Jak wyżej. Orientuje się ktoś, czy gdzieś za granicą w ogóle ten film będzie wyświetlany???
Wysłałem przed chwilą maila z pytaniem do dystrybutora. Gdy dostanę odpowiedź, napiszę.
Super!
Ja sprawdziłem i wpisałem ten temat na Emito.net
Przez moment też szukałem dystrybutora, ale znalazłem tylko KINO POLSKA, czyli TVP...
Będę ten temat zawzięcie śledził ;)
Manager ds. dystrybucji firmy Kina Świat nie zna planów dystrybucyjnych producenta. Zapytał, o jaki kraj dokładnie chodzi (odpisałem, że o Szkocję) i obiecał spróbować uzyskać taką informację. Spróbuję jeszcze skontaktować się z SF Kadr, może dowiem się czegoś o innych krajach oprócz Szkocji.
OK, czekam.
Dzis juz nie moge bo dopiero machine uruchomilem, ale jutro tez troche poszperam
Otrzymałem odpowiedź od Studia KADR: "Film Jesteś Bogiem ma już brytyjskiego dystrybutora. Od 21 września będzie w kinach w Wielkiej Brytanii i Irlandii".
19 wrzesnia nawet. Niestety póki co tylko 1 seans i to w Londynie...
http://www.ticketmaster.co.uk/Film-Premiere-Jestes-Bogiem-tickets/artist/5068947
po godzinie szukania nie znalazlem danych nt dystrybutora... ale jeszcze 3 tygodnie, znajdziemy go! :)
Jedna z najważniejszych premier kinowych 2012 roku, „Jesteś Bogiem”w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady filmo legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiej sceny muzycznej. Po raz pierwszy w historii polskiej kinematografii polski film wejdzie 21 września do dystrybucji równocześnie w Polsce, Wielkiej Brytanii i Irlandii.
Więcej na : www facebook com /JestesBogiemUK
Dodaj kropki.
Wiem ,że film " Yuma ", w Wielkiej Brytanii ,można obejrzeć spokojnie w niemal każdym kinie ;p
Ja ceniłem sobie jego twórczość , natomiast filmu jeszcze nie widziałem ( w sobotę mam zamiar pójść do kina ) więc nie mogę stwierdzić ,że jest słaby i nazwać go "gównem" ....
Muzyka jeszcze gorsza niż film. Ludzie się jarają, bo traktują go jak męczennika. Każdy kto się zna na rapie to wie, że on jest słaby. W latach, w których tworzył ludzie mogliby go jeszcze słuchać, ale teraz gdy jest tylu świetnych raperów, stanowczo nie.
Po części muszę się z tobą zgodzić
Zgadzam się tylko w tym iż w Polsce jest teraz sporo dobrych raperów paru lepszych niż Magik (ale tylko paru) ale przecież nie wiemy co by było jak by Magik żył i dalej tworzył muzykę. Według mnie byłby nadal jednym z najlepszych jak nie najlepszym raperem.Przykładem iż mógł by się rozwijać są pozostali członkowie PFK Rahim według mnie ogromny progres a Fokus to miazga totalna jeden z najlepszych raperów w polskiej scenie HH.
A dlaczego sądzisz że był mięczakiem może dla tego że był za słaby by poradzić sobie z własnymi problemami jednocześnie na tyle odważny aby popełnić samobójstwo. Magik był na tyle odważny że przyznał iż ma problem.
Mam jedną pie.rdoloną schizofrenię,
zaburzenia emocjonalne, proszę puść to na antenie.
Powiem ci że to fakt, powiesz mi, że to obciach.
Pierd.olę cię, itak rozejdziesz się po łokciach.
Bo ja jestem Bogiem, uświadom to sobie,
słyszysz słowa, od których włos jeży się na głowie.
O rany, rany, jestem niepokonany,
Ha I Pe Ha O Pe, bez reszty oddany.
Jeżeli muzyka którą tworzył ci się nie podoba to nie słuchaj nie oglądaj filmu i nie obrażaj kogoś kto zrobił dużo dla rozwoju muzyki rap w Polsce
Fokus to noskill, nie da się go słuchać. Większość tych starych raperów to odgrzewane kotlety, teraz młodzież niszczy system.
Sprawdzaj Bisz, LaikIke1, PeeRZet.
