To taka 8 mila w polskiej wersji - miałem wrażenie iż oglądam to samo w polskiej wersji językowej . Poza tym jeśli człowiek jest po lekturze książki o PFK, będzie miał wrażenie jakby wszystkie dialogi zostały przekalkowane . Dziwie się niektórym aktorom , że wystąpili w tym filmie, a jednocześnie i cieszę się ,że nie krzyczeli w mediach , w jakim to dziele "wystąpili". Mocna piątka ode mnie , troche nisko , ale scenariusz do filmu był juz gotowy (na minus) , wystarczyło dobrać aktorów (na plus)
Stawiam taką samą ocenę. Jestem trochę zawiedziony. Jako fan Kalibra i Paktofoniki nie czuje się usatysfakcjonowany tą produkcją. Nie chodzi mi tylko o różnice w wyglądzie. W końcu w tak dużym kraju można było znaleźć aktorów choć trochę przypominających głównych bohaterów, a tak to tylko gość grający Abradaba był do niego podobny. Poza tym postać Magika została zagrana fatalnie, aktor nie oddał jego charyzmy, jego wyrazistości. Wystarczyło przecież obejrzeć parę wywiadów sprzed lat czy też obejrzeć teledyski. Poza tym w filmie jest mnóstwo półprawd, wiele kwestii zostało przemilczanych. Mam nadzieję że ktoś kiedyś nakręci dobry film o życiu Magika, tak jak próbowano zrobić z Eminemem.