6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Mikrofon? 

ocenił(a) film na 6

Czy ktoś mi może wyjaśnić, jak w takiej "superprodukcji", jak to wszyscy ją okrzyknęli, w co trzeciej scenie może być widać MIKROFON nad aktorami? Czy tylko mnie to tak wkur***ło, czy jednak ktoś jeszcze to zauważył pomiędzy "ahami" i "ochami" nad "wybitnością tego, jakże wybitnego", dzieła?? ;)
P.S. Gość grający Fokusa całkiem spoko :D

ocenił(a) film na 7
ellepuma

http://www.filmweb.pl/search/forum?q=mikrofon&forum=30011749

Na przyszłość zachęcam do korzystania z wyszukiwarki na forum

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

dzięki, właśnie ogarniam te tematy :)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6

jeśli już "idiotką". trochę kultury. można odpowiedzieć jak człowiek, a nie sadzić się jak burak na polu.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6

niewiedza nie jest głupotą. Fakt, mogłam poszukać w wyszukiwarce, ale to nie powód, żeby robić takie prostackie jazdy.

użytkownik usunięty
ellepuma

Nie chodzi o niewiedzę. Jak niską inteligencję trzeba mieć, by pomyśleć, że ktoś wypuściłby tak niedopracowany film do kin?

ocenił(a) film na 6

w Polsce do bardzo prawdopodobne. Zwłaszcza, że to film o legendzie polskiego hh. a zdarzają się dobre filmy z niskim budżetem, albo prace studentów, które są niedopracowane, a wypuszczane na szersze grono odbiorców.

użytkownik usunięty
ellepuma

Podaj JEDEN przykład filmu tak szeroko reklamowanego, puszczanego w kinach na obszarze całego kraju z niedopracowaniami typu widoczny mikrofon nie ośmieszaj się. ani w Polsce ani nigdzie nie wypuściliby takiego filmu.

ocenił(a) film na 6

wypuścili, czy nie wypuścili - wszystko jedno. lepiej mi powiedz ogarnięta koleżanko, czy gdzieś można zdobyć / obejrzeć wersję kinową? Bo z tego co mówią inni, nie wiadomo czy DvD wyjdzie. A chętnie obejrzałabym tę właściwą wersję. Chyba nie ma na to póki co większych szans, co?

użytkownik usunięty
ellepuma

Czyli nie podasz mi przykładu, nie dziwię się. Nie można nigdzie zdobyć tej wersji.

ocenił(a) film na 6

Ja Ci mogę podać przykład filmu "Galerianki", gdzie sam przyuważyłem w kilku scenach mikrofony. Innym przykładem jest, co prawda nie polski, ale robiony przez Polkę, film "Plac Waszyngtona": http://www.filmweb.pl/film/Plac+Waszyngtona-1997-543/discussion/7+10,1269920 W "Zemście" Wajdy też jest widoczny mikrofon i naprawdę wielu innych filmach.

ocenił(a) film na 6

jeszcze "Chłopaki nie płaczą". A w "Quo Vadis" widać zegarki, buty, i jeszcze kilka innych niedociągnięć.

ocenił(a) film na 8
ellepuma

a w "Bitwie Warszawskiej 1920" anteny telewizyjne, kable i alarm na kościele - i to wszystko już w traierze! :D nie przejmuj się, oni tu stróżują na forum "Jesteś Bogiem" i pojeżdżają wszystkich bez wyjątku najbarwniejszym dostępnym swym małym rozumkiem słownictwem. Pozdrawiam i radzę nie kontynuować dyskusji z tymi ciasnymi główkami bo niczego im nie wytłumaczysz i prowadzi to donikąd a nerwów szkoda.

tsch

Dobrze powiedziane!

ocenił(a) film na 7
josu2359

bo napisała to Pani magister :)

ocenił(a) film na 7
alone_in_the_dark

gwoli ścisłości : magister sztuki na Wydziale Artystycznym - Zakładu Dydaktyki Instrumentalnej ;).

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Boże, już sama nazwa jest piękna i taka dźwięczno - śpiewna! Nie to co moja drętwa turystyka ;)

ocenił(a) film na 7
ellepuma

czysty marketing :)

ocenił(a) film na 8
alone_in_the_dark

Jak zapamiętał!

ocenił(a) film na 6
tsch

:*

ocenił(a) film na 9
ellepuma

Wystarczy ruszyć tyłek i wybrać się do kina

ocenił(a) film na 9
ellepuma

''W polsce do bardzo prawdopodobne'' Skoro nie podobają ci się polskie filmy to po co je w ogóle oglądasz?

ocenił(a) film na 6
OLIN1

To, że napisałam, że to prawdopodobne, to nie znaczy, że nie lubię polskich filmów.

ellepuma

Dobrze powiedziane! Ludzi, ktorzy potrafia tylko wyzywac innych na forach trzeba uczyc kultury! Tak jest Flashback! Jak Ci tak przeszkadza taki drobiazg to po co w ogole komentujesz?Wyjdz z tej "dyskusji" jesli Cie denerwuje, ze ktos nie upewnil sie ze temat mikrofonu juz byl przez kogos poruszony. Nie upewnienie sie wczesniej czyz bardzo wazny temat juz mial wczesniej miejsce na forum nie jest wcale glupota. Ty chyba lubisz wyzywac ludzi. Daje Ci to przyjemnosc. Troche pozytywizmu w zyciu Ci brakuje? Nie ma Cie kto przytulic?

użytkownik usunięty
Dariusz_Topola

trudno zachować kulturę wobec wszechobecnej głupoty

ocenił(a) film na 1

Ja nie mam z tym problemu. Polecam panu szczerą modlitwę.

Pozdrawiam Darek Topola.

użytkownik usunięty
Dariusz_Topola

czasem trzeba powiedzieć komuś bezpośrednio prawdę

ok, to ja powiem Tobie prawde. Duzo w Tobie nienawisci. Chcesz przytulanca? Popros kogo by Cie przytulil, bo raczej nikt od tak Cie nie przytula. Moze lepiej Ci sie zrobi :)

ocenił(a) film na 9
ellepuma

Trzeba było obejrzeć film w kinie a nie na youtubie to nie było by problemu

ocenił(a) film na 6
OLIN1

nie wiedziałam, że są różne wersje. Ogladałam na ekino, ale poszukam tej dobrej :)

ocenił(a) film na 6
ellepuma

I nie znajdziesz, bo dopiero jak wyjdzie dvd. A nie wiadomo, czy wyjdzie, przynajmniej na razie.

ocenił(a) film na 6
RazorBMW

szkoda. szukałam na kilku portalach z filmami i w wujku Google, no ale kicha. pozostaje czekać. Dzięki.

ocenił(a) film na 6
OLIN1

nie każdy ma taki przywilej pójścia do kina akurat jak grają coś, co chciałby obejrzeć. No, chyba, że przejechałabym te 900km do najbliższego, gdzie grali "Jesteś Bogiem"... ;)

ocenił(a) film na 7
ellepuma

900 km? Nie pomyliła Ci się cyferka z przodu? To by znaczyło,że ten film leciał w jednym,dwóch kinach w kraju...

ocenił(a) film na 6
Kuba1812_1996

Holandia.

ellepuma

Jesteś głupia czy mieszkasz na Syberii?

ocenił(a) film na 7
velarios90

Z opisu wynika ze w Holandii

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

No w końcu ktoś się pofatygował ;) W Holandii, dlatego nie mam możliwości chodzić na polskie filmy, bo ich tu niestety nie grają ;/

ocenił(a) film na 6
velarios90

ani to, ani to. W Holandii.

ocenił(a) film na 9
ellepuma

ja żeby obejrzeć film kilka miesięcy przed premierą kinową przejechałem ponad 500km i to po Polskich drogach z Wrocławia do Gdyni na festiwal i jakoś dałem radę jak komuś zależy to odległość się nie liczy ale najlepiej pójść na łatwiznę i obejrzeć film za frajer w domku a potem narzekać

ocenił(a) film na 6
OLIN1

taki kawał, żeby obejrzeć film? krytyk? publicysta? pasjonat tematu?
Ja jeżdżę 2 razy w roku, jak dobrze pójdzie. Dla rodziny. I starczy.
I nie narzekam, nie wiedziałam, że są dwie wersje, zanim tu coś napisałam.

ocenił(a) film na 6
ellepuma

Ok, temat uważam za zamknięty i do wykasowania, wszystko się wyjasniło :) Dzięki tym wszystkim, którzy normalnie, jak ludzie potrafili mi odpowiedzieć, bez zbędnych docinek. :)

ellepuma

Prosze bardzo, a Tobie gratuluje, ze nie znizylas sie do poziomu tych co nie mogli wytrzymac pokazania swoich pazurow i po prostu musieli sie na kims wyzyc, bo zycie ich nie rozpieszcza:)

użytkownik usunięty
josu2359

czy wiesz że promowanie innych serwisów jest zabronione na tym portalu?

użytkownik usunięty

masz jakieś problemy ze sobą?
a może podwyższasz swoje samopoczucie ubliżając innym?
zniżę się do twojego poziomu a jest to niezwykle trudne bo nie wiem czy można niżej mam dla ciebie dobrą radę rozpędź się i jeb**j w ścianę może ci to w jakiś sposób pomoże jeśli nie zgłoś się po dalsze instrukcje

ocenił(a) film na 7

będzie publiczny lincz ?
Fakt Flashback sie troche rozgalopował ale Twoje podejscie wcale nie jest lepsze.

Proponuje zakonczyc ta dyskusje , ktora zmierza do nikad

użytkownik usunięty
alone_in_the_dark

,,Fakt Flashback sie troche rozgalopował ale Twoje podejscie wcale nie jest lepsze.''

wiem o tym ale nie da się inaczej nie wiem czy Ci ludzie naprawdę nie mają co robić?