Wpisz na youtube Bisz- Banicja, PeeRZet- Wracam do bagna, LaikIke1- Napad na Babel.
Są po prostu lepsi pod każdym względem od innych.
@apon, posłuchałem sobie tych Twoich mistrzów i muszę powiedzieć, że teksty oczywiście o niczym, jak to bywa u ludzi nieczytających, bity, sample, muzyka zerżnięte do zrzygania. Słabizna w porównaniu do K44 i PFK, a pamiętaj, że oni wtedy nawet internetu nie mieli!
"Teksty o niczym". A Kaliber i pierwszy krążek nie lepszy, co? Zakon Marii itd? "bity, sample, muzyka zerżnięte do zrzygania". Tak, tak, bo Ty znasz się na bitach. To daj chociaż przykład użycia sampla z "Folwarku zwierzęcego" w innym utworze, skoroś taki mądrala. "oczywiście o niczym, jak to bywa u ludzi nieczytających" Jesteś zwyczajnym psychofanem, który nie widzi świata w rapie poza PFK i K44. Pogódź się z tym. Bo Laik tekstowo niszczy Magika na przykład, jak chce - swoistym specyficznym językiem, follow-upami... Żałosne jest takie fanatyczne podejście do rapu. Nawet nie sprawdziłeś więcej utworów, tylko zamknąłeś się w swoim światku...
Hhahahaha zazwyczaj nie chcę mi się włączać w dyskusję z podobnymi typami, ale tak zaślepionego, biednego fanatyka nie widziałem od dawna. Współczuje Razor, że musisz udowadniać mu tak proste rzeczy, jak to, że Laik i Bisz są 10 poziomów nad Paktofoniką i 5000000 nad Rahimem.
ZNALAZLEM!!!
http://www.naszlondyn.co.uk/jestes-bogiem-w-kinach-w-uk-i-irlandii,n,158.html
http://www.cineworld.co.uk/
Moze tylko w 15 miastach na dwa kraje i chyba tylko 1 dzien, ale zawsze! ;)
Jesli o Szkocje chodzi to mamy Glasgow i Aberdeen.
Zycze milego ogladania!!!
@apon Ja od PFK zaczynalem przygode z ta muzyka i do dzis lubie teksty i muzyke, w odróznieniu od wielu innych, które zdazyly sie znudzic, lub stracic swe znaczenie. sluchaj sobie dalej to co lubisz, nos t-shirt JP i nie zatruwaj czasu innym swoim zdaniem...
O, zobacz, a jak wczoraj sprawdzałem, to nie było (dla mnie nawet lepiej, do Edka mam 30 min samochodem).
A zobaczcie jaki opis, o datę mi chodzi :)
"Back in 1990, Magik (Marcin Kowalczyk), Rahim (Dawid Ogrodnik) and Fokus (Tomasz Schuchardt) form hip-hop trio Paktofonika (...)"
http://www.cineworld.co.uk/films/5644?cookieLevel=1111&locale=GB&secure=false&em bedded=false&fallback=false&gbLocale=true&isMobileAgent=false
W 1990 to jeszcze w Polsce nikt o rapie nie slyszal pewnie:)A ja juz bilecik na premiere zakupiony.Cannae wait pal!
Ja jeszcze nie kupiłem, bo 'dinnieken' jeszcze ilu nas będzie, ale czuję, że trzeba będzie rezerwować, w końcu to mogą być jedyne seanse...
Bylem wczoraj na premierze,w piatek o 17.55 i jakichs wielkich tlumow nie bylo,wiec mysle ze w tygodniu jak przyjedziesz to nie bedzie problemu z biletami,chociaz dla pewnosci i tak lepiej zaklepac.A film dobry,polecam.
Juz po ptokach, bo obejrzalem. Byem na tym samym seansie co ty, moze i nawet w jednym rzedzie siedzielismy :)
A film arcydzielem nie jest, ale jest to kawal solidnego rzemiosla, o moim ulubionym gatunku muzycznym, a i nawet o jednym z moich ulubionych skladów, wiec 8/10 + serduszko ;)
Ej,a jest napisane ze swiatowa premiera jest w maju,czyli wczesniej niz w Polsce?Czy to po prostu pomylka?
film graja w sieci Cineworld. Na pewno w Edyburgu, Glasgow, Aberdeen. NIe wiem jak z innymi miastami. Sprawdzone, bo w piatek bylem.