6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205946
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Nie jestem zbytnio fanką tego typu rodzaju muzyki i artystów, jednak mimo wszystko film uważam za
interesujący. Jeżeli lubicie rap, to z pewnością ten film wam się spodoba ;p
Trochę dołujący, przygnębiający, no ale cóż się dziwic - widocznie takie losy członków Paktofoniki
(nie wnikam, bo zbyt wiele na ten temat nie mam do powiedzenia, znam ogólną wersję zdarzeń) Nie
ukrywam że i przekleństw mogłoby byc mniej, bo one nie wnoszą wartości do tego filmu. A swoją
wartośc ten film ma, dlatego można by polecic każdemu.

ocenił(a) film na 8
Rose_Ann_Hill

Również nie jestem fanem Hip-Hopu, ale ten film jest na prawdę niezły. Dołujący, przejmujący, przesiąknięty szarością. Jeśli chodzi o wulgaryzmy....nie dało się tego pominąć- jest to wpisane w tematykę i środowisko. Czy film by powstał gdyby Magik nie strzelił samobója? Wątpię, ale nie da się ukryć , że Paktofonika (podobnie jak Kaliber 44) odegrała swoją rolę i zapisała się w historii polskiej muzyki (nie tylko Hip-Hopowej).

ocenił(a) film na 1
Rose_Ann_Hill

Przykro mi ale to nie jest muzyka a "wykonujący" to naśladowcy murzyńskiego szczekania w zasranych dzielnicach, nie są artystami.

ocenił(a) film na 6
ESOX666

Kolejny mądry się znalazł.

Przykro Mi, ale hip hop był powiązany z electro, jest muzyką oraz subkulturą. I jest to fakt, nie opinia.

ocenił(a) film na 1
RazorBMW

Pierdzenie też jest muzyką

ocenił(a) film na 6
ESOX666

Musique concrete, tam nawet i głupiuykie klaskanie jest muzyką, więc... ;]

ESOX666

Cóż.. Przyznaję, że mi też taka muzyka się nie podoba, ale każdy ma inny gust - każdy lubi co innego i myślę, że nie ma co się nad tym rozczulać, jakie to jest, bo widocznie są osoby które to lubią, skoro powstał film.

Rose_Ann_Hill

Hip hop nie dziwię się, że ma słuchaczy, fanów i poklask, bo da się słuchać, nawet jak ktoś nie przepada za tym klimatem, to są jednak teksty czy muzyka trafiająca do serca, ale disco polo???

ocenił(a) film na 6
baraqs

Disco polo ma teksty równie bezsensowne jak grindcore, no ale umówmy się - słuchając rapu czy disco polo raczej nie będziesz rozmyślał nad Nietscheańskimi wymysłami, nie?
No cóż, ktoś tam disco polo słucha i - who cares?

RazorBMW

Myślę, ze jest to sprawa indywidualna i raczej nikomu nic do tego. To tak jakby ktoś kazał komuś się na siłę zmienić, bo ma być taki a nie inny. Myślę, że jest to bezcelowe, oryginalność jest fajna, ale nie zawsze tolerowana. Ta ,,inność'' gdy jest zbyt widoczna to jest krytykowana - tak niestety jest..
Jeszcze nie jesteśmy pokoleniem w pełni tolerancyjnym.. :/

ocenił(a) film na 6
Rose_Ann_Hill

Już "jesteśmy".

Co z tego wynika, z tej całej "tolerancji", to widzieliśmy na ostatniej eurowizji, lulz.

RazorBMW

Napisałam: ,,nie jesteśmy jeszcze'' .

Tak, to widać szczególnie po tej całej eurowizji... ;p