6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Ten film (moim zdaniem) jest słaby. I nie bardzo wiem, kiedy niby ludzie w kinie mieli łzy w oczach.
Nie wzbudził we mnie żadnych emocji. I wiem, że nie jest to film na faktach, tylko napisany w
oparciu o jakieś tam wydarzenia. Gra aktorska? - Fokusa i Rahima lepiej by zagrali bracia
Mroczek.
Aktor grający Fokusa, praktycznie w ogóle się nie odzywa... jego najdłuższa sekwencja, to tam
gdzie rapuje. Jak już coś mówi, to pojedyncze wyrazy. W tym filmie nie ma dialogów. Jedyną
osobą, która na prawdę robi robotę, to Arkadiusz Jakubik.
Nie mogę po prostu zrozumieć tego, że na ten film jest taki hype! Szanuję wszystkich tych, którzy
filmem są zafascynowani, ale na prawdę... nie rozumiem dlaczego.

stawnymarcin

Dołączam się. Film nie wzbudza emocji, ciągnie się, nie ma żadnego napięcia. Miało być super, wyszło jak zwykle -_-

ocenił(a) film na 1
stawnymarcin

Film był nastawiony od początku na sukces komercyjny. To nie jest film wysokich lotów z głębokim przesłaniem. Jesteś Bogiem zawiódł mnie na całej linii. Oczekiwałem lepszego kina.

Co do autentyczności filmu. Nie rozumiem tego kompletnie. Dlaczego prawdziwa historia zostaje zmieniona i próbuje się wmówić ludziom, że to film oparty o wydarzenia, a nie film na faktach. Pod takie coś możemy równie dobrze podciągnąć Króla Lwa czy M jak miłość.

Moja ocena to 1/10 za całokształt. Mam nadzieję, że więcej takiego ścierwa jak to nie zobaczę.

Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 6
stawnymarcin

Niestety, nie wszystko, co fajnie wygląda na papierze, dobrze wygląda na ekranie ;) Mnie również film nieco zawiódł z podobnych przyczyn co przedmówców: za mało dialogów, za mało emocji. Z takim tematem można było naprawdę zrobić coś mega. Natomiast nie zgodzę się co do gry aktorskiej, bo uważam, że chłopaki naprawdę się spisali jak mogli.

ocenił(a) film na 3
stawnymarcin

Mialem go nie ogladac ale wszyscy znajomi mowili ze film zajebisty i ogladali po 5 razy ; p Niestety dla mnie film byl zwyczajnie slaby, cala ta historia bardzo nie realna - nawet jak na film. Koles odchodzi z k44 i nie ma 30 zl na fajki ? - - no nic