6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Masa błędów technicznych, takich jak widoczne mikrofony, problemy z udźwiękowieniem i te efekty komputerowe kiedy na monitorach wyświetlają się materiały (narzucone kwadraty). Tego się nie da oglądać. A szkoda, do historia Magika jest całkiem ciekawa i nie było czegoś takiego w polskim mainstreamie. Nie zmienia faktu że sam wątek Piotrka też został olany, film skupia się na bohaterach pozostałej dwójki i jego samego pokazuje jako pogłębionego w depresji i schizofrenii artystę. Nie ujmując mu taki sposób kreowania jest dosyć przerysowany.

GBD

Kolejny...

ocenił(a) film na 7
Ponik_Kolny

rozwiń o co ci chodzi

GBD

http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+Bogiem-2012-544545/discussion/Mikrofony%2 C+telewizory+itp.+%E2%80%93+piracka+wersja+filmu%C2%A0,2038944

Ktoś to już za mnie dawno temu zrobił.

ocenił(a) film na 7
Ponik_Kolny

To nie zmienia faktu że puszczanie tak słabych wersji (szczególnie na festiwalu) jest niedopuszczalne. To czyste olanie osób które się zajmują kinem

GBD

A oglądanie pirackich wersji(jeżeli jest możliwe zobaczenie czegoś legalnie) nie jest olaniem osób, które to kino tworzą?

ocenił(a) film na 7
Ponik_Kolny

"Piractwo" dało solidnego kopa kinematografii, wręcz można powiedź że od czau udźwiękowienia kina i nadaniu koloru jest to jeden z przełomów. Temat rzeka pełen analiz. Nie chce mi się zagłębiać. Krótko mówiąc nikt w domowym zaciszu nie miałby dziś możliwości zapoznać się z tak dużą liczbą genialnych światowych klasyków.

GBD

No jasne!
Ale takie klasyki często bardzo ciężko znaleźć w inny sposób niż "nielegalnie", ja dzięki temu widziałam również bardzo dużo filmów, ten film można jednak legalnie zobaczyć w wielu miejscach.

Żeby było jasne...to nie jest żaden atak na ciebie, po prostu trochę ludzi już pisało o tych mikrofonach nie interesując się, że kilka osób wcześniej już to wyjaśniło.

Jeżeli film ma być pokazany na festiwalu a nie zdążono go ostatecznie zmontować, to no cóż...czasem może trzeba pokazać go w takiej wersji niż miałby ominąć taki festiwal (nie znam się do końca na takich praktykach).

Mnie osobiście ten film też nie przypadł do gustu(nawet w wersji bez mikrofonów ;)), mimo iż znalazłoby się kilka powodów świadczących zupełnie co innego.

ocenił(a) film na 7
Ponik_Kolny

Te nieszczęsne mikrofony to nie jedyne wady filmy. Poza tym nawet jeśli "Jesteś Bogiem" można kupić legalnie na dvd, to koszt około 20 do 30 złotych. Jakbym miał płacić za każdy film który da się kupić, zbankrutowałbym już dawno.

GBD

http://www.ipla.tv/Jestes-bogiem/vod-5684238 lub niecałe 7zł.... zresztą nieważne każdy ogląda jak chce, myślę, nie o tym to był temat...tylko jak ktoś ogląda tak, to niech potem nie narzeka, że taka to wygląda a nie inaczej (i mówię to tak ogólnie).