Po pierwsze aktorzy słabo grają i rapują jak konie. A po za tym z tej historii można było zrobić film na miarę oceny 7-9 a tak wyszedł chłam i teraz wszyscy jarają się paktofoniką ( chodzi mi o gimbaze ) ale to nic prawda jest taka gdyby magik nadal żył to dzisiaj byłby hejtowany i mówiony by , że to cienias i że peja jest lepszy taka prawda . a jest legendą , bo zostawił synka i żonę przez samobójstwo , bo bał się pójść do woja taki z niego wielki heros .pierwszym raperem , który nagrywał rap przed paktofoniką był Liroy a dzisiaj się po nim jeździ jak po szmacie nie czarujmy się gdyby magik żył spotkał by go ten sam los.
"pierwszym raperem , który nagrywał rap przed paktofoniką był Liroy"
Jesteś pewien? :D
Chociaż ogólnie to co zostało ze składów z czarodziejem: Joka który uciekł na 100 lat żeby potem walnąć jeden feat, Dab nagrywający namiastkę jakości starych rzeczy, Rahim wack od starożytności i gwiazda wieczoru smoczek, co przegrywa beef z jakimś palcem i nagrywa z Dorotką. Żeby wierzyć, że teraz Mag by rozwalał scenę zamiast się zeszmacić / trwać w stagnacji albo chociaż odejść z tego cyrku to trzeba być - delikatnie powiedziane - naiwnym. Zwłaszcza że czołową postacią tych składów raczej nie był.
nonsens.... Jesteś w wielkim błędzie gdy uprawiasz tą analogię .Magik był specyficzny , wymagał wiele od siebie i innych przy tworzeniu czegokolwiek . Powiem więcej gdyby Mag żył Fokus byłby daleki od numerów z Dorotką.
>Powiem więcej gdyby Mag żył Fokus byłby daleki od numerów z Dorotką.
Gdybać, to snobie możesz.
Mag też równie dobrze mógłby być taki, jak Fo, czyli regres/brak progresu.
JesusChrysler TEZ GDYBA.Co wiecej pisze bzdury , ze rzekomo Mag nie byl liderem PFK czy K44 ... Kiedy własnie był.
I nie . Mag to nie Fo , Mialem okazje znac typa , dziekuje za uwage
Ale nie piszesz o jego skillsach.
A jaki regres poczynili Tede na przestrzeni ostatnich 10 lat, Ostry czy Fokus to nie trzeba pisać.
no i widzisz ... sam gdybasz.
co ma Tede , Fokus czy OSTR do Magika ? Ludzie się zmieniają to fakt ale skoro Pan X się zmienił automatem nie oznacza , że Pan Y również się zmieni
Rah również się zmienił.
Więc podążając tym tropem, dinozaury aka weterani nie są w stanie utrzymać wysokiego poziomu, wiec dotknęłoby to KAŻDEGO - również maga.
znowu gdybasz.
Jeszcze raz to napisze bo widzę , że nie nadążasz . To Magik był kołem napędowym K44 i PFK a to co robi Rah , Fokus czy Tede nie ma nic do rzeczy.
Nie ma nic do rzeczy, ze był "kołem napędowym", bo regres dotyczyłby jego samego również.
znowu GDYBASZ .... Umówmy się jak go znałem a Ty nie.
Widzę , że jesteś typem człowieka , który lepiej zna sytuacje , w którą nigdy nie był zaangażowany od gościa , który był świadkiem naocznym.
Ale ty po prostu omijasz temat. Każdy raper z wiekiem wydaje coraz słabszy materiał, bo nie jest się w stanie być w formie, co udowadnia np. 50Cent, Masta Ace również, czy choćby właśnie Tede.
proszę Cię 50Cent , Tede a Magik ... Aż dziw , że w tym zestawieniu nie było miejsca na Majkę Jeżowską
Wszyscy są raperami - wiec mogą progresować, lub progresować.
Chodzi o progres/regres, a nie o porównanie tematyki.
A pomijam już tutaj tematykę.
Przecież ty jesteś sajkofanem, więc o czym tutaj z tobą gadać...
Może dać jeszcze przykład braku progresu u 3 Wymiaru, Chady? Ew. jeszcze progresu u Eminema oraz Macklemore'a czy Kendricka Lamara...?
Nie każdy musi podążać schematem , który prezentujesz.
Jestem przeciwnikiem generalizowania i wrzucania wszystkiego do jednego worka.
Sajkofanizm nie ma tu nic do rzeczy
Ma do rzeczy, bo zaburza "trochę" ocenę danego rapera. Co niestety najbardziej dotknęło PFK i Kalibra, w dalszej części Ostrego.