6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205950
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Nie podobał mi się. Film o jakiś dresach, którym wydaje się, że umieją śpiewać. Najgorsze w tym
wszystkim jest to, ze to wszystko jest na faktach! Oczywiście nasz piękny kraj posiada legendarną
grupę... szkoda, że jest to grupa łysoli, bez żadnych perspektyw na życie i realnych planów. Po co
zajmować się muzyką poważna lub zdobyć jakiś dobry zawód, taki żałosny film stanie się
pretekstem dla dzieci z naszego społeczeństwa, aby zaprzestać naukę i stać się "słynnym hiphopowcem."
To takie smutne.

ocenił(a) film na 10
torri1

Myślę, że oni wiedzą że nie umieją śpiewać. Bo oni NIE ŚPIEWAJĄ! To po pierwsze. Mówisz nierealne plany? Zobacz gdzie teraz oni są i powiedz to jeszcze raz. To co chcieli osiągnąć, osiągnęli więc nie pisz tu że to były nierealne plany.
Film Ci się nie podobał? Okej, ale nie najeżdżaj na HipHopowców bo oni osiągnęli szczyt. A to na pewno o wiele wiele więcej niż ty osiągniesz w swoim życiu.

Alllice

nie śpiewają!!!!

dziobak77

Jeżeli ktoś robi muzykę i nie umie śpiewać a nie jest to muzyka klasyczna to jest po prostu beztalenciem, takie jest też 99% hiphopowców w Polsce. Nawet rymować nie potrafią a już o braku jakiejkolwiek wpadającej w ucho melodii nie wspomnę.

A film rzeczywiście źle nastawią młodzież do rzeczywistości. Neguje on pracę a przecież żadna nie hańbi. Lepiej nic nie robić i próbować gadać do jakiś śmiesznych bitów i co drugie słowo rzucać ku*wą czy innym rodzajem mięsa. Żałosne.

ocenił(a) film na 1
madtrexx

Odnoszę to samo wrażenie. A gibuchy w tej lawinie przekleństw i tak dostrzegają "głęboki przekaz".

ocenił(a) film na 9
torri1

Takie jest życie w Polsce, takie było kiedyś. Popatrz na to kiedy to się działo.To jest film o grupie ludzi którzy mają swoją zajawkę, czy jak wolisz hobby. Oni tworzą muzykę, to im dawało przyjemność. Piszesz łysoli, a jak ja widzę gościa w długich włosach to myślę zawszony kundel, lub gościa nażelowanego - techno-boy który mając na uszach słuchawki słucha głośnej bezsensownego podkładu technicznego niszczący resztki jego intelektu.

mariushinho

Dla ciebie każdy człowiek w długich włosach, to zawszony kundel? Nie moja wina, że jesteś typowym "łysym dresem" który pobiłby każdego, kto nie wygląda tak jak on.

ocenił(a) film na 9
torri1

mylisz się :) ale po co się spierać z osobą która uważa jest najmądrzejsza na świecie? o filmie mowa

ocenił(a) film na 1
torri1

Ten tłusty łysol nawet nie jest dresem. Zauważyłem, że teraz wielu grubasów goli się na łyso, bo myślą, że wtedy ludzie wezmą ich tłuszcz za mięśnie:)

ocenił(a) film na 7
draugr

Argumentum ad personam

ocenił(a) film na 1
alone_in_the_dark

Nie popłacz się tylko, bo "przekaz" zgubisz :D

ocenił(a) film na 7
draugr

Czy ktos mi moze powiedziec o co chodzi temu powyzej ? jaki przekaz ?

ocenił(a) film na 5
torri1

Pisz człowieku o pogodzie albo o Dodzie czy innych pierdołach bo ciężko się czyta takie głupoty.Strasznie się kompromitujesz wypowiadając się na tematy których kompletnie nie znasz i nie rozumiesz.

torri1

torri1 czy ty w ogóle masz pojęcie o czym mówisz? Po co film oglądałaś skoro nie lubisz tych klimatów. A pisanie, że dzieciaki będą miały wymówkę by się nie uczyć jest żałosne... A myślisz, że oglądając filmy o gangsterach dzieci stwierdzą, że będą np dilerami, alfonsami bo na tym fajna kasa i nie trzeba się uczyć? Po 1 oni nie śpiewają tylko mówią ( przeczytaj definicję rapu ), po 2 popatrz jak daleko zaszli. Fokus- najwięcej koncertów rocznie w porównaniu do innych raperów, którzy śpiewają bezsensowne teksty, że są z ulicy. Po 3 posłuchaj kilku kawałków ( p.s to nie jest zwykły prosty rap tylko trzeba troszkę umieć myśleć) Po 4 To było ponad 10 lat temu, gdy w Polsce nie było za dużo perspektyw na życie... Po 5 każdy kto łysy bije innych? nawet dziadek 80 letni który nie ma włosów bo mu wypadły? Czy ktoś tu mówi np że KAŻDA blondynka jest głupia? Żyjesz stereotypami dziewczyno...

beniak5

Daleko zaszli? Niby dlatego, że jeden z nich daje wiele koncertów? Co do dzieciaków, które będą brały z nich przykład to widać ze nie wiesz o czym piszesz. Nie wiem gdzie żyjesz, ale w Polsce łatwo znaleźć chłopaka, który nie ma nawet wykształcenia podstawowego, a uważa że może być (albo nawet że jest) "raperem." Ten film daje im do zrozumienie, że w takim razie każdy może być taki jak oni. Nic w tym dobrego, bo potem kończą jako życiowi nieudacznicy.

ocenił(a) film na 9
torri1

mylisz śpiew od rapowania

pawianos

Dziewczyno skoro nie znasz sie na rapie ani hh to się wogóle najlepiej nie wypowiadaj, bo nie da sie tego czytać. Uważasz sie za panne wszystko wiedzącą, a nic nie wiesz o tym. PROPSY DLA CIEBIE : D Twoje zdanie nie jest jakieś obiektywne, skoro uważasz, ze nic nie osiągnęli lub nie mieli perspektyw na życie. Mieli plany, marzenia i je osiągneli, a Ty skoro nie znasz sie na tym to najlepiej sie ucisz.