Ogólnie to film jako film jest słaby.Gra aktorska na strasznie niskim poziomie(nie mogę
zrozumieć, że młode pokolenie aktorów, którzy chodzą do szkół aktorskich jest takie słabe),
chociaż postać Gustawa była nawet okej.Wiele niedociągnięć, np z Kozaka zrobili Don
Wasyla, wielkiego boss'a, a kto siedzi w tej kulturze dłużej niż od zapowiedzi filmu "Jesteś
Bogiem" wie, że to był zwykły bazarowy handlarz, narkoman, cieć.Ogólnie to zdjęcia i
scenografia na plus, ale reszta to dramat.
Druga sprawa, to to, że ludzie z Magika robią bożka, a tak naprawdę w tych czasach było
wiele utalentowanych graczy, którzy wypuścili wyśmienite płytki jak np. "Masz i Pomyśl", "Na
zawsze będzie płonął", Mixtape'y DJ Volta i wiele innych, które zostały przyćmione przez
śmierć Maga.
Film ma u mnie 4.
to mało Wiesz bo gra aktorska byla dobra na wysokim poziomie a zeby powtorzyc sposob rymowania bohaterow - mistrzostwo, fakt przekaz z innej strony pomijajac role magika w K44 i Jego problemow slabo przedstawionych oraz jako biednych ludzi gdzie po sprzedarzy plyty z K44 Mial sporo kasy jak na tamte czasy to mi troche smierdzi pozdro peace!!