PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=544545}
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 205052
6,7 59 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

1. VNM
2. Smarki Smark
3. Tede
4. Ten Typ Mes
5. Eis
6. Laik
7. Mezo
8. B.R.O.
9. Sulin
10.Sitek
11.Sokół
12.Buka
13.WuWunio
14.Zeus
15.W.E.N.A.

ocenił(a) film na 6
fanrankingow

OK, a ja chciałbym się dowiedzieć:
a) po co komu taki temat na forum poświęconym filmowi,
b) jak jakakolwiek osoba znająca się chociaż trochę na hip-hopie jest w stanie ułożyć listę ZALEDWIE 15 dobrych MCs,
c) czy ludzie biorący udział w tej dyskusji nie uważają, że sama lista "iluś tam najlepszych MCs" jest odrobinę... bezsensowna? Mogę wymienić 50 MCs których cenię, szanuję, uwielbiam słuchać ale jeszcze nie powaliło mnie na tyle, żeby oceniać, kto jest z nich "najlepszy"... Wiem, że ludzie kochają rankingi i tytuły mistrzowskie ale to jest hip-hop, tu wszystko kręci się wokół różnorodności, oryginalności i - przede wszystkim - miłości do muzyki.

ocenił(a) film na 1
fanrankingow

Hehe! Nawet Franek Kimono jest lepszy od tego chałturnika Tede.

ocenił(a) film na 5
fanrankingow

1.Sfond Sqnksa
2.Kula

fanrankingow

1. Tede
2. Ten Typ Mes
3. VNM
4. Zeus
5. Eis
6. Bisz
7. Pezet
8. Sokół
9. Peja
10. Smarki Smark

Dożywotnia beka z gimboraperów pokroju B.R.O, Sulina itd.

użytkownik usunięty
korles

A już miałem propsować twoj gust, ale ostatnie zdanie utwierdziło mnie że jesteś lamus

ocenił(a) film na 9
fanrankingow

1.O.S.T.R
2.Magik
3.Focus (dawny)
4.Rahim
5.Eldo

Gdy rap ma treść...

użytkownik usunięty
TheTusiax

Sama chujnia...

ocenił(a) film na 9

Co , u Ciebie Tede albo Peja na pierwszym? ;]

użytkownik usunięty
TheTusiax

sprawdź strone wcześniej

ocenił(a) film na 6
TheTusiax

Rap przez to ze ma "treść" sam stał się skupiskiem banałów, vide Ostry właśnie.

ocenił(a) film na 9
RazorBMW

Całe życie to skupisko banałów. To co naprawdę ważne mamy w sercu i tak bardzo ciężko to ubrać w słowa. Niewielu się udaje i tym, których wymienilam też niekoniecznie...

ocenił(a) film na 7
TheTusiax

Najpierw naucz się pisać poprawnie pseudonim swojego ulubionego rapera, a później się wypowiadaj.

ocenił(a) film na 10
fanrankingow

Molesta,hemp gru,wbu,fokus itp

ocenił(a) film na 10
elosidzej

wszystkich których wymieniacie leć na radiu...
http://hiphop24h.hpu.pl/news.php

ocenił(a) film na 8
elosidzej

wg mnie
1. Ten Typ Mes + alkopoligamia
2. VNM
3. Pezet
4. O.S.T.R
5. Bisz (B.O.K.)
6. Zeus
7. Tede
8. Donatan
9. Małpa
10. Medium
11. HIFI Banda
12. HuczuHucz
13. Łona i Webber
14. Miuosh
15. Sokół
16. donGURALesko
17. Fisz
18. Eldo

ocenił(a) film na 8
p15

oo i Buka

+ Molesta, wiadomo. Klasyk!

ocenił(a) film na 8
p15

aa i WENA, BRO, Sitek

ech, za dużo mamy dobrych raperów :>

p15

1. Tede
2. WuWunio
3. Liroy
4. Borixon (ale tylko do czasów HK)
5. Mes
6. Pezet
7. Eis
8. Sobota
9. Liber (kiedyś ładnie płynął)
10.Gural

