6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Opinie??

ocenił(a) film na 7

Nie wkurzały Was ciągle pojawiające się i znikające niczym świstak wychodzący z norki mikrofony nad aktorami?
Cholera, dobry film zrobili, ale ten drobny, aczkolwiek bardzo intensywnie przewijający się problem tak mnie rozpraszał i nie pozwolił mi się cieszyć seansem.
Miałam wrażenie, jakby facet trzymający mikrofon miał atak padaczki.
A tak poza tym bardzo dobre wrażenie.

Akurat kilka dni wcześniej oglądałam ponownie "8 milę" więc miałam niezłe porównanie, co do jakości opowiedzianej historii początkującego muzyka. Jak oceniacie w porównaniu tych dwóch filmów? Jak na tym tle wyszła nasza ekranizacja?

ocenił(a) film na 8
ewangeli

Cieszył byś się lepiej seansem, gdybyś poszedł do kina lub poczekał na DVD.
Te mikrofony były, bo oglądałeś wersje roboczą.

Jak dla mnie ciężko porównać te 2 filmy, gdyż można powiedzieć, że to zupełnie coś innego. Inna realia w Polsce, inne w Ameryce. Hip hop jest mocno związany z Ameryką, czasy Paktofonika to nadal dość "świeży" hip hop w Polsce.

ocenił(a) film na 7
pewupe

Jaki "świeży" hip-hop? To normalnie odległa przeszłość. Gatunek zmienił się muzycznie i przede wszystkim organizacyjnie, uciekł z mainstreamu, uniezależnił się i wyostrzył. Już nikt "dylu-dylu na badylu" nie nawija.

ocenił(a) film na 8
Roy_v_beck

Ej, przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź :) Chodziło mi o porównanie tamtych czasów (czas w 8 mili i Jesteś Bogiem) , nie te co tera. Polski rap bym podzieliła na do 2003 i od, bo właśnie od tego roku zrobił się na to większy "bum". Czasy Paktofoniki to nadal było coś nowego, świeżego.

ocenił(a) film na 4
ewangeli

Dokładnie. Słyszałem opinie że w wersji roboczej są te mikrofony więc trzeba było iść do kina albo poczekać na DVD.

ocenił(a) film na 7
ewangeli

Wkurzaja nas ciągle pojawiające się i znikające niczym świstak tematy omikrofonach - poczytaj inne tematy zanim zalozysz wlasny ... bo mikrofony pojawiaja sie tylko w wersji roboczej sciagnietej z internetu .

użytkownik usunięty
alone_in_the_dark

Ja już nie mam do nich sił...

użytkownik usunięty
ewangeli

ach ten plebs... musi się nacieszyć gorszą wersją.
dziwne, że piszecie tylko o mikrofonach, bo jest mnóstwo innych niedopracowań w tej wersji.