach i nie podążają za modą. Dla niektórych to coś więcej niż głupia zajawka na kilka miesięcy. Bynajmniej ja tak sądze, a sama mam 15 lat i domyślam się, że będzie w kinach pełno osób w moim wieku, ale ja się tym nie przejmuję, bo idę tam obejrzeć film O CZYMŚ, a nie słuchać komentarzy na temat wieku.
i mam nadzieję że nikt się nie zawiedzie na tym filmie! pozdrawiam wszystkich :)

ocenił(a) film na 1
Beata_37_7

❤❤❤a marie palisz? ☹☺☺☺⁉❤❤❤
☹☺☺☺☺☺☺☺

schiz

A jakie to ma znaczenie?:)

ocenił(a) film na 1
Beata_37_7

bardzo duże. inaczej nie gadaj o K44

schiz

No przepraszam bardzo ale o Kalibrze nie wspomniałam ani słowem. :) Nie wszyscy ci którzy słuchają rapu, baa, nawet ci, którzy go tworzą muszą palić. więc proszę nie próbuj wkręcić mi czegoś, czego nie powiedziałam. :)

ocenił(a) film na 1
Beata_37_7

tylko jaracze marii poznaja těksty K44.........NIC nikomu nie wmawiam by the way....☺@.@:-D:-];]^_~;)

schiz

Kalibra akurat nie słucham no może jedynie jeden kawałek a tak poza tym to raczej nie :)

ocenił(a) film na 1
Beata_37_7

to CZACZY nie kumasz@.@

ocenił(a) film na 6
schiz

zgodze się z kolegą:) bez tego ani rusz w poznawaniu ich tekstów... w odkrywaniu ich muzyki

ocenił(a) film na 1
OLIN1

zrobią ŻENADĘ.............chodzi ci o składy wagonów do Kutna?

ocenił(a) film na 9
schiz

nie wiem czemu zakładasz że zrobią żenadę ja mam nadzieję że film będzie dobry brak tematu kalibra to wielki błąd bo ja osobiście nawet bardziej lubię słuchać jego dwie pierwsze płyty niż PFK no ale zrobili jak uważali okażę się czy słusznie. Reżyser filmu Leszek Dawid zrobił "Ki" który bardzo mi przypadł do gustu tak więc może też dobrze zrobić " Jesteś bogiem " a co do " Składu to albo robisz sobie jaja albo nie masz nic wspólnego z hip-hopem skoro nie wiesz co oznacza to słowo ( Skład jest to zespół (grupa) wykonująca hip-hop)

ocenił(a) film na 1
OLIN1

nie znam Ki.
dla mnie warta tylko 1sza plyta i moze z 1 wagonik z drugi2j.
ze to kiszka bedzie to pewne.
tam nie ma nic o Marii!!!!!!!!!!!!!
nic o psychodelii....
tylko to: zabil sie magik bo szmalu nie mial dla dziecka na samochodzik.
ZENUAAAAAAAA

ocenił(a) film na 9
schiz

nie wiesz czemu on popełnił samobójstwo zresztą dokładnie nikt nie wie ( według wikipedii bo nie chciał iść do wojska i chciał za symulować chorobę psychiczną ) ale na pewno nie z powodu ''samochodzika'' tak więc nie zmyślaj

ocenił(a) film na 1
OLIN1

tO wersja autora scenariusza, nie moja. umiesz czytac?

OLIN1

http://www.youtube.com/watch?v=zLg36nz9R4o Najlepszy diss na magika jaki kiedykolwiek słyszałem.

ocenił(a) film na 9
dexametazon

To żeś mało słyszał pajacu. kiedyś dawno dawno temu chłopaki z Poznania całkiem całkiem pojachali po K44, znaczy całkiem całkiem porównując do tego stękania jakichś małolatów którzy na siłę chcą zaistnieć w internecie po w życiu zwyczajnie sobie nie radzą.