6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Słabizna

ocenił(a) film na 5

Nie wiem skąd te zachwyty nad tym filmem? Produkcja bardzo słaba technicznie, no i co najważniejsze gra aktorska pozostawia wiele do życzenia.Postać Rahima
przedstawiona jest jakby był największa ciotą. Akcja dzieje się bardzo szybko, przez co wiele wątków pozostaje niewyjaśnionych.

użytkownik usunięty
elluna

produkcja jest bardzo dobra od strony technicznej, podaj jakieś argumenty.

elluna

mi się film bardzo podobał, ale chyba głownie przez to że kiedyś dużo słuchałem k44 i pfk.
Niestety elluna ma dużo racji..... napewno jeżeli chodzi o wiele niewyjaśnionych wątków i akcje. Spodziewałem się o wiele więcej wyjaśnień na temat przede wszystkim problemów magika.
Dla mnie 7/10 i myślę że warto obejrzeć, szczególnie jeżeli chodzi o fanów hh.

użytkownik usunięty
Son_Goku

to dramat społeczny a nie biografia Magika.

Flashback_ - dramat nie dramat , większość ludzi, która widziała ten film widzi jego braki,
Jeżeli uważasz że to arcydzieło bez wad to szanuję Twoje zdanie i nie mam ochoty na ten temat się spiera,ć bo nie będę atakował filmu o Magiku j xD
Cieszę się że w ogóle coś takiego powstało.

to nie biografia Magika, ale fabularne odtworzenie tego jak miało być naprawdę w zespole Paktofonika.
tak mówią ludzie, o których ten film jest (patrz poniżej link). nie czaruj, że ten film miał być daleki od prawdy, bo nie jesteś w stanie tego obalić. wszystkie elementy promocji i tego jak wypowiadają się twórcy, producenci i "prawdziwi" raperzy miały przedstawiać prawdziwa historię.
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,12467461,_Ten_film_jeszcze_namiesza___ Rahim_i_Fokus_o__Jestes.html

Więc może nie jest to biografia Magika, ale jest to film bardzo o nim. przynajmniej miał być. a tu takie jajco

użytkownik usunięty
c_lod

nie miał być. to film fabularny o powstawaniu PFK gdzie reżyser skupił się w dużej mierze na problemach finansowych młodych ludzi w postkomunistycznej Polsce (dramat społeczny) a nie na tym dlaczego Magik popełnił samobójstwo. ten temat jest tam słabo pokazany bardziej do interpretacji widza z otwartym zakończeniem. żadnych odpowiedzi na pytania. niektórzy chyba nie do końca rozumieją o czym w założeniu miał być ten film i spodziewają się poznać przyczyny i problemy psychiczne jakie być może miał Magik.