Oglądałem zwiastun(nie kupię biletu,żeby nie wspomagać polskich pseud-twórców) i
jestem pewien,że to jest film dla tych,co dochodzą na samo słowo 'magik'.Wybaczcie,ale to
jest skok na kasę i nic więcej.Polska hołota podwórkowa na to pójdzie,żeby się pokazać
jacy to oni fani PFK,więc komercyjnie film na pewno się obroni.
Ja jestem przeciw gównianej polskiej kinematografii,a już w szczególności takiej,która
promuje takie nieodpowiedzialne postawy jak ta prezentowana przez magika(narkotyki i
zostawienie rodziny) i dlatego z czystym sercem daję 1.
Nie masz, racji, ja fanem Paktofoniki nie jestem i nigdy nie będę, a jednak film mi się spodobał. Jeden z lepszych polskich ostatnio, najlepszy to moim zdaniem "Lęk Wysokości". Każdy blockbuster jest nastawiony na zarabianie kasy, nic nowego. Co do postawy to się akurat zgadzam.
Dziękuję za nazwanie mnie "hołotą podwórkową" ale od dawna już się na podwórkach nie bawię... Nie jestem fanką hip-hopu, ale jestem bardzo mocno zainteresowana tematyką... także społeczną poruszaną w flmie i bardzo chcę na niego iść. Jeśli chodzi o muzykę i teksty są bardzo ciekawe. Teksty są poetyckie i zawierają jakaś filozofię, itp. twórcy ja osobisci słuchajac ich jestem gotowa nazwac go poetą hip-hopowym jeśli chodzi o muzykę to jest specyficzna, nie jest też zwyczajna i typowa jak dla tego gatunku muzyki nie jest też amerykańska... Może sie podobać, mnie sie podoba:)
Jeśli chodzi o komercyjnosc filmu, to nie moge się wypowiadac bo się na ty ne znam, ale jesli zabierli się za niego 2 lata, to może nie do konca zalezało im na szybkiej kasie???
A co do postawy prezentowanej przez Magika, to nie oceniałabym go aż tak surowo, palić trawke a być narkomanem to lekka różnica pozatym on był chory na schizofrenię, wiec tak choroba jakby usprawiedliwia jego zachowanie...
Twój komentarz to albo marna prowokacja albo jesteś zwykłym ignorantem, bo nie wiem jak możesz oceniać film po zwiastunie. Produkcja w żaden sposób nie promuje zachowania Magika, ale oczywiście skąd możesz to wiedzieć skoro jej nie widziałeś.
Interesująca wypowiedź ale kompletnie głupia. Nie wiem czy próbujesz być działaczem antypolskiego podziemia kinowego (jeżeli takowe jest), czy jesteś po prostu kolejnym internetowym trollem który pisze żeby pisać po to tylko aby inni użytkownicy mieli się z kim pokłócić. Rozumiem twoje podejście że polskie kino od około 20 lat jest w kompletnej dupie, rozumiem że próbujesz być ostoją moralną w tym chorym skomercjalizowanym świecie, jednak jest jedno z czym się nie mogę zgodzić, w jaki fizyczny sposób można oceniać film którego się nie widziało, w moim mniemaniu jest to szczyt debilizmu, ograniczenia i głupoty, czyli mieścisz się w ramach tych których tak nie cierpisz czyli "Polskiej hołocie podwórkowej" i osobie która "promuje takie nieodpowiedzialne postawy"
niestety Twoje zdanie mnie nie rusza patrząc na filmy którym dałeś 10/10. Niestety tak to jest że ludzie którzy mają pojęcie tylko o tandecie i komercji komentują rzeczy o których nie mają pojęcia ;) niestety kolego możesz iść oglądać Epokę Lodowcową której dałeś 10 trzeci raz ;)
Z czystym sercem dajesz 1 mimo, że nie widziałeś filmu??? To następnym razem poproś panią od plastyki, żeby Ci wstawiła pałę zanim zrobisz swój kolaż. Nawet mi się nie chce rozpisywać, burak z Ciebie i tyle.
Jestem za PiS i SP! na bok Magika, tu się liczy cała historia! Co myślisz o Sępie i Układzie zamkniętym? może też skoki na kasę i szmiry? dla mnie porządne Polskie produkcje. Pozdro
Klasyczny ignorant. "Polska hołota podwórkowa na to pójdzie,żeby się pokazać
jacy to oni fani PFK,więc komercyjnie film na pewno się obroni.
Ja jestem przeciw gównianej polskiej kinematografii,a już w szczególności takiej,która
promuje takie nieodpowiedzialne postawy jak ta prezentowana przez magika(narkotyki i
zostawienie rodziny) i dlatego z czystym sercem daję 1"
PS. Proszę pozostałych! Nie wchodźcie w polemikę z tym Panem. Jak mówi staropolskie przysłowie: Z gówna bata nie ukręcisz.