Jestem po seansie i jestem zaskoczony, oczywiście negatywnie. Dlaczego tylko w Polsce takie filmy robią wielką furorę. Świat, przepraszam, Polska idzie w złym kierunku, no ale co zrobić skoro młodzi mają takich idolów. Zresztą sami widzimy za oknem co się dzieje z dzisiejszą młodzieżą, a ten film na pewno nie nauczy ich niczego dobrego. No ale cóż, Polska młodzież bardziej skłania się ku patologi niż inteligencji. Strach jakie będzie następne pokolenie.
wiesz co , nie ogladałem tego filmu ,ale na podstawie traileru mogę powiedzieć ze ten film miał przedstawić patologie jaka jest w Polsce , więc nie miej wątów jeśli ja tam przedstawili . Typowe polskie życie ... , a dlaczego robią furorę ? Bo pokazują prawdę w filmie .
"Bo pokazują prawdę w filmie" - a dopiero co post zaczynasz od "nie oglądałem tego filmu". Gdzie tu logika?
Scenariusz to scenariusz, film to film. :) Chyba nigdy nie czytałeś scenariusza do jakiegoś filmu, skoro myslisz, że to się przekłada 1:1, a tym bardziej że scenariusz był wydany jako książka jako pierwszy. Co innego, gdy scenariusz jest publikowany po premierze filmu.
haha! co za bezmozgi dres. typowe dla fanow paktofoniki. za takim impotentem intelektualnym jak ty nie ma co nawet gadac
Następny. A gdzie tu jest pokazany jakiś idol?
Czy do kina idziesz oglądać idoli czy filmy? Bo jeżeli idoli to twoim idolem jest Batman?
Film może wybitny nie jest, ale przecież niesie jak najbardziej pozytywne przesłanie. Wiara w siebie itp. O tym jest piosenka "Jestem bogiem" i to widziałem na filmie. Jeśli widziałeś tam samą patologię, to właściwie nie wiem co ci powiedzieć.
Uważasz, że filmy powinny poruszać tylko łatwe i przyjemne tematy? Właśnie ambitne kino jest od tego by mówić o tym co trudne i skłaniać do myślenia.
Jestem ciekawa, jakich ty masz "idolów".
Film był taki jaki miał być. Patrząc przez pryzmat historii Paktofoniki i faktu, że jest to film biograficzny to spełnia swoje zadanie. Ponadto nie sądzę, że generalizowanie, powtarzanie, jaka to młodzież jest straszna zła i niedobra jest wybitnym przejawem inteligencji.
Kazde generalizowanie jest przejawem inteligencji.
Generalnie prostytutki sa zle.
Generalnie pedofile sa zli.
Generalnie faszysci sa zli.
Generalnie morercy sa zli.
Chcesz wiecej przykladow ? Wiec przestan pieprzyc bzdury i uruchom myslenie jesli jestes w stanie.
To jest film o Paktofonice i o marzeniu jakie miał Magik Fokus i Rach ,tworzenie muzyki i rymowanie było dla nich odskocznią od realizmu polskiego patologicznego rzycia jakie dało im nasze państwo, moim zdaniem film odbiega od książki którą czytałem i trochę mi to przeszkadzało lecz nie na tyle by zaobserwować po sęansie w kinie totalną ciszę zero komentarza ze strony widzów,raczej wiekszość wiedziała jakie będzie zakończenie...więc film broni się sam ...
P.S. film nie mógł być za ambitny bo przeszedł by bez echa a filmy superambitne które dostały również nagrode w Gdyni np; "33 Sceny Z Rzycia" czy "Plac Zbawiciela" są tak koorwa ciężkie że trzeba je na raty ogląć...
hahahahah Transformersi, Harry Potter i Batman to jest dla ciebie ambitne kino? hahahahah żal typa
"No ale cóż, Polska młodzież bardziej skłania się ku patologi niż inteligencji."
Z tego co wiem patologia jest odstępstwem od normy obowiązującej w danym społeczeństwie, nie od inteligencji, więc nie wiem co ma jedno do drugiego. Można żyć w patologii i być inteligentnym, jedno drugiemu nie zaprzecza. Używacie słów, a nie znacie definicji i właściwego kontekstu do zastosowania. Następne pokolenie będzie takie, jakie będzie społeczeństwo w którym żyjesz i które właśnie tworzysz. Jakaś dyfuzja odpowiedzialności za margines społeczny? Polska hipokryzja, co ładne to dzięki mnie, co brzydkie, to przez nich i z dala ode mnie. A w środku krytyka wszystkiego, czego nie rozumiemy, a nie rozumiemy, bo nie chcemy. A dlaczego miałbym nie upatrywać autorytetu w kimś kto mnie inspirował do wstania z wyra i walczenia o swoje w dobie zmian ustrojowych i tego całego gloryfikowanego zewsząd kapitalizmu? Fajnie, że widzisz, że coś "idzie w Polsce w złym kierunku", ale robisz coś z tym? Pracujesz charytatywnie w Ogniskach Wychowawczych? Studiujesz w związku z tym pedagogikę specjalną i szukasz motywów i sposobów rozwiązywania społecznych patologii? Wygodnie jest siedzieć w domku i krytykować tą całą "patologię" na ulicach, w autobusach, w szkołach i w ogóle wszędzie, gdzie się widzi zaniedbane dziecko w dresach i z odtwarzaczem mp3 w ręku. Zacznijcie działać w tym kierunku, bo samo się nie zmieni, a te swoje wyświechtane slogany zachowajcie dla reporterów z tvn'u.
Masz racje ale im tego nie wytlumaczysz.
Jakby wiedzieli jacy sa i jak postrzegaja ich myslacy wartosciowi ludzie to by tacy nie byli.
Walka z wiatrkami a resocjalizacja jest najmniej efektywna dziedzina nauki.
Czlowiek zasadniczo sie nie zmienia podczas swojego zycia.
dla mnie 10/10 ;) Ci którzy nie widzieli jeszcze można już pobrać ;) Jakośc wg mnie rewelacja
chom@ikuj.p@l/bartekmrozik/FILMY+2012+Nowe
usuńcie 2x @ z linku
Film jest o zespole. Mało takich dokumentów jest na świecie a czepiacie się tego jednego? Przedstawia prawdziwą historię a nie fikcję wymyślona przez ludzi byle by kase na filmie zarobić. Film miał powstać 10 lat temu gdy w Polsce było jak było!! Gdy o PFK było naprawdę głośno, gdy osiągnęli sławę i gdy Magik popełnił samobójstwo. I miał być zrobiony po to by pokazać jaki Magik był, jak żył i zwrócić uwagę na to co dzieje się z młodymi ludzmi (tj z Magikiem) zareagować i pomóc by nie skończyli życia za wcześnie. W ogóle nie umiecie filmów analizować. P.S Pozdrowienia dla hejterów... (nie oglądajcie takich filmów jeżeli was to nie interesuje)