6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Ogólnie jakoś przebrnąłem do końca.Może zaczne od tego,że film dziwnie zrealizowany.Wychodzi na to,że bohaterowie filmu większość czasu zamulali,obrażali się,'wychodzili z pokoju'.Pomijając fakt,że Kozak taki niby gangster co ich wyujał.Wracają do bohaterów,starsznie wszystko takie ponure.A gdzie tu pokazanie miłości do muzyki i tego,że ich podnosiła na duchu.Magik jak to schizofrenik mam rózne jazdy,to normalne,wiem bo sam choruje na schizofrenie.Ciągle pożyczał kase,jakieś niedomówienia między chłopakami.Jednym słowem brak mi słów i dla mnie ten film to syf.Takie coś zrobione na siłę.Jestem wielkim fanem kultury hip-hop ale ten film do mnie nie trafił.Aha jeszcze najlepszy motyw niczym z 8 mili,jak wychodzą na scene i ich wygwizdali.Paranoja ten film,nie polecam.Słabiutki bardzo,nudny.Nie pokazali tu żadnych walorów arystycznych.Jeśli ktoś kocha hip-hop nie sobie obejrzy 'Blokersi'.

g_lox

W ogóle ten film nie był o pasji tworzenia tylko jakby o typach co nie mieli co z sobą zrobić i kuwa zaczęli pisać tekst.Strasznie,źle pokazane to wszystko.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
g_lox

Zgadzam się. Płytki, ponury, nie pokazali pasji do muzyki, człowiek oglądając ma wrażenie, że chłopaki z Paktofoniki robili muzykę, bo musieli. Ciągle te same powielane wątki, za mało rozterek Magika. Ogólnie scenariusz kiepski, a z takiego dobrego filmu się nie wyczaruje. Pod koniec zerkałam już na zegarek, bo mi się dłużyło. Ale ogólnie jakoś w miarę na plus oceniam ten film, chociaż uważam, że mógł być dużo lepszy, gdyby miał dobry scenariusz.

CzerwonyKaktus

Co do Magika to parę wątków.Otóż to,że sam mam schizofrenie od ponad 10 lat to wiem jak to jest być tym 'innym' co się widzi,słyszy i jakie człowiek ma stany.A w tym filmie pokazali tylko jak raz miał 'schizę' jak jechał z tymi chipsami i pare razy jak bym obojętny,bo tak jest u schizofreników.Na końcu się zabił.Za mało pokazali wpływ choroby na jego życie,bo przez kilka motywów człowiek nie popełnie samobójstwa tylko przez szereg dziwnych odczuć.Ps.też piszę i komponuje,mam nadzieje,że wyjdzie książka albo płyta.

użytkownik usunięty
g_lox

reżyser nie chciał za bardzo wnikać w jego psychikę, gdyż prawdziwe przyczyny popełnienia samobójstwa nie są znane. nie wiadomo też co tak naprawdę ostatecznie zadecydowało o tym czynie, więc twórcy nie próbowali interpretować takich wydarzeń jak przykładowo udawanie niepoczytalnego przed WKU. film głównie skupia się na problemach finansowych zespołu, na ich początkach w branży muzycznej, a nie na psychice Magika i wpływie choroby na jego życie i decyzje. zresztą przeczytaj opis filmu.