Ulicy nie słucham, tych wszystkich nowych "niuskulowców" też nie, więc ograniczam się do nowości tylko od Tedego, WuWunia, Pezeta i Soboty

lapfoolowup

A no i w sumie Onar gdy baunsował też był słuchalny

użytkownik usunięty
lapfoolowup

1. Pezet
2. Tede
3. Ten Typ Mes
4. Eis
5. Zeus
6. W.E.N.A
7. VNM
8. Deobe
9. Smarki
10.Wankz
11.Deobe
12.Quebonafide
13.Jimson
14.Bisz
15.Sulin
16.Bonson
17.B.R.O
18.Beeres
19.Gedz
20.Bedoes

ocenił(a) film na 8
fanrankingow

MEZO? buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Wytrawny znawca rapu:))))

ocenił(a) film na 7
fanrankingow

Mam nadzieję, że te wasze rankingi to prowo, bo ja wiem, że ze słuchaczami rapu z Polsce nie jest dobrze, ale żeby było aż tak źle... Na waszym miejscu nie chwaliłabym się tak genialnym i wytrawnym gustem muzycznym.

użytkownik usunięty
cardamo

Pochwal się swoim topem...

ocenił(a) film na 7

Nie martw się, na pewno nie ma tam Meza, Bro, Sitka i smutnych raperów.

ocenił(a) film na 7
fanrankingow

Człowieku...BRO przed Sokołem?Nie skomentuje tego bo pewnie bym bana dostał,ale po prostu ogarnij sie zanim coś napiszesz....jak wgl. BRO można porównywać do takich czołowych raperów?To jest zwykły kiep wypromowany przez Chade.Niepotrzebnie tak poza tym.Gdzie OSTR,gdzie Fokus/Rahim?Gdzie Ero?To jakaś marna prowokacja,na 7 i 8 marne grajki,7 wgl. nie jest raperem a 8 tylko coś tam udaje,a taki Sokół na 11...

1.Ero,Kosi (razem na 1 zasługują)
2.Fokus
3.Sokół
4.Kali
5.Peja
6.Chada
7.Paluch
8.Pezet
9.Onar
9.Tede

Ta lista jest ogólnie w kij duża,na pewno na 15 by się nie skończyło,ale żeby znalazł się na niej bro to musiał bym z 100 punktów zrobić.Taki Sitek który jeszcze żadnej płyty nie wydał jest xxx razy od niego lepszy.

ViAiPi

Powiedzielibyście mi,gdzie są tacy raperzy jak,DDK i Bonus RPK,Bilon,Wilku WDZ,Małolat,Śliwa,Shellerini?Plus to,że jak można słuchać takich lapsów jak Tede,Liber czy Mezo.

ocenił(a) film na 7
rondellinho

O HG każdy ostatnio zapomina bo fakt faktem ostatnio zniknęli z sceny,oni byli na topie 2 lata temu ostatni raz,potem już zajaranie powoli mijało.W Braterstwie już nie wiedziałem tego czegoś jak np. w Jedności.Solówki bd wydawali ale jako HG już zrozumieli że po prostu się przejadali,dalej ich lubię ale po prostu jak na razie ze sceny zniknęli.
Z RPK tylko Dudka lubie,ale czołowym raperem to on nie jest.Małolat też jest dobry ale też nie jest czołowym.
Co do Tedego,nie porównuj go do Meza czy Libera bo on na Elliminati parę dobrych numerów ma.Kiedyś za czasów dissów z Płomieniem/Peją go nie lubiłem,ale po prostu trzeba przesłuchać numery a potem komentować,wtedy może z 5 jego kawałków tylko znałem.Teraz dałem szanse i aż tak źle nie jest tak kiedyś myślałem.
Prawda jest taka że większość hejtujących Tedego słuchali tylko dissy jego/na niego i w tym porównywali jego skilla.W dissach przegrywa,ale rap to nie tylko dissy.

użytkownik usunięty
rondellinho

Hahah wez załóż koszulke "razem ponad kilo" (szkoda że nie rozumu) i wyp#dalaj. Oprocz Małolata sama muzyka dla lamusow i biedoty. Wstydzę się za takich jak ty.

ocenił(a) film na 7

Gimbusie,po pierwsze rpk nawet nie słucham,po drugie nie siedź na późna na filmwebie bo do gimbazy zaśpisz,i jak tak pier...isz że muzyka dla lamusów to wymień najpierw swoich ulubieńców.Beki nigdy za mało ;]

ocenił(a) film na 7
ViAiPi

Na twoim profilu już widzę różne wpisy typu "Haj$& $wag" i już wyczuwam beke ;] Chcesz to odpisz,pośmieje sie przynajmniej.

użytkownik usunięty
ViAiPi

To nie było do ciebie, ale widać że jednak też jesteś głupi jak typ z twojego avatara. Do gimbazy nie chodzę, a swoich ulubionych raperów (kur#wa wykonawców to ty masz jak słuchasz sobie w bloku Ewy Farny i Rafała Brzozowskiego) wymieniłem wcześniej.

ocenił(a) film na 7

Dobra leć dalej wypisywać gimbazjalne slangi typu "swag",żadnej srarny ani brzozy nie słucham,mało tego wgl. rzygam takiego typu muzyką.

Tera przejdźmy do tej twojej listy...ok Pezet 1,jeszcze źle nie jest jak weźmiesz pod uwage jeszcze pezeta z płomienia,nie obecnego to ok.Kwestia gustu.Sitek 3,jest mase lepszych raperów od niego,ale też gust.Ale co tu robi wgl. b.r.owar na głowie?Toć marny grajek jest typu suth gimb system,nwm. jak go wgl. do raperów można klasyfikować...

użytkownik usunięty
ViAiPi

Weź się tak nie stresuj bo piszesz to tak że aż nie da sie tego czytać przez te przecinki co chwila.
http://www.youtube.com/watch?v=9AB_pX4RxOY - for you

użytkownik usunięty
fanrankingow

A ja powiem tylko tyle:

"Mówisz dobry Sokół, bardzo dobry sokół
Zobacz moją flegmę która leci z okna bloku
Prosto na twój pysk zanieś ją do domu
Nie zmywaj pokaż komuś
Siądź z notesem do magnetofonu
Notuj przemyśl opisz to w szmatławcu

***Świruj z kolegami znawców
Zaproś swoje męskie koleżanki
I sporządzcie nowy ranking
Polskich MC liż liż dupę liż
Przez takich jak ty robię się zły
Bo polski rap spada na psy***"

użytkownik usunięty

Jakiego to grajka tekst?

ocenił(a) film na 7

Na pewno lepszego niż jakieś twoje "kto ma słeg",jeśli na prawdę takiego czegoś słuchasz to tyko tłumaczy to jak co niektórzy mają złe zdanie o rapie,skoro przez ulice idzie taki gimbus twojego pokroju w telefonie muzyczka "kto ma słeg" czapeczka "swag" spodenki "swag" i na wózku popier.ala i jeszcze pisze na forach że bro jest czołowym raperem.

http://www.youtube.com/watch?v=D_XnI7ct8Jk
To jest rap a nie twoje grajki.Ale co ja pisze,i tak tego nie zrozumiesz.Może najwyżej jak dorośniesz ;]

użytkownik usunięty
ViAiPi

Zajebisty numer Tedego. Tede zawsze na propsie.

użytkownik usunięty
ViAiPi

Muzyki w telefonie nie słucham i stać mnie na słuchawki by nie wozić się jak jakiś leszcz z JP słuchający HG czy tam Firmy.

użytkownik usunięty

"Grajka"? A ja cierpiedolę...

użytkownik usunięty

Dobra, dobra już ogarnąłem że to Sokołą do którego w sumie nic nie mam.

ocenił(a) film na 8
fanrankingow

Panie, lipa...

1. Szad
2. Zeus
3. PeeRZet
4. Bonson
5. Jimson
6. HuczuHucz
7. Gedz
8. Sokół
9. Bisz
10. Skor
11. Quebonafide
12. W.E.N.A.
13. Eripe
14. Hades
15. Jeżozwierz

użytkownik usunięty
FerPlej

A ten ostatni to co to za lamus?

ocenił(a) film na 8

W swojej topce umieściłeś Sitka (którą jego płytę polecasz? hehe), dupstepowego Pezeta, Sulina i B.R.O. (pierwszy miał dwa tracki dobre, ale tak nisko cenisz swoje top, że wpychasz tam takiego osobnika? drugi natomiast to koleś z plecaczkiem bez jakiegokolwiek flow i żałosnymi tekstami), Tymina (typ będący pośmiewiskiem na bitwach freestyle'owych) i Gurala (który się skończył na opowieściach z betonowego lasu; a teraz gimbusiarnię karmi byle gównem).

I taki osobnik nazywa lamusem Jeżozwierza? Tym bardziej, że pytasz kim on jest. Co jak co, ale zjada dupą 3/4 Twojego top... zatem dorośnij chłopcze, doucz się. Jak wyjdziesz z gimnazjum to daj znać.

Zagadka dla Ciebie, kto jest w moim avatarze? Ale skąd Ty możesz to wiedzieć, skoro z rapu z USA jarasz się półdolarówką? Szukasz sensacji synku i zgrywasz wielkiego znawcę... a tak naprawdę Twoja wiedza jest strasznie uboga. Jednak jeśli ktoś słucha rapu by fajnie bujało... polecam Pitbulla, zapewne Twoje klimaty, nie zawiedziesz się.

użytkownik usunięty
FerPlej

Nie słucham Pitbulla, tylko Wiza, A$AP, MacMiller, Lamara, Eminema, 2 Chainz czy Drake.
Zresztą moje top polskie się troche zmieniło od tamtego czasu.

użytkownik usunięty
FerPlej

1. Pezet
2. Sulin
3. Tede
4. W.E.N.A.
5. VNM
6. B.R.O.
7, Sitek
8. Beeres
9. Mes
10.Bonson
11.Zeus
12.Quebonafide
13.Gural
14. Alcomaindz
15. Baku/Tymin

użytkownik usunięty
FerPlej

Dobra przesłuchałem tego twojego Jeża i typ syczy tym chropowatym głosem jakby mu w tyłek miotła wchodziła.
A co twojego top to : Zeus, Bonson, Quebo, Gedz, Bisz, W.E.N.A naprawdę spoko.
Do Sokoła, Szada, Hadesa nic nie mam. Jimsona, Peerzeta, Eripe słabo kojarzę po trackach. Skor kto to ku#wa jest? Natomiast Huczu to marna kopia Bonsona

ocenił(a) film na 8

A$AP... ah, rozumiem - chcesz być taki SWAG bo to teraz w modzie, nie? Pitbull to poziom 50 centa. Myślałem, że Ci się spodoba, skoro disco rapu słuchasz. Eminem dawno się skończył, od 2004 roku nie nagrał nic wartego uwagi. Reszta to również średniaki na standardy amerykańskie, znani są z tego, że są znani. A jak coś jest popularne bez przyczyny to później zaczyna tego być pełno wszędzie bez konkretnej przyczyny (vide 2 Chainz, który niczym specjalnym nie zabłysnął, a obecnie pojawia się na setkach mixtape'ów).

Z tym Alcomindz tak na poważnie? Wacki na poziomie Kuli czy Omena próbujący być fajni, bo za granicą trap rap się sprzedaje. A skoro to takie modne w USA, to trzeba to zrobić po naszemu. Kit, że na żałosnym i asłuchalnym poziomie co budzi jedynie politowanie i żenadę. Nadal mi nie poleciłeś najlepszej płyty Sitka :)

Co do Jeża. Głos to jedno, flow to drugie, teksty to trzecie. Fakt, zależy od gustu, jednak czym jest bezpodstawny hejting bez uprzedniego zaznajomienia się z artystą? Tak bardzo szukałeś sensacji by zwrócić moją uwagę na siebie? Pamiętaj jednak, że propsujesz Wudoe, który nagrał track z Jeżozwierzem.

Skor? Reprezentant SumyStyli. Pewnie kojarzysz Bukę, w końcu taki znany się stał i nagrywa w wytwórni Grupsąła. Skor bije go na głowę. Chociaż jako SS wykonują kawał dobrej roboty. Huczu kopią Bonsona? Powiedz mi jak to możliwe, skoro chłopaki zaczynali w tym samym czasie (pierwsze demo zarówno pierwszego jak i drugiego wyszło w 2008 roku). Nawet więcej, "Zabili mi DJ'a" Hucza wyszło parę miesięcy (dokładnie 8) przed "Wspomnieniami z domu umarłych" Bonsona. Zatem jeśli chcesz kogoś nazywać czyjąś kopią, to trochę obiektywizmu :)

użytkownik usunięty
FerPlej

Nie lubię oprócz kilku numerów pierwszego albumu WENY i może dlatego nie pamiętam żeby tam był u niego ten Jeż.
Buke kojarze, ale nie lubie tak jak tego leszcza Grupsona. Szczerze nie interesowałem się dyskografią Hucza, ale nawet Bonson jechał po nim że go kopiuję.
Co do Eminema to sprawdź nowy singiel!

użytkownik usunięty
FerPlej

I co dalej uważasz ze Eminem nic ciekawego od 2004 nie nagrał po jego ostatnim albumie?

ocenił(a) film na 8

Chodzi Ci o to "Rap God" całe? Bo nie jestem w temacie, mam spore zaległości. Taki średniak, nie rani w uszy. Lepiej nową płytę Hopsina sprawdź, dobry materiał.