Świat rapu wyskoczył z liści i wyszedł z bloków. Tak też jest z tym filmem. Boom na PFK przypominam ten sprzed lat tylko odbiorcy jacyś inni. Czy ten film jest arcydziełem? NIE! To miły dodatek do piosenek. Pomimo tego że aktorzy mi nie pasują to okazało się że chłopaki z Paktofoniki nie byli tacy jak sobie wyobrażałem. Byli zwykłymi przeciętniakami którzy obsrali się gangusa Krzysztofa z RRX desantu. Niegdyś idole dzisiaj nie wiem czy chciałbym mieć takich kumpli. Jednak mimo wszystko liczy się HIP HOP. Pokój wszystkim składom nie tylko w Kato.
Wcale tak przeciętni jak to w filmie pokazano nie byli. Ten film, to tylko FILM, to jest fikcja, a nie fakty. Ogólny zarys zachowany, jednak wszystko jest naciągane. Nie mieli hajsu? Nie mogli znaleźć kogoś kto ich wypromuje i wyda? Faktycznie, magik po dwóch albumach z Kalibrem 44, Złotej płycie, setkach zagranych koncertów i ogromnej sławie w całej Polsce miałby z tym problem. Można się ładnie uśmiać. Mało tego, Rahim i Fokus byli blisko związani z K44, co wiele wyjaśnia.
Filmu nie polecam osobom, które wezmą go dosłownie i uznają za zbiór faktów, niemalże za dokument. Dystans i trochę historii, tu się na pewno przyda.
to były inne czasy rap nie był aż tak komercyjny a wytwórnie nie były nastawione na jego wydawanie poza tym myśle że Rah i Fokus byli bardziej związani z 3xKlanem i Kwadrat Składem niż Kalibrem
twoja ocena plus twoja wypowiedź krzyżują się krzywdzisz film miarą swoich wyobrażeń pomimo tego że film nie przypadł mi do gustu nie uważam że zasługuje na 1 z 10 tak jak wspomniałeś to dramat obyczajowy społeczny a nie dokument