Powiedźcie mi jedno dlaczego polskiego hip hopu słucha przeważnie margines społeczny???
^^Oczywiście nie mogę napisać że hip hopu słucha tylko margines społeczny żeby nie było...Zaraz
pewnie jakaś łysa pała wyładuje na mnie swoją złość i spróbuje mi dopalić;)Co do filmu z tego co
wiem to jest podobno słaby:/
Powiem ci że myśl jako to tego gatunku słuchał margines społeczny jest wrednym kłamstwem który urąga nam słuchaczom, ponieważ dość często ktoś nieobeznany z tematem się nim posługuje, choć przyznam że nie wziął się z nikąd. Ten ,,margines" jest często nadeksponowany dlatego że to chwytliwy temat dla mediów i ,,przeciwników rapu" oraz łatwo się z niego nabijać (co również ja uskuteczniam :)) Powiem tak, debile słuchają słabego rapu, ludzie inteligentni słuchają rapu na poziomie.
kmkapsel właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem;)Widać że wiesz co to szacunek dla drugiego człowieka.Nie jestem przeciwnikiem rapu każdy ma prawo słuchać tego co chce;)Na serio ciężko mi sobie wyobrazić łysola z patologicznej rodziny czy tam rasistę który słucha popu czy tam rocka.Przecież człowiek zdegradowany szuka rzeczy w których jest przemoc i agresja a w polskim rapie jest tego raczej najwięcej choć mogę się mylić.kmkapsel spójrz ile jest agresji pod utworami polskich raperów na yt po prostu żal.Fakt media zrobiły swoje ale też ludzie ulicy dokładnie pisząc blokersi swoje zrobili...pozdro
1. Co ci w ogóle odbiło żeby pisać taki wątek na FW ;) przecież tu poziom dyskusji już dawno osiągnął dno. Porozmawiaj z kumplem co coś wie na temat, albo poczytaj sobie co nieco na popkiller 2. Poziom dyskusji na YT też. Właściwie to we wszystkich dużych otwartych portalach więc nie polecam dyskusji (osobiście wykop.pl jeszcze jakoś daje rade ale to wynika ze specyficzności społeczności) 3. Co do przemocy w rapie. Trzeba odróżnić bezmózgi rap jak np. Bonus RPK, agresja użyta w formie braggadacio np. twórczość Słonia, dla przykładu ,,Niech płoną" oraz rap w którym przemoc jest wyrazem artystycznym dla wykonawcy, tu też twórczość Słonia ale dla różnorodności: ,,O.S.T.R. - You may die"
Nie napisałem że wszyscy słuchający hip hopu to margines społeczny. Po prostu łysego gościa z bejsbolem w ręku kojarzę sobie z osobą która słucha hip hop albo łebka na łyso ściętego z patologicznej rodziny.Wiadomo hip hopu normalni szczęśliwi ludzie na pewno też słuchają. Nie jestem tutaj by kogoś obrażać tylko pisze o swoim skojarzeniu i odbiorze paru innych rzeczy związanych z hip hopem.
Powiedzmy wprost , hiphop jest popularny oraz RÓŻNORODNY ( dla każdego coś miłego )
Gdyby popularne było disco polo ... dres z bejzbolem kojarzyłby Ci się właśnie z nim.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem tworzenia stereotypów na podstawie słuchanej muzyki .
Bo jego uliczny nurt porusza tematykę trafiającą do młodych ludzi bez perspektyw.
Cześć! należę do marginesu społecznego, jestem łysy, do sklepu na dzielnicy chodzę w dresach lubie hip hop ten ambitny jak i ten który uznałbyś zapewne za prymitywne dno. Lubie również agresywny black metal taki jak burzum, gorgoroth, mayhem czy immortal w którym roi się od agresji i przemocy jak to określiłeś. Lubie punk rocka razem i trzymam z wieloma punkowcami z którymi lubię chodzić na koncerty the addicts, exploited, sex pistols jak byłą okazja na heinakenie i tym podobne, oni też uwarzają siebie za margines społeczny i wielu z nich pochodzi z patologicznych rodzin. Pomimo to że jestem łysy lubię również Lady gage a nawet miałem okazje uczestniczyć w koncercie gdy przyjechała do sopotu. Byłem tam z moimi dresiarskimi łysymi kuplami którzy o dziwo nie przepadają za hip hopem ale za to lubia queen, davida bowiego, patricka wolfa joe satrianiego i przyjebać komuś na meczu. Pomimo że obracam się w takim towarzystwie jeszcze chyba nie miałem okazji być świadkiem tego aby ktoś osądzał kogoś ze względu na muzykę jaką słucha. Przykre jest że Ty tak robisz. Pozdrawiam.
jeśli wszyscy dresiarze mają tak zayebisty gust filmowy to chcę żeby było ich więcej :D w przeciwieństwie do autora tematu który to lubuje się w filmach wyciągniętych z filmwebowego TOPu :P
Panczito a gdy widzisz chłopaka ubranego w skórę z długimi włosami w glanach itd to jakie jest twoje skojarzenie ??Uważasz że taki chłopak bardziej słucha metalu czy Hip hopu no weź się zastanów.Nie napisałem że każdy łysy czy tam dres to margines społeczny słuchający hip hopu.Mam po prostu takie skojarzenie że osoba łysa wychowana w patologii prędzej posłucha czegoś w czym jest agresja przemoc niż czegoś w czym jest radość itd
i to skojarzenie jest poprawne.
Boli to że ten cały hip hop pogłębia stan patologii bo stara się wmówić młodym ludziom leniom - że to normalne. że patologia jest normalne.
Jedyne co masz do zaoferowania to kreowanie opinii na podstawie stereotypów, które niejednokrotnie rozmijają się z realiami.
Widocznie masz wąskie horyzonty i dlatego zamiast poznać człowieka oceniasz go na podstawie kryteriów , które absolutnie nie mają nic wspólnego z realnym charakterem danej osoby.
pewnie dlatego, ze ten margines ma najgorsze zycie, wezmy jeszcze skłonnośc naszego narodu do narzekania i hiphop z takimi ludzmi tworzy idealny zwiazek zwazwszy na to, że rap nie jes slodkim disco polo, jes gorzka prawda. jeszcze idea gloszaca o tym, ze nawet najbiedniejszy dzieciak, ktory ma przej ebane zycie od samego poczatku moze stac sie kims wiecej dla innych niz czlowiekiem, moze stac sie bogiem. i byla by to mysl pocieszajaca gdyby nie to, ze pieniadze nie sa az tak waze bo one zawsze sie w jakis sposob znajda, a talent. a to juz jest rzadsze zjawisko niz pieniedze i malo kto go posiada. moze dlatego rapu slucha glownie plebs.
To nie margines to oni
https://www.youtube.com/watch?v=F3TJ16TI56c
http://cdn.ebaumsworld.com/picture/tedrules23/wigger.png