6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

są przesadzone. Dla mnie jak na film biograficzny to nie trzyma się zbytnio prawdy. Jak na
muzyczny za mało było tam muzyki, a jak na film o tematyce społecznej to tych problemów
których dopatrują się krytycy ja tam nie widzę i tego jest za mało. Nie ma tam o samym
Magiku, nie jest to studium psychologiczne lub coś podobnego. Film jest "dostosowany" do
przeciętnego widza, bo autor unika pokazywania środowiska hip hopu takiego jakim ono
wtedy było, wtrąca jakieś tam żarty itd. Ograniczył się tylko do pokazania, że Magik palił
trawkę, a reszta to w większości żarty. Film mi się jednak podobał, ale nie był magnetyczny
jak dla mnie . Magnetyczna jest tylko gra aktorów

ocenił(a) film na 9
AnnA_1983

zgodze sie co do ograniczania tematyki jedynie do palenia trawy, ej no sorki bez jaj

ocenił(a) film na 8
aguxd

Dobra ale nie o trawę tylko tu chodzi przecież, a ja jako laik trochę myślę, że miałam do czynienia z hip hopem tyle co każdy w moim wieku , bo ta muzyka się przebijała gdzieś tam do naszych domów (grzecznych dzieci z dobrych domów), ale o prawdziwym podłożu powstania tych tekstów raczej mieliśmy nikłe pojęcie wtedy (mieliśmy po 14 -15 lat).Ja tej muzy raczej nie słucham, ale uważam, że to sztuka. W latach 90 tych to był sposób na bunt ludzi z blokowisk którzy są w tamtych czasach trochę wyrzutkami i znajdują coś dzięki czemu ich życie nabiera rozpędu.
Film nie pokazuje raczej tego o czym się spodziewałam, że ten film będzie. Nie pokazuje,że źródłem tej muzy jest niezgoda na rzeczywistość. Nie pokazuje nawet moim zdaniem w dobry sposób źródła problemów Magika i słabo pokazuje czym hip hop był dla takiego młodego człowieka. Film mnie nie porwał.