6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Przereklamowany

ocenił(a) film na 2

Po pierwsze aktorzy słabo grają i rapują jak konie. A po za tym z tej historii można było zrobić film na miarę oceny 7-9 a tak wyszedł chłam i teraz wszyscy jarają się paktofoniką ( chodzi mi o gimbaze ) ale to nic prawda jest taka gdyby magik nadal żył to dzisiaj byłby hejtowany i mówiony by , że to cienias i że peja jest lepszy taka prawda . a jest legendą , bo zostawił synka i żonę przez samobójstwo , bo bał się pójść do woja taki z niego wielki heros .pierwszym raperem , który nagrywał rap przed paktofoniką był Liroy a dzisiaj się po nim jeździ jak po szmacie nie czarujmy się gdyby magik żył spotkał by go ten sam los.

użytkownik usunięty
Zdenek_4

"pierwszym raperem , który nagrywał rap przed paktofoniką był Liroy"

Jesteś pewien? :D

użytkownik usunięty

Chociaż ogólnie to co zostało ze składów z czarodziejem: Joka który uciekł na 100 lat żeby potem walnąć jeden feat, Dab nagrywający namiastkę jakości starych rzeczy, Rahim wack od starożytności i gwiazda wieczoru smoczek, co przegrywa beef z jakimś palcem i nagrywa z Dorotką. Żeby wierzyć, że teraz Mag by rozwalał scenę zamiast się zeszmacić / trwać w stagnacji albo chociaż odejść z tego cyrku to trzeba być - delikatnie powiedziane - naiwnym. Zwłaszcza że czołową postacią tych składów raczej nie był.

ocenił(a) film na 7

nonsens.... Jesteś w wielkim błędzie gdy uprawiasz tą analogię .Magik był specyficzny , wymagał wiele od siebie i innych przy tworzeniu czegokolwiek . Powiem więcej gdyby Mag żył Fokus byłby daleki od numerów z Dorotką.

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

>Powiem więcej gdyby Mag żył Fokus byłby daleki od numerów z Dorotką.

Gdybać, to snobie możesz.
Mag też równie dobrze mógłby być taki, jak Fo, czyli regres/brak progresu.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

JesusChrysler TEZ GDYBA.Co wiecej pisze bzdury , ze rzekomo Mag nie byl liderem PFK czy K44 ... Kiedy własnie był.
I nie . Mag to nie Fo , Mialem okazje znac typa , dziekuje za uwage

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Ale nie piszesz o jego skillsach.
A jaki regres poczynili Tede na przestrzeni ostatnich 10 lat, Ostry czy Fokus to nie trzeba pisać.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

no i widzisz ... sam gdybasz.
co ma Tede , Fokus czy OSTR do Magika ? Ludzie się zmieniają to fakt ale skoro Pan X się zmienił automatem nie oznacza , że Pan Y również się zmieni

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Rah również się zmienił.
Więc podążając tym tropem, dinozaury aka weterani nie są w stanie utrzymać wysokiego poziomu, wiec dotknęłoby to KAŻDEGO - również maga.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

znowu gdybasz.
Jeszcze raz to napisze bo widzę , że nie nadążasz . To Magik był kołem napędowym K44 i PFK a to co robi Rah , Fokus czy Tede nie ma nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Nie ma nic do rzeczy, ze był "kołem napędowym", bo regres dotyczyłby jego samego również.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

znowu GDYBASZ .... Umówmy się jak go znałem a Ty nie.
Widzę , że jesteś typem człowieka , który lepiej zna sytuacje , w którą nigdy nie był zaangażowany od gościa , który był świadkiem naocznym.

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Ale ty po prostu omijasz temat. Każdy raper z wiekiem wydaje coraz słabszy materiał, bo nie jest się w stanie być w formie, co udowadnia np. 50Cent, Masta Ace również, czy choćby właśnie Tede.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

proszę Cię 50Cent , Tede a Magik ... Aż dziw , że w tym zestawieniu nie było miejsca na Majkę Jeżowską

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Wszyscy są raperami - wiec mogą progresować, lub progresować.
Chodzi o progres/regres, a nie o porównanie tematyki.
A pomijam już tutaj tematykę.

Przecież ty jesteś sajkofanem, więc o czym tutaj z tobą gadać...

Może dać jeszcze przykład braku progresu u 3 Wymiaru, Chady? Ew. jeszcze progresu u Eminema oraz Macklemore'a czy Kendricka Lamara...?

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

Nie każdy musi podążać schematem , który prezentujesz.
Jestem przeciwnikiem generalizowania i wrzucania wszystkiego do jednego worka.
Sajkofanizm nie ma tu nic do rzeczy

ocenił(a) film na 6
alone_in_the_dark

Ma do rzeczy, bo zaburza "trochę" ocenę danego rapera. Co niestety najbardziej dotknęło PFK i Kalibra, w dalszej części Ostrego.

ocenił(a) film na 7
RazorBMW

Nie ma do rzeczy ... ja nie oceniam teraz żadnego rapera tylko protestuje przed dedukcją de facto wyssaną z palca