PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544545}
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 205037
6,7 59 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Siemka, mam pytanie, o co chodziło w scenie z czipsami, gdzie Magik zobaczył kolesia na
billboardzie i je wywalił? Myślałem, że to dlatego, że Mag nie zapłacił za nie w sklepie i ten koleś
mu tak jakby o tym przypominał, takie chamskie zbiegi okoliczności, ale na reklamie to nie był nikt
konkretny? Nie byłem pewien, bo wydawało mi się przez chwilę, że to ten ich pierwszy menadżer.

ocenił(a) film na 9
swodz0010

a mi się wydaje że to był po prostu jeden z członków K44

ocenił(a) film na 10
swodz0010

A mi się wydaje, że to było po to, żeby pokazać że Magik miał paranoje i że myśli, że się wciąż ktoś na niego gapi. Wydawało mu się, że go obserwują nawet jacyś goście z plakatów.

ocenił(a) film na 7
Dizzy_Di

No dokładnie,schizofrenia

ocenił(a) film na 8
Kuba1812_1996

chodziło raczej o to że Magik poczuł że ktoś nim manipuluje(reklama),osacza go,ma wpływ na niego,przynajmniej takie wrażenie odniosłem...

ocenił(a) film na 10
adamb81

Tak, że go otacza. Ale tu bardziej chodziło o paranoje, że tych kolesi z reklamy jest tylu, że że przeszywali go spojrzeniem. Później Gustaw powiedział mu, żeby się nie bał, bo oni są tylko z papieru. A z tą manipulacją, to wydaje mi się być trochę nadinterpretacją ;)

ocenił(a) film na 8
Dizzy_Di

w scenie o ile dobrze pamiętam spojrzał na chipsy i billboard i powiedział k...(nie pamiętam dokładnie jeśli się mylę nie krytykujcie) ja tak to odebrałem,co do słów Gustawa to było to typowe zlekceważenie i nie zrozumienie zachowania filmowego Maga

ocenił(a) film na 10
adamb81

Ściągnęłam sobie film. Przejrzałam cztery razy tą scenę i owszem można to dwojako zinterpretować, gdy wyrzuca te chipsy. Jednak już pod domem, Magik mówi " ku...wa... Nigdy ich tu tylu nie było" i nie chodzi tu o same reklamy (bo by powiedział "tyle" tylko o tych kolesi z billboardu, którzy wskazują na niego paluchem. Wydaje mi się wiec, że reżyser chciał pokazać paranoje.

swodz0010

chodziło o to że Mag miał schizy i kilka razy mijał bilboard z gościem, który niby patrzył sie na niego, a akurat reklamował chipsy, które Mag jadł :)

ocenił(a) film na 7
swodz0010

Żadna z odpowiedzi wyżej nie jest poprawna. Pfk miało problem z wizerunkiem przez tego pierwszego "menedżera", był bezprawnie wykorzystywany. I o to chodziło. ;)

ocenił(a) film na 10
ohpeggysue

Na jakiej podstawie tak uważasz? Co to ma wspólnego z tą sceną?

ocenił(a) film na 7
Dizzy_Di

Dobra, jak tak się zastanowić to myślę, że macie rację co do tej paranoi:) ohpeggysue - Możesz troszkę sprecyzować?:)

swodz0010

Schiza, że wszyscy go obserwują, manipulują nim etc

Milenita

Mam tak samo. Jak idę to myślę, że wszyscy się na mnie gapią. Ale to może dlatego, że buziaka mam powichrowanego hehe:-)