Po hucznych zapowiedziach i rekomendacjach od znajomych nastawiłem się na coś pokroju " ósma mila " . Od początku wiedziałem, że nie zbliży się do tego poziomu, ale liczyłem, że chociaż będzie zbliżony, bo sądząc po ocenach tak to wyglądało na pierwszy rzut oka. I tak oglądam film i widzę:
Nijakość - film nie zwalnia tempem ani przez minute, ani nawet nie przyspiesza jest cały czas taki sam, a powinien być bardziej dynamiczny.
Płytkość - Film prowadzi praktycznie do niczego
Zdjęcia - jest to niewątpliwie jeden z plusów tego filmu do którego nie można się przyczepić.
Podsumowując film miał ogromny potencjał, ale nie jest wykorzystany nawet w połowie z tej historii można było nakręcić niezwykły dramat w tle z muzyką , czyli celem dzięki któremu osiągnęli sukces.
Powiem tak nie słucham rapu i nie lubie tego typu muzyki , ale film nie umywa się nawet do " Skazanego na Bluesa " a o ósmej mili nawet nie mówiąc.
5/10 - czyli średniawka
Postacie - Aktorzy spisali się na medal, ale z te postacie można było lepiej przedstawić, bo z biografii, którą przeczytałem na temat PFK i ich członków wynika, że są ciekawymi postaciami, a jednak w filmie są bez wyrazu i nijakie (Co mogę podciągnąć również do pierwszego punktu)
Strona Techniczna - Od Polskiej produkcji nie oczekuje Bóg wie czego , więc nie będę porównywał do ósmej mili.
'Po hucznych zapowiedziach i rekomendacjach od znajomych nastawiłem się na coś pokroju " ósma mila " .'
HAHAHAHA dalej nawet nie czytam.
Bo brak ci argumentów, bo jesteś jedynym obrońcom tego filmu i bronisz go w każdym temacie jak pies (Lub klakier podstawiony przez twórców) a mam prawo porównywać do " Ósmej mili " bo obie przedstawiają biografię raperów i można porównać pod względem klimatu , strony technicznej oraz dynamiki i przekazu.
A po drugie żegnam, bo trollów ignoruje i czekam aż sami się wykończą, a i tak na przyszłość jak ktoś kiedyś powiedział " Trollić trzba umić synek " szkoda, że nie ma już inteligentnych i zabawnych trolii jak kiedyś, ale może wyginą trollę z taką indolencją umysłową jak pan Flashback.
Pozdrawiam i żegnam życzę miłej piany z ust :) .
Kolega tutaj nikogo nie strollował. Po prostu "8 mila" i "Jesteś Bogiem" to dwa różne filmy opowiadające całkowicie inne historie. Osobiście słucham Em'a, PFK, Fokusa i ogólnie rapu i wiem o czym mówie. Historia PFK i historia Eminiema to dwa inne światy, także ciężko porównywać te dwa filmy. Po drugie film został zrobiony w Polsce, a nie w Hollywood i osobiście uważam że wyszedł świetnie. Także to porównanie było nie na miejscu. To że oba filmy opowiadają o raperach to nic nie znaczy. To tak jakby powiedzieć że serial Walking Dead i Zombieland to to samo bo każdy porusza tematykę "ZOMBIE". Także pozdrawiam i polecam przeczytać definicję słowa "troll".
Widzę, ale to niekoniecznie jest trolling. Po prostu gościowi spodobał się film, albo jest fanem PFK bo w jego wypowiedziach nie widzę coś typu... "Byłem na premierze, ale czemu nie było Magika" czy coś w ten deseń. Po prostu wyraża swoje zdanie... Może i przesadza, ale wyraża swoje zdanie.