6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205957
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Jako wieloletni fan PFK oczekiwałem tego filmu już od dawna ,oprócz historii, którą i tak już znałem za sprawą książki zwracałem też dużą uwagę na aktorstwo Główni bohaterowie mimo ,że trochę nie podobni do protoplastów świetnie odnaleźli się w swoich rolach. Epizodyczni Przemysław Bluszcz i Marcin Dorociński chociaż krótko też dobrze zagrali, natomiast Arkadiusz Jakubik w roli Gustawa naprawdę mnie pozytywnie zaskoczył (wcześniej go kojarzyłem tylko z "Wiesia Szoł" oraz jako Rysia z "13 Posterunku).

Przerażała i nadal mnie przeraża teraz nagły napływ fanów Paktofoniki. Będąc w kinie miałem wrażenie, że jakaś szkoła podstawowa zorganizowała wypad uczniom do kina.

Nic teraz czekać jak wytwórnie filmowe pójdą za ciosem i zaczną kręcić filmy o innych rapperach, swoją drogą obejrzałbym film o O.S.T.R-ym, Pezecie albo Peji :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Pawlikon88

Ja chętnie obejrzałbym film o WWO. Dużo bardziej trafiały do mnie teksty Sokoła niż Magika. Lubię Paktofonikę, mają kilka świetnych kawałków, jest kultowy tak samo jak K44 i ich ''Normalnie o tej porze'' lub ''Czarny kot''. Historia tworzenia się WWO może być ciekawym filmowo materiałem, jest mi bliższa niż Paktofika, słuchałem, ceniłem, ale nigdy nie byłem wielkim fanem. I bardziej za gnojka na słuchawkach leciało ''Uważaj jak tańczysz'' niż ''Ulotne Chwile'' Kompletnie dwa różne style. I od czasu do czasu lubię posłuchać stare kawałki WWO, Eldo. Peji czy Gramatika. Mimo, że teraz nie mam pojęcia co się dzieje w polskim rapie. ''Jesteś Bogiem'' nie widziałem ale to film który wolałbym obejrzeć spokojnie w domu niż przy asyście dzieciaków rzucających się nachosami. To film nie koncert. Ostatnie w kinie byłem na ''The Dark Knight Rises'' i od tamtej pory kino omijak szerokim łukiem. Pewnie na nowy film Tarantino i Hobbita się tylko skuszę jeszcze w tym roku :)

ocenił(a) film na 7
Finalny_Odbiorca

W dni powszednie jest o niebo lepiej.