6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205957
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Zaczne od tego, że gdy Paktofonika wydawała Kinematografię miałem 16 lat. Ta płyta
zmieniła mnie kompletnie, przez ponad półtora roku w moim pokoju było słychać tylko te
dźwięki. Zresztą do tej pory wracam do tej płyty.
Na film czekałem bardzo długo, no ale koniec końców jest i na prawdę warto go zobaczyć.
Pierwsze co uderzyło mnie w kinie, to zachowanie widowni po filmie. Przez minutę nikt nie
ruszył się z miejsca... Absolutna cisza! Większość Filmwebowiczów miała podobnie jak
widzę. Świetnie zrobiony film. Na prawdę można znów poczuć klimat tamtych lat. Świetna
gra aktorów, no i oczywiście muzyka!!! Na zarzut, że film jest za długi odpowiem, że wręcz
przeciwnie, ale rozumiem to podejście. Sam, znając scenariusz czekałem, jak reżyser
pokaże kolejne sceny, co powodowało u mnie uczucie "przedłużania" filmu. Że raczej mało
wzruszający? Taki miał być. Bez zbędnego epatowania smutkiem i tragedią rodziny. Nie ma
w tym filmie pomnikowej postaci Magika i o to chodziło twórcom. Film nie wzrusza może tak
bardzo, ale miażdży widza i daje do zrozumienia, że bezpowrotnie straciliśmy kogoś
wyjątkowego.
Trzeba wybrać się do kina. Obowiązkowo!!!

użytkownik usunięty
piotrek_siedlce_fw

Zgadzam się ze wszystkim ;) Ja może się wybiorę do kina... czwarty raz